Huis > H > Hoe Werkt Smishing?

Hoe werkt Smishing?

Smishing is een specifieke vorm van phishing. Phishing is het 'hengelen' naar persoonlijke gegevens van mensen. Het is een vorm van cybercrime waarbij criminelen je een sms sturen om te proberen inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens van jou te achterhalen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Is Noreply PostNL NL echt?

De mail komt van [email protected], maar is niet écht van PostNL. Ook nu hebben de oplichters gebruik gemaakt van spoofing om het mailadres van de afzender te wijzigen. De onderwerpregel bevat de tekst '[Herinnering] Onjuiste adresgegevens', gevolgd door je postcode. Wat is PostNL notificatie link? In de notificatie staat informatie over:

De status van het pakket (aangeleverd, gesorteerd, onderweg of wel/niet bezorgd) Het bezorgmoment en -adres, de afzender, track & trace-code. En als je klant wil ophalen, ook de openingstijden van de PostNL-locatie.

Dus, waar moet ik inklaringskosten betalen?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het antwoord varieert naargelang de specifieke situatie. In het algemeen moeten de inklaringskosten echter worden betaald aan de douaneautoriteit van het land waar de goederen worden ingevoerd. Mensen vragen ook: wie heeft mij gerapporteerd op facebook? Er is geen specifiek antwoord op deze vraag omdat Facebook deze informatie niet vrijgeeft aan gebruikers. Als u zich afvraagt waarom u meldingen van Facebook ontvangt, kunt u contact opnemen met hun ondersteuningsteam voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoe meld ik Fishing?

Stuur de frauduleuze e-mail door naar [email protected] en naar het specifieke e-mailadres voor phishing van uw bank. Hoe kun je iemand rapporteren op Facebook? Rapporteer een profiel:

  1. Ga naar het profiel dat je wilt rapporteren.
  2. Klik rechts onder in de omslagfoto op de drie puntjes en selecteer “rapporteren”.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Waar kan je een Catfish melden?

Op Helpwanted.nl staat hoe je problemen aan social media platformen, zoals Instagram, Snapchat en Facebook kunt rapporteren. Lukt het niet om het nepprofiel zo te verwijderen, doe dan een melding via Meldknop.nl. Kijk voor meer informatie ook eens bij het Centraal meld-en informatiepunt identeitsfraude- en fouten. Welke valse mails zijn er in omloop? Overzicht van phishing mails die in omloop zijn

Gelukkig kun je op de website van de fraudehelpdesk een duidelijk overzicht bekijken van phishing mails die in omloop zijn. Dit zijn e-mails die in Nederland worden verstuurd naar verschillende en zijn gemeld door gebruikers of instanties.

Bovendien, kun je een virus krijgen door op een link te klikken?

Als je computer niet goed beveiligd is, kunnen virussen en andere malware op allerlei manieren op je computer terechtkomen. Bijvoorbeeld door te klikken op een link waarmee je op een website komt die malware op je computer zet zonder dat je het weet.

Door Milda

Vergelijkbare artikelen

Hoe mail opmaken in Outlook? :: Wat gebeurt er als je op een phishing sms klikt?
Handige links