Huis > H > Hoe Meerdere Luidsprekers Aansluiten Op Versterker?

Hoe meerdere luidsprekers aansluiten op versterker?

Wanneer je meer dan 1 luidspreker op een versterker uitgang aansluit dan zal de impedantie veranderen. Stel, je sluit 2 luidsprekers in serie aan, dan zal je de impedantie op moeten tellen. Bijvoorbeeld 2 speakers van 4 Ohm zorgen voor 4Ω + 4Ω = 8 Ohm.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat kun je aansluiten op 12 volt?

TV's, monitors, DVD-spelers, batterijladers, interactieve TV-ontvangers en andere apparaten die een 12 Volt aansluiting hebben, kunnen via een gelijkstroomstekker op een externe stroomvoorziening worden aangesloten.

Mensen vragen ook: hoe sluit ik actieve speakers aan?

Hoe sluit ik het aan? Gebruik een 3.5 mm stereo (ook wel: TRS) jack-kabel (kleinste uitgang op de speaker). Heeft de speaker alleen RCA-inputs (vaak rood en wit), gebruik dan een 3.5 mm naar RCA-kabel. Dus, waarom bananen stekkers? Waarom banaanstekkers

Het grootste voordeel is het contact met de speaker/versterker. Door het gebruik van een goede banaanstekker, komen hoge en lage tonen beter door. Als je de kabel los achter een schroef draait zorgt dit namelijk voor slechter contact. Een ander voordeel is de bescherming van de luidsprekerkabel.

Dienovereenkomstig, welke kabel voor 12 volt?

Bij het kiezen van een kabel voor 12 volt zijn een paar dingen van belang. Het eerste is de spanning zelf. 12 volt is een relatief lage spanning, dus u zult een kabel willen kiezen die geschikt is voor laagspanningstoepassingen. De tweede is de stroomsterkte. 12 volt is ook een relatief lage stroomsterkte, dus u zult een kabel willen kiezen die geschikt is voor toepassingen met een lage stroomsterkte. Tenslotte moet u rekening houden met de lengte van de kabel. Hoe langer de kabel, hoe meer weerstand deze zal hebben, en hoe meer spanningsverlies u zult zien. En nog een vraag, wat is het verschil tussen luidspreker kabel en gewone kabel? Luidsprekerkabel bestaat uit twee in elkaar gedraaide geïsoleerde draden. De isolatie is gemaakt van een materiaal waarvan bekend is dat het elektrische storingen veroorzaakt, dus het twisten helpt die storingen op te heffen. Gewone kabel bestaat niet uit twee geïsoleerde draden en biedt niet dezelfde bescherming tegen elektrische interferentie.

Gerelateerde artikelen

Hoe sigarettenaansteker plug aansluiten?

Bereid de juiste kabelstekker voor als u een andere spanning probeert te gebruiken. Bevestig de draden van de sigarettenaansteker aan de gelijkstroomstekker. De draden moeten gesmolten en gesoldeerd zijn. Leg de draden op hun plaats. De kabel moet worden aangesloten.

Welke dikte kabel voor versterker?

10mm2 is voldoende bij normaal gebruik, 16mm2 is op zich beter, zet er wel een fatsoenlijke zekering tussen (zo dicht mogelijk bij je accu). De stroom die nodig is om 600W vermogen te voeden is minstens 50A (versterker met een rendement van 100%) maar dit vermogen wordt natuurlijk niet constant gevraagd. Hoeveel stroom door 1.5 mm?

Stroomsterkte in Ampère (A)Aderdikte in millimetersLanger dan 25 m
0 A - 10 A1 mm21,5 mm2
10 A - 16 A1,5 mm22,5 mm2
16 A - 25 A2,5 mm24 mm2
25 A - 32 A4 mm26 mm2

Wat is de belastbaarheid van een kabel?

De norm beschrijft de berekening van de verliezen in de kabel en de thermische weerstanden van de kabel en de omgeving. En nog een vraag, hoeveel watt op 3g1 5? 3g1 5 is een snelheidsclassificatie op een band en heeft niets te maken met watts.

Hoeveel stroom mag er door 0 5mm2?

De maximaal toegestane stroom door 0,5mm2 is 95A.

Door Paviour Sisko

Vergelijkbare artikelen

Hoe sluit je luidsprekers aan? :: Hoe dik moet speakerkabel zijn?
Handige links