Huis > W > Wat Is De Cel Van Een Tabel?

Wat is de cel van een tabel?

Een tabel bestaat uit kolommen, rijen en cellen. In een kolom staan de cellen onder elkaar. In een rij staan cellen achter elkaar. In een tabel kun je een ordening maken per kolom, per rij of een combinatie van kolom en rij.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt de ASCII tabel?

De 128 ASCII-codes waren samengesteld uit een 7-bit code. De toevoeging van een achtste bit maakte het mogelijk extra letters en tekens toe te voegen.

Hoe werkt transponeren in Excel?

U kunt als volgende celinhoud transponeren:

  1. Kopieer het celbereik.
  2. Selecteer de lege cellen waar u de getransponeerde gegevens wilt plakken.
  3. Klik op het tabblad Start op het pictogram Plakken en selecteer Transponeren plakken.
Hoe kun je een tabel omzetten naar een Celbereik? Klik ergens in de tabel en ga naar Hulpmiddelen voor > op het lint. Klik in de groep Extra op Converteren naar bereik. Klik met de rechtermuisknop op de tabel en klik vervolgens in het snelmenu op Tabel > Converteren naar bereik.

Waarom kan ik geen tabel maken in Excel?

Er zijn een paar redenen waarom u mogelijk geen tabel kunt maken in Excel. Controleer ten eerste of u een versie van Excel gebruikt die tabellen ondersteunt. Excel 2007 en latere versies ondersteunen tabellen, maar eerdere versies niet.
Als u een ondersteunde versie van Excel gebruikt, controleer dan of uw werkblad samengevoegde cellen bevat. Tabellen kunnen niet worden gemaakt als het werkblad samengevoegde cellen bevat. Als u een tabel moet maken en er zijn cellen samengevoegd, moet u de cellen eerst uit elkaar halen.
Een andere reden waarom u geen tabel kunt maken, is als er boven of links van de gegevens die u in de tabel wilt opnemen, lege ruimte is. Tabellen moeten naast bestaande gegevens worden gemaakt, dus u moet de lege ruimte verwijderen voordat u de tabel kunt maken. Dienovereenkomstig, hoe een tabel invoegen in excel? Er zijn een paar manieren om een tabel in te voegen in excel. De eerste manier is om het tabblad invoegen te gebruiken en tabel te selecteren. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de gegevens te selecteren die u in de tabel wilt opnemen. De tweede manier is om de functie invoegen te gebruiken. Ook dan verschijnt een dialoogvenster waarin u de gegevens kunt selecteren die u in de tabel wilt opnemen. De derde manier is om de functie tabel te gebruiken. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u de gegevens moet selecteren die u in de tabel wilt opnemen en vervolgens klikt u op de knop invoegen.

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een tabel samen in Word?

Klik onder Tabelgereedschappen op het tabblad Opmaak, in de groep, op de cellen die u wilt samenvoegen.

Dienovereenkomstig, hoe maak ik vakjes in excel?

Een specifieke breedte voor een kolom instellen

  1. Selecteer de kolom of kolommen die u wilt wijzigen.
  2. Ga naar het tabblad Start en klik in de groep Cellen op Opmaak.
  3. Klik onder Celgrootte op Kolombreedte.
  4. Typ de gewenste waarde in het vak Kolombreedte.
  5. Klik op OK.
Hoe maak je een overzicht in Excel? Een tabel maken
  1. Selecteer de cel of het bereik in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een tabelstijl.
  4. Schakel in het dialoogvenster Opmaak als tabel het selectievakje naast Mijn tabel als kopteksten in als u wilt dat de eerste rij van het bereik de veldnamenrij is en klik vervolgens op OK.

Hoe maak je kolommen en rijen in Word?

Klik onder hulpmiddelen voor tabellenop indeling. Hiermee opent u de opties voor het invoegen van rijen en kolommen, plus andere Tabelopties. Plaats de cursor op de plaats in de tabel waar u een kolom of rij wilt toevoegen. Als u een rij wilt invoegen, klikt u op hierboven invoegen of hieronder invoegen. Hoe kolommen even breed maken word? Klik op het tabblad Pagina-indeling of Indeling op Kolommen. Kies onder aan de lijst de optie Meer kolommen. Pas in het dialoogvenster Kolommen de instellingen onder Breedte en afstand aan om de kolombreedte en de afstand tussen kolommen te kiezen.

Wat dit betreft, hoe kom ik in de tweede kolom in word?

Een kolomeinde invoegen

  1. Zet de cursor waar u het kolomeinde wilt invoegen.
  2. Klik op Indeling > breaks. Klik in Word 2013 of Word 2010 op Pagina-indeling > onderbrekingen.
  3. Er wordt een menu met opties weergegeven. Klik op Kolom.
  4. Er wordt een kolomeinde ingevoegd. Klik op Start > Weergeven/verbergen. om het te zien.

Door Lesak Roussin

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel Westfield Mall zijn er? :: Hoe maak je een grote tabel in Word?
Handige links