Huis > I > Is Rekening Courant Een Schuld?

Is rekening courant een schuld?

Op het moment dat je rood staat is de rekening courant geen 'bezitting' meer. Nu is het namelijk een schuld. Je leent als het ware tijdelijk een bedrag van de bank.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is studiefinanciering een schuld?

Je hoeft je studieschuld niet meteen terug te betalen als je klaar bent met je studie. De aanloopfase begint op 1 januari van het volgende jaar als je studiefinanciering stopt. Je hoeft de schuld pas na 2 jaar terug te betalen. Tijdens deze fase loopt de rente door.

Trouwens, wat zit er in het eigen vermogen?

Wat is eigen vermogen nu precies? In essentie is eigen vermogen het saldo van de bezittingen ('activa') en schulden ('passiva') van je eigen onderneming of organisatie. Pak de jaarrekening er eens bij, dan zie je links op de balans je bezittingen, zoals inventaris, vorderingen en banksaldo. Wat dit betreft, wat is een balans in de boekhouding? Een balans is een momentopname van de bezittingen, de schulden en het eigen vermogen van een onderneming. De balans bestaat uit twee gedeelten die met elkaar in evenwicht zijn: de activa (bezittingen) en de passiva (schulden en het eigen vermogen).

Mensen vragen ook: wat is afschrijvingspercentage?

Het afschrijvingspercentage is het percentage waarmee een goed zijn waarde verliest in de tijd. Het percentage wordt gewoonlijk uitgedrukt als een percentage van de oorspronkelijke aankoopprijs van het goed. Waarom moet passief en actief gelijk zijn? Actief en passief moeten gelijk zijn om problemen met het systeem te voorkomen. Zijn ze niet gelijk, dan is het systeem uit balans en werkt het niet goed.

Gerelateerde artikelen

Hoe geld van Coinbase Naar eigen rekening?

U kunt het aantal munten kiezen dat u wilt verkopen. Nadat u dit hebt geselecteerd, krijgt u te zien wat euro's u zullen opleveren. Het bedrag kan naar uw persoonlijke bankrekening worden overgemaakt.

Dienovereenkomstig, welke rekeningen zijn resultatenrekeningen?

Andere woorden voor een resultatenrekening zijn winst-en-verliesrekening of exploitatierekening. Op de resultatenrekening is te lezen welke inkomsten en uitgaven een onderneming heeft gehad over een bepaalde periode en wat hierover de winst of verlies is. In het geval van een jaarrekening is de periode een jaar. Is te betalen BTW actief of passief? Onder de rubriek "Leveranciers" op de passiefzijde van de balans: hier worden alle bedragen genoteerd van de ontvangen facturen (BTW inbegrepen) die onze onderneming nog niet aan haar leveranciers heeft betaald. Dus eenmaal betaald worden die hier verwijderd.

Hoe ziet een grootboek eruit?

Op een grootboekrekening boek je gelijksoortige uitgaven of inkomsten. Vergelijk het met een kaartenbak met daarin verschillende kaarten. Op iedere kaart houd je de gelijksoortige inkomsten of uitgaven bij. Voorbeeld: op grootboekrekening "personeelskosten" kun je bijvoorbeeld salaris en vakantiegeld boeken. Wat valt onder welke grootboekrekening? In het algemeen kunnen grootboekrekeningen worden ingedeeld in vijf hoofdcategorieën:
1. Activa: Deze rekeningen vertegenwoordigen de middelen van een onderneming, waaronder contant geld, debiteuren, inventaris, investeringen, onroerend goed en apparatuur.
2. Passiva: Deze rekeningen vertegenwoordigen de schulden en verplichtingen van een bedrijf, waaronder crediteuren, leningen en uitgestelde inkomsten.
3. Eigen vermogen: Deze rekeningen vertegenwoordigen het eigendomsbelang in een bedrijf, waaronder gewone aandelen, ingehouden winst en Treasury stock.
4. Inkomsten: Deze rekeningen vertegenwoordigen de inkomsten van een bedrijf, waaronder verkoop-, service- en rente-inkomsten.
5. Kosten: Deze rekeningen vertegenwoordigen de kosten en uitgaven van een bedrijf, waaronder de kosten van verkochte goederen, verkoop-, algemene en administratieve kosten en afschrijvingen.

Wat is een journaal boekhouden?

Journal accounting is het vastleggen en classificeren van financiële transacties in een journaal. Een journaal is een chronologische registratie van financiële transacties die wordt gebruikt om transacties vast te leggen die niet in andere categorieën kunnen worden ingedeeld. Transacties worden gewoonlijk in een journaal geregistreerd wanneer zij voor het eerst plaatsvinden.

Door Pega Albrekht

Vergelijkbare artikelen

Wat doet een eindversterker? :: Wat verstaat men onder rollend materieel?
Handige links