Huis > H > Hoe Schrijf Je Netjes Een Mail?

Hoe schrijf je netjes een mail?

8 basisregels voor het schrijven van een goede mail:

Selecteer een overtuigend onderwerp voor je e-mail. Adresseer en begroet de ontvanger op een gepaste manier. Vermeld de belangrijkste informatie aan het begin. Structureer de inhoud op een compacte en overzichtelijke manier.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe log ik in op mijn Live Mail?

Ga naar de aanmeldingspagina van Outlook.com, voer uw e-mailadres of telefoonnummer in en selecteer Aanmelden. Er zijn opmerkingen.

Hoe kan ik een email beginnen?

Als je iemand beter kent, dan gebruik je een informele aanhef met bijvoorbeeld Beste, Dag of Hallo. In beide gevallen heb je de mogelijkheid om de aanhef persoonlijk te maken. Bij meerdere ontvangers (zoals een groep collega's) zul je meestal verwijzen naar een groep. Dienovereenkomstig, hoe schrijf je een email brief? Tips

  1. Houd je brief beknopt en wijd niet teveel uit.
  2. Vermijd hevige emoties in je beschrijving (bijvoorbeeld in het geval van een klacht of motivatie).
  3. Wees concreet en verwijs naar duidelijke gebeurtenissen waarbij je datum en plaats noemt.
  4. Beschrijf helder wat je wilt en wat je van de geadresseerde verwacht.

En nog een vraag, hoe stel je een vraag in een mail?

Wanneer u iemand e-mailt, kunt u hem een vraag stellen door vóór de vraag "?", "Q:" of "Vraag:" te typen. Hoe maak je een excuusbrief? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een excuusbrief op te stellen verschilt per situatie. Er zijn echter enkele algemene tips die kunnen worden gevolgd om een effectieve excuusbrief op te stellen.
Ten eerste is het belangrijk om oprecht te zijn in je verontschuldiging. De brief moet voortkomen uit oprecht berouw, en mag niet worden gezien als een manier om de persoon aan wie je je verontschuldigt te sussen.
Ten tweede moet de brief direct en zakelijk zijn. Je hoeft niet in detail te treden over wat tot de situatie heeft geleid, want dat kan vaak overkomen als een excuus. Zeg gewoon wat je fout hebt gedaan en waarom het je spijt.
Ten derde moet je je verontschuldigen voor de specifieke schade die je hebt veroorzaakt. Dit kan fysieke, emotionele of financiële schade zijn. Het is belangrijk om specifiek te zijn in je verontschuldiging, omdat dit laat zien dat je de ernst van de situatie begrijpt.
Ten vierde, bied aan om dingen goed te maken, indien mogelijk. Dit kan van alles inhouden, van het goedmaken van de persoon die u schade heeft berokkend tot het nemen van maatregelen om te voorkomen dat de situatie zich in de toekomst herhaalt.
Sluit de brief af met een herhaling van uw oprechte excuses. Bedank de persoon voor zijn tijd, en spreek de hoop uit dat hij je kan vergeven.

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een tweede mail toe?

U kunt de Gmail-app op uw telefoon of tablet openen en accounts toevoegen of verwijderen. Om uw account toe te voegen, volgt u de stappen op het scherm.

Daarvan, hoe begin je een mail naar een onbekende?

Ken je de ontvanger helemaal niet, of is er sprake van een formele situatie, dan is ook hier Geachte de beste keuze. Bij informelere berichten is Beste een goede optie, maar ook bijvoorbeeld Dag, Hallo of Goedemorgen/-middag zijn mogelijk. Wat dit betreft, hoe adresseer je een onbekende? Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk. In deze aansprekingen kan ook steeds mevrouw op de eerste plaats staan.

Wat is een goede slotzin?

In een slotzin geef je aan wat je van de lezer verwacht, hoe iets verder gaat of welke actie jij gaat ondernemen. Net als bij openingszinnen is het soms lastig een goede slotzin te vinden. Ook een slotzin moet passen bij de inhoud van de brief of e-mail die je schrijft. Hoe rond je een mail af? De meest gebruikelijke manier om een e-mail af te ronden is door twee keer op de Enter-toets te drukken, waardoor er twee regels ruimte ontstaan tussen uw cursor en de onderkant van de e-mail. Dit wordt algemeen beschouwd als de "correcte" manier om een e-mail af te maken. Sommige mensen voegen echter liever vier regels spatie toe, of zelfs maar één regel. Het hangt echt af van uw persoonlijke voorkeur.

Hoe schrijf ik een envelop?

Aangenomen dat u wilt weten hoe u een envelop moet adresseren:
Het belangrijkste bij het adresseren van een envelop is ervoor te zorgen dat het adres duidelijk en leesbaar is. U wilt voorkomen dat er verwarring ontstaat wanneer de envelop wordt bezorgd, dus neem de tijd en zorg ervoor dat het adres correct is.
Hier zijn enkele algemene tips:
- Gebruik een pen of stift die niet vlekt of door het papier loopt.
Schrijf netjes en leesbaar. Het kan nuttig zijn het adres uit te printen in plaats van het met de hand te schrijven.
Zorg ervoor dat u alle noodzakelijke informatie vermeldt: de naam van de ontvanger, het adres, de stad, de staat en de postcode.
- Als u een retouradres opgeeft, moet dit in de linkerbovenhoek van de enveloppe.
- Als de envelop geadresseerd is, kun je hem dichtplakken door aan de plakstrip op de klep te likken of met een vochtige spons.

Door Fleeta Erwin

Vergelijkbare artikelen

Hoe schrijf je een zakelijke mail voorbeeld? :: Hoe verwijder ik mijn mail op iPhone?
Handige links