Huis > W > Wat Zijn De Bijwerkingen Van Cellcept?

Wat zijn de bijwerkingen van CellCept?

U kunt last krijgen van maag of darmen, haaruitval, huiduitslag, trillende handen, koorts, pijn (zoals hoofdpijn), vermoeidheid, duizeligheid en gevoelig tandvlees. U kunt vaker een infectie krijgen. Meld het bij uw arts als u koorts, keelpijn of griep heeft.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Trouwens, wat voor medicijn is cellcept?

CellCept bevat de werkzame stof mycofenolaatmofetil en is een immunosuppressivum. Het is een geneesmiddel dat wordt gebruikt ter voorkoming van afstoting van een getransplanteerd orgaan. In geval van CellCept poeder voor infusieoplossing betreft het een nier of lever. Wat zijn de bijwerkingen van het medicijn prednison? In het begin van de behandeling kunt u last krijgen van klachten in de maag of darmen. Ook kunt u hoofdpijn, spierpijn en vocht in uw benen of handen krijgen. En u kunt makkelijker een infectie krijgen. Heeft u prednison langer dan een paar weken gebruikt of krijgt u vaker per jaar een stootkuur?

Dit in overweging nemend, hoe werkt cellcept?

Cellcept is een immunosuppressief geneesmiddel dat werkt door de proliferatie van T-cellen te remmen. T-cellen zijn een soort witte bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor de afweerreactie. Wanneer T-cellen worden geremd, is het lichaam minder goed in staat een immuunrespons op te zetten tegen vreemde indringers, zoals virussen of bacteriƫn. Dit kan het lichaam vatbaarder maken voor infecties. Dit in overweging nemend, is cellcept een zwaar medicijn? Cellcept is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om orgaanafstoting te voorkomen bij mensen die een nier-, hart- of levertransplantatie hebben ondergaan. Het wordt beschouwd als een immunosuppressief geneesmiddel. Cellcept kan een aantal ernstige bijwerkingen hebben, dus het is belangrijk om met uw arts te praten over de risico's en voordelen van dit medicijn.

Gerelateerde artikelen

Wat voor spellen zijn er voor VR?

Iron Man PS VR is een van de beste virtual reality games. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een spel genaamd Gran Turismo GT Sport. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een concrete genie. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Er is een drive club. Het merk is Sony. Het platform is de PS4. Resident Evil 7 is compatibel met virtual reality. Het merk is Sony. Het platform is de PS4.

Wat doet mycofenolaat?

De werking van mycofenolaat

Mycofenolaat mofetil (ook wel MMF genoemd) is een afweer onderdrukkend medicijn (immunosuppressivum). MMF remt de immuunreactie en daarmee het ziekteproces en de hierdoor opgetreden ontstekingen. Het kan vier tot acht weken of soms tot enkele maanden duren voor het effect merkbaar wordt.
Welke medicijnen zijn immunosuppressiva? Onvolledige lijst, gecompileerd uit het Farmacotherapeutisch Kompas

  • Glucocorticosteroide.
  • Ciclosporine.
  • Methotrexaat.
  • Azathioprine.
  • Cyclofosfamide.
  • Mycofenolaatmofetil / Mycofenolzuurnatrium.
  • Tacrolimus.
  • Pimecrolimus.

Waar is alendroninezuur voor?

Alendroninezuur remt de afbraak van botten en maakt ze steviger. Bij botontkalking (osteoporose) of als u een grote kans loopt op botontkalking. Zoals bij sommige vrouwen na de overgang en bij mensen die lang bijnierschorshormonen gebruiken. Men kan zich ook afvragen: wat doet prograft? Het remt ontstekingen en afweerreacties. Artsen schrijven het voor na een orgaantransplantatie om afweerreacties te onderdrukken. Artsen schrijven het soms voor bij nierziekten, zoals glomerulosclerose en nefrotisch syndroom.

Je kunt ook vragen wat doet cyclofosfamide?

Cyclofosfamide vermindert de afweer van het lichaam tegen de eigen cellen. Het vermindert de ontsteking en remt de ziekte af. Uw klachten verminderen hierdoor.

Door Justine Buja

Vergelijkbare artikelen

Wat doet een arts microbioloog? :: Wat is het doel van een ziekenhuis?
Handige links