Huis > W > Wat Doet Een Arts Microbioloog?

Wat doet een arts microbioloog?

Als arts microbioloog, of medisch microbioloog, houd je je bezig met het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van infecties en infectieziekten. Hij/zij heeft een goed overzicht van de infectieziekten en ziekteverwekkers in de regio.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe word je een arts microbioloog?

Hoe word je een Microbioloog? Om microbioloog te worden dient men het Hoger Laboratorium Onderwijs te volgen, een HBO-opleiding waarin microbioloog een van de mogelijke specialisatie-trajecten vormt. Wat verdien je als arts-microbioloog? Salaris arts-microbioloog

In het geval van een jaar ervaring ontvang je ongeveer 3.050 euro bruto per maand. Bij zeven jaar ervaring is je salaris ongeveer 4.215 euro. Als afgestudeerde verdien je – conform de AMS – jaarlijks een bruto salaris van ongeveer 70.000 euro. Dit bedrag kan oplopen tot zo'n 130.000 euro.

Wat verdient een medisch onderzoeker?

Een medisch onderzoeker verdient doorgaans een salaris dat in overeenstemming is met zijn opleiding en ervaring. In de Verenigde Staten is het mediane jaarsalaris voor een medisch onderzoeker $63.000. Het salaris kan echter variëren van $40.000 tot meer dan $100.000, afhankelijk van de werkgever, de geografische locatie en de kwalificaties van het individu. Wat is een microbiologisch laboratorium? Een microbiologisch laboratorium is een laboratorium dat micro-organismen bestudeert. Deze micro-organismen kunnen bacteriën, virussen, schimmels of protozoa zijn. Het laboratorium zal vaak testen op de aanwezigheid van deze micro-organismen in een monster, en zal ook de effecten van verschillende chemicaliën en behandelingen op hen bestuderen.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

En nog een vraag, wat verdient een biologisch medisch analist?

Na je studie start je tussen de 2129 euro en 2816 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3292 euro tot 4740 euro bruto. In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Biologisch medisch analist. Waar kun je medische biologie studeren? Medische biologie/biomedische wetenschappen is als zodanig ook een studierichting aan verschillende universiteiten en hogescholen in Nederland, zoals:

  • Hogeschool van Amsterdam.
  • Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Rijksuniversiteit Groningen.
  • Universiteit van Amsterdam.
  • Universiteit Leiden.
  • Universiteit Utrecht.
  • Vrije Universiteit.

Waar kun je komen te werken als bioloog?

Waar werken biologen? Veel biologen zijn werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker (bij universiteiten, bedrijven, musea of andere instellingen). Daarnaast zijn biologen vaak werkzaam als beleidsmedewerker (bijvoorbeeld op Milieu of Landbouw), leraar biologie, farmacoloog, medisch analist of klinisch chemicus. En nog een vraag, wat verdient een spoedeisende hulp arts? SEH-arts salaris

In de meeste ziekenhuizen is de functie ingedeeld in fwg 75 en bedraagt het salaris, afhankelijk van werkervaring, minimaal 5.347 euro en maximaal 8.128 euro bruto per maand. Tijdens je opleiding heb je een salaris tussen de 3.622 euro en 4.662 euro.

Welke arts verdient het meest?

De best betaalde specialismen zijn anesthesiologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, interne geneeskunde en psychiatrie, met meer dan een ton per jaar.

Door Roi Boque

Vergelijkbare artikelen

Wat verdien je als ANIOS? :: Wat zijn de bijwerkingen van CellCept?
Handige links