Huis > H > Hoe Maak Je Een Mindmap Op De Computer?

Hoe maak je een mindmap op de computer?

Mindmap maken met Mind Map Maker

  1. Ga naar Mind Map Maker.
  2. Er wordt een nieuwe mindmap aangemaakt.
  3. Dubbelklik op Onderwerp en vul je onderwerp in.
  4. Sleep de rode stip naar buiten om een tak aan te maken.
  5. Dubbelklik op Nieuwe tak om een eigen tekst in te vullen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: hoe moet je een woordspin maken?

Een woordweb, of mindmap of woordspin, is een manier om complexe en/of grote delen informatie in één overzicht te plaatsen. Met in het midden van het web het hoofdthema en straalvormig daaromheen de subthema's en verdere vertakkingen daarvan, verbonden met lijnen. Je kunt ook vragen wat moet er allemaal in een mindmap staan? Hieronder staat stap voor stap hoe je een mindmap maakt.

  1. Begin met het onderwerp. Pak papier en schrijf in het midden centraal het onderwerp van het kerndoel op.
  2. Verbind takken aan het onderwerp.
  3. Gebruik één woord per tak.
  4. Verbind grote takken met subtakken.
  5. Blijf tekenen.
  6. Vul je mindmap regelmatig aan.

Hoe maak je mindmap online?

Er zijn veel manieren om online een mindmap te maken. U kunt een eenvoudig online hulpmiddel gebruiken zoals MindMeister (https://www.mindmeister.com/), of een complexer hulpmiddel zoals FreeMind (http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page).
Om MindMeister te gebruiken, maak je gewoon een gratis account aan en klik je op de knop "Create Map". Geef uw kaart een titel en begin dan ideeën toe te voegen. U kunt subideeën toevoegen door op het "+"-teken naast een idee te klikken. Om een idee te verplaatsen, klikt u erop en sleept u het naar een nieuwe locatie. U kunt ook notities, afbeeldingen en bestanden aan uw ideeën toevoegen.
FreeMind is iets complexer, maar biedt ook meer mogelijkheden. Om een kaart te maken in FreeMind, moet je eerst de software downloaden en installeren. Als je dat gedaan hebt, start je FreeMind en klik je op het menu "Bestand" en vervolgens op "Nieuw". Dit opent een nieuwe mindmap. Geef uw kaart een titel en begin ideeën toe te voegen. U kunt subideeën toevoegen door met de rechtermuisknop op een idee te klikken en "Kindknooppunt toevoegen" te selecteren. U kunt ook notities, afbeeldingen en bestanden aan uw ideeën toevoegen. Met FreeMind kunt u ook linken naar andere mindmaps, wat handig kan zijn als u aan een groot project werkt. Wat is een mindmap en hoe maak je hem? Een mindmap is een hulpmiddel om ideeën te brainstormen en te organiseren. Om een mindmap te maken, begin je met het tekenen van een cirkel in het midden van een stuk papier. Trek vervolgens lijnen naar buiten vanuit de middelste cirkel en schrijf langs de lijnen ideeën, gedachten of trefwoorden op. Blijf lijnen en ideeën toevoegen tot uw mindmap compleet is. U kunt ook kleuren, afbeeldingen en andere visuele elementen aan uw mindmap toevoegen om u te helpen de informatie te onthouden en te begrijpen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Daarvan, hoe maak je een mooie mindmap in word?

Dit doe je door naar Insert -> Illustrations -> pictures te gaan. Daarnaast is het mogelijk om icoontjes toe te voegen, hiervoor ga je naar Insert -> Illustrations-> Icons. Zo kun je onder andere dit lampje toevoegen. De volgende feature is heel handig voor als je leert door middel van de Mindmap. Hoe maak je een mindmap in PowerPoint? Hoe maak je een mindmap in PowerPoint

  1. Start de Microsoft PowerPoint-app.
  2. Ga naar de optie Bestand > Nieuw.
  3. Typ mindmap in het zoekvak en druk op de knop Enter.
  4. Selecteer een gewenst mindmapsjabloon uit de resultaten.
  5. Bewerk de mindmap-sjabloon volgens uw vereisten.
  6. Sla de presentatie op met de mindmap.

Trouwens, hoe maak je een mindmap voor biologie?

Tips voor het maken van een mindmap

Verdeel het hoofdonderwerp in deelonderwerpen en zet deze ruim om je hoofdonderwerp heen. Teken vanuit het hoofdonderwerp 'takken' naar de deelonderwerpen. Op de lijn kun je het verband aangeven. Gebruik zo weinig mogelijk tekst, maar gebruik steekwoorden.
Mensen vragen ook: hoe maak ik een woordweb digitaal? Tools

  1. Je hoeft geen account aan te maken.
  2. Klik op 'Create AnswerGarden'
  3. Bedenk een thema of vraag en vul deze in.
  4. Volg de rest van de stappen.
  5. Deel de link naar je AnswerGarden met anderen, zodat zij hun ideeën kunnen toevoegen. Voeg bijvoorbeeld iets toe in de woordwolk die ik maakte, dan zie je meteen hoe het werkt!

Wat is het verschil tussen een mindmap en een Woordweb?

Het verschil tussen een mindmap en woordweb is dat je bij het maken van een woordweb alleen maar woorden gebruikt en bij een mindmap maak je naast woorden ook gebruik van kleuren en tekeningen. Hierdoor onthoud je de leerstof sneller en kun je deze makkelijker ophalen uit je geheugen.

Door Huberman Juel

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een mindmap? :: Hoe maak ik een Word Web?
Handige links