Huis > H > Hoe Dik Moet Speakerkabel Zijn?

Hoe dik moet speakerkabel zijn?

1,5mm², maximaal 300 Watt tot een lengte van 15 meter. 2,5mm², maximaal 450 Watt tot een lengte van 25 meter. 4mm², maximaal 1000 Watt tot een lengte van 35 meter. 6mm², maximaal 2000 Watt tot een lengte van 60 meter.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Dienovereenkomstig, hoe luidsprekerkabel aansluiten?

Stap 1: zorg dat je 2 luidsprekerkabels in bezit hebt. Stap 2: doe de losse draadjes van de luidsprekerkabel in de FRONT uitgangen. Deze uitgangen vind je op de achterkant van je receiver. Stap 3: sluit de andere kant van de luidsprekerkabel aan op je speaker. Vervolgens, wat is plus en min bij speakers? Aan de achterkant van een luidspreker zitten de luidsprekerterminals, waar de kabels van de versterker op worden aangesloten. De meeste luidsprekers hebben een rode (plus) en zwarte (min) aansluiting voor respectievelijk het positieve en negatieve signaal van de versterker.

Dit in overweging nemend, welke speakerkabel nodig?

De grootte en dikte van de benodigde luidsprekerkabel hangt af van het vermogen van de versterker en de luidsprekers, de impedantie van de luidsprekers, de lengte van de kabel en de gewenste geluidskwaliteit. Een deskundige audioprofessional kan helpen bij het bepalen van de specifieke kabel die nodig is voor een bepaalde toepassing. En nog een vraag, hoeveel watt op 1.5 mm? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat dit afhangt van een aantal factoren, waaronder het specifieke type 1,5 mm draad dat wordt gebruikt. In het algemeen is 1,5 mm draad echter geschikt voor maximaal 20 watt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Dit in overweging nemend, welke aderdikte heb ik nodig?

StroomsterkteLosse verlengkabel tot 25 meter.Kabelhaspel langer dan 50 meter
230V 16A1,5 mm²4 mm²
400V 16A2,5 mm²4 mm²
400V 32A4 mm²6 mm²
400V 63A10 mm²16 mm²
Men kan zich ook afvragen: waarom dikke speaker kabels? De weerstand van de luidsprekerkabel is echter wél belangrijk. Dikke kabels zijn beter dan dunne, en korte beter dan lange, maar het gaat daarbij niet om het vermogensverlies dat in dunne kabels optreedt. Dunne kabels beïnvloeden de dempingsfactor van de versterker.

Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je de dikte van een kabel?

De kabeldikte is de oppervlakte, (niet de diameter) van de kern van de kabel, zonder isolatie. Om de oppervlakte te berekenen is de formule: diameter² x pi (3,14) / 4. Wat is de plus en de min draad? De plus- en min-draad is de positieve en negatieve draad die wordt gebruikt om elektrische componenten met elkaar te verbinden. De plusdraad is de positieve draad en de mindraad is de negatieve draad.

Dus, kan je speakers doorlussen?

Ja, u kunt luidsprekers doorlussen, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste heeft de impedantie van de luidsprekers invloed op de totale impedantie van het systeem, dus u moet ervoor zorgen dat de impedantie van de luidsprekers compatibel is met de versterker. Ten tweede is het aantal luidsprekers in het systeem ook van invloed op de impedantie, zodat u er zeker van moet zijn dat de versterker de extra belasting aankan. Ten slotte zal ook de afstand tussen de luidsprekers de totale impedantie beïnvloeden, zodat u er zeker van moet zijn dat de versterker de langere afstanden aankan.

Door Pammie

Vergelijkbare artikelen

Hoe meerdere luidsprekers aansluiten op versterker? :: Hoe zet ik de luidspreker aan op mijn Samsung telefoon?
Handige links