Huis > W > Wat Gebeurt Er Als Je Op Een Phishing Sms Klikt?

Wat gebeurt er als je op een phishing sms klikt?

Als u op de link klikt, wordt FluBot op uw Android-telefoon geïnstalleerd. Bijvoorbeeld als een nep-app van een pakketbezorger. Wanneer u FluBot eenmaal op uw telefoon heeft geïnstalleerd, kan deze via uw contacten andere personen besmetten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er met een zip bestand?

Wat is een zip-bestand? Een zip-bestand is een gecomprimeerd bestand. De bestandsgrootte van een gecomprimeerd bestand is kleiner dan de andere bestanden. Het zip-bestand neemt minder opslagruimte in beslag en u kunt alle afzonderlijke bestanden samenvoegen tot één bestand.

Men kan zich ook afvragen: wat als je op een link hebt geklikt sms?

Een virus ('Flubot') op telefoons met het Android-besturingssysteem stuurt sms'jes naar nummers in de contactenlijst met een link naar waar een pakket zogenaamd kan zijn. Vermoedelijk honderdduizenden mensen kregen een sms met de boodschap dat er een pakket aankwam, 'volg het hier'. Trouwens, kan je een sms krijgen van postnl? In nepberichten wordt vaak gevraagd naar je persoonsgegevens. Bij PostNL vragen we je nooit per e-mail of sms naar persoonlijke gegevens. Klik dus nooit zomaar op een link om je account bij te werken.

Hoe berichten rapporteren?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de beste manier om berichten te melden kan variëren afhankelijk van het specifieke berichtensysteem dat wordt gebruikt. Enkele tips voor het melden van berichten zijn echter:
- Zoeken naar een meldknop of link in de berichteninterface.
In de helpdocumentatie van het berichtensysteem kijken of er een sectie is over het melden van berichten.
De servicevoorwaarden van het berichtensysteem raadplegen om te zien of er informatie is over het melden van berichten.
- Contact opnemen met de klantenservice van het berichtensysteem om hulp te vragen bij het melden van berichten. Waar verdachte mails melden? Er zijn een paar verschillende plaatsen waar u verdachte e-mails kunt melden. Eén optie is het melden aan het bedrijf of de website waarvan de e-mail beweert afkomstig te zijn. Een andere optie is het melden aan uw e-mailprovider. U kunt het ook melden aan de Federal Trade Commission.

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er na 40 minuten Zoom?

Als de vergaderingen niet langer duren dan 40 minuten, kunt u een videoconferentie houden met maximaal 100 deelnemers. Deelnemers worden uitgesloten van de vergadering als ze langer dan 40 minuten blijven. Stoort het u niet dat u ze weer moet bellen?

Bovendien, wat gebeurd er als je op een link geklikt?

Via een SMS proberen internetcriminelen je een link met malware te sturen en op deze manier je gegevens te achterhalen. Deze nieuwe vorm van malware wordt Flubot genoemd. Het lijkt erop dat vooral Android telefoons hiervoor kwetsbaar zijn. Men kan zich ook afvragen: wat zijn de gevolgen van phishing? Wat zijn de gevolgen van phishing? De gevolgen van een phishing actie zijn bijvoorbeeld dat je geld gaat missen of dat je een verzoek om losgeld te betalen krijgt voor door de cybercrimineel versleutelde gegevens op je laptop of computer.

Is phishing gevaarlijk?

Met een dringend bericht proberen ze je vaak naar een website te leiden. Soms ziet die er dezelfde uit als een officiële website. Nepmails zijn ook nog steeds een belangrijke manier om virussen te verspreiden. Vooral ransomware die je persoonlijke bestanden versleutelt is gevaarlijk. Je kunt ook vragen is het gevaarlijk om onbekende mail te openen? Een onbetrouwbare mail is niet gevaarlijk als u geen bijlagen opent of op linkjes klinkt. Een verkeerde bijlage kan een virus bevatten en achter een link kan een phishingpagina schuilgaan. Daarin schuilt het gevaar. Dus lees een mail rustig door om hem te beoordelen.

Bovendien, wat te doen bij fishing?

Bij phishing proberen criminelen u door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze uw gegevens of geld. Klik nooit op links in een phishing e-mail. Waarschuw ook altijd de Fraudehelpdesk en de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt.

Door Yelena Sonnefeld

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt Smishing? :: Heb je voor snelladen een andere kabel nodig?
Handige links