Huis > W > Welke Formule Gebruiken In Excel?

Welke formule gebruiken in Excel?

Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, is gelijk aan in excel formule?

GELIJKExcel

Eerste tekenreeksTweede tekenreeks
=GELIJK(A2;B2)Hiermee wordt gecontroleerd of de tekenreeksen in de eerste rij met elkaar overeenkomen.WAAR
Men kan zich ook afvragen: hoe aantal cellen tellen excel? Klik op het tabblad Formules op Invoegen, wijs Statistisch aan en klik op een van de volgende functies:
  1. AANTALARG: Cellen tellen die niet leeg zijn.
  2. AANTAL: Cellen tellen die getallen bevatten.
  3. AANTAL. LEGE. CELLEN: Cellen tellen die leeg zijn.
  4. AANTAL. ALS: Cellen tellen die voldoen aan een bepaald criterium.

En nog een vraag, hoe kan ik het aantal gefilterde rijen tellen?

Er zijn een paar manieren om het aantal gefilterde rijen te tellen. Eén manier is het gebruik van de functie COUNTIF. Deze functie telt het aantal cellen dat aan een bepaald criterium voldoet. Als u bijvoorbeeld het aantal cellen wilt tellen die het woord "appel" bevatten, gebruikt u de volgende formule: COUNTIF(A1:A10,"appel"). Dit zou het aantal cellen in het bereik A1:A10 tellen dat het woord "appel" bevat.
Een andere manier om het aantal gefilterde rijen te tellen is de functie SUBTOTAL. Deze functie kan worden gebruikt om verschillende berekeningen uit te voeren, waaronder het tellen van het aantal gefilterde rijen. Om de SUBTOTAL-functie te gebruiken, moet u eerst uw gegevens filteren. Daarna kunt u de volgende formule gebruiken: SUBTOTAAL(3,A1:A10). Dit telt het aantal cellen in het bereik A1:A10 die zichtbaar zijn. Hoe haal je dubbele namen uit Excel? Er zijn een paar manieren om dubbele namen uit een Excel-spreadsheet te verwijderen. Eén manier is het gebruik van de functie "Duplicaten verwijderen" in Excel. Om deze functie te gebruiken, selecteert u het cellenbereik dat de dubbele namen bevat. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op "Duplicaten verwijderen". In het dialoogvenster "Duplicaten verwijderen" selecteert u de kolom of kolommen die de dubbele namen bevatten. Klik dan op "OK".
Een andere manier om dubbele namen te verwijderen is het gebruik van een formule. De volgende formule verwijdert bijvoorbeeld dubbele namen uit een kolom:
=INDEX(A:A,MATCH(0,COUNTIF(A:A,A:A),0))
Deze formule moet worden ingevoerd als een matrixformule door op Ctrl+Shift+Enter te drukken.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Daarvan, wat is criterium excel?

Het criterium in de vorm van een getal, expressie, celverwijzing of tekst op basis waarvan wordt bepaald welke cellen worden geteld. Een criterium kan bijvoorbeeld worden weergegeven als 32, ">32", B4, "appels" of "32". Dit in overweging nemend, kan je kleuren optellen in excel? ​Excel heeft geen ingebouwde functie om getallen op te tellen in cellen die een bepaalde kleur hebben. Maar u kunt die functie wel zelf programmeren. Dat wordt een UDF genoemd, een User Defined Function. We noemen deze functie SOMZELFDEKLEUR.

Wat is Counta?

Het COUNTA functie geeft het aantal cellen terug dat getal, tekst, foutwaarde of de lege tekst “” bevat (het resultaat van een formule, bijvoorbeeld A2 = 1, met =IF(A2<2,””,”FALSE”) geeft lege tekst terug ""), maar de COUNTA-functie telt niet het aantal lege cellen. Bovendien, wat is de functie van de niet poort? De niet-poort heeft verschillende functies. Het kan een diode zijn die alleen stroom doorlaat in één richting, of een weerstand die stroom in beide richtingen doorlaat maar de stroom beperkt. Soms is het ook een zekering die ervoor zorgt dat er geen stroom door de elektrische kring kan stromen als er een kortsluiting optreedt.

Bovendien, wat doet een of poort?

Een OR-poort geeft als uitvoer een logische 1 (high) wanneer minstens één van de invoerpoorten een logische 1 (high) heeft. Wanneer alle invoerpoorten een logische 0 (low) hebben, geeft de OR-poort een logische 0 (low) uit.

Door Odin Eisentrout

Vergelijkbare artikelen

Is niet gelijk aan formule Excel? :: Hoe moet je het gemiddelde berekenen in Excel?
Handige links