Huis > H > Hoe Som Als Gebruiken?

Hoe som als gebruiken?

Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; "John"; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan "John". Zie SOMMEN. ALS, functie als u cellen wilt optellen op basis van meerdere criteria.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je een iMac als tweede scherm gebruiken?

Meerdere iMacs kunnen worden gebruikt als beeldscherm. Daartoe moet elke iMac rechtstreeks worden aangesloten op een Thunderbolt-poort op de andere Mac. Command-F2 kan worden ingedrukt op het toetsenbord van de iMac. Het bureaublad van de andere Mac wordt dan getoond.

Waarom werkt som als niet?

ALS zijn EN criteria, alleen de getallen die aan alle criteria voldoen worden opgeteld. Een cell kan nooit en huis en tuin en keuken zijn, daarom krijg je een 0. De reden waarom =SOMMEN. ALS(B1:B3;A1:A3;"=tuin";A1:A3;A2) 2 geeft is omdat je zegt de cellen in A1:A3 die A2 (tuin) zijn en die ook "tuin" zijn. Is als een voorwaarde? VOORWAARDEN, functie. De functie ALS. VOORWAARDEN controleert of aan een of meer voorwaarden wordt voldaan en geeft als resultaat een waarde die overeenkomt met de eerste WAAR-voorwaarde.

Trouwens, is gelijk of groter dan excel?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van de specifieke behoeften en mogelijkheden van de gebruiker. In het algemeen wordt Google Sheets echter beschouwd als gelijkwaardig aan Microsoft Excel wat betreft mogelijkheden en functionaliteit. Hoeveel als functies in Excel? Er zijn ongeveer 400 functies in Excel.

Gerelateerde artikelen

Kun je twee simkaarten tegelijk gebruiken?

Een paar simkaarten. De naam zegt het al. Je hebt twee simkaarten die hetzelfde nummer en telefoonnummer hebben. Deze twee kaarten kun je in twee verschillende telefoons of tablets plaatsen.

Mensen vragen ook: hoe kan ik een som maken in excel?

Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen. Welke volgorde is juist bij gebruik van de Sumif functie? SUMIF (totaal berekenen met één voorwaarde)

Het eerste argument dat je invult is de range. Dit is het bereik waarin de voorwaarde voor de getallen die je wilt optellen zich bevindt. In dit geval de maand (A2:A10). Het volgende argument is criteria.

Mensen vragen ook: kan niet optellen in excel?

De formule wordt niet berekend

Wanneer een formule niet wordt berekend, moet u controleren of automatische berekening is ingeschakeld in Excel. Formules worden niet berekend als handmatige berekening is ingeschakeld. Ga als volgt te werk om te controleren op Automatische berekening.
Is niet gelijk aan in Excel? In Excel is het niet mogelijk om te testen of twee waarden niet gelijk zijn aan elkaar. In plaats daarvan kunt u een of twee van de volgende formules gebruiken:
1) =A1<>B1 of
2) =NOT(A1=B1)

Mensen vragen ook: wat is optelbereik?

De term "addition range" wordt gebruikt in de wiskunde en betekent het totaal aantal getallen dat je kunt optellen met een bepaald aantal getallen. Bijvoorbeeld, als je twee getallen kunt optellen, heb je een addition range van twee.

Door Schultz Salehi

Vergelijkbare artikelen

Wat is Countif in Nederlands? :: Is gelijk aan teken Excel?
Handige links