Huis > H > Hoe Maak Je Een Opsomming?

Hoe maak je een opsomming?

Opsomming die uit woordgroepen of delen van zinnen bestaat

De zin die de opsomming inleidt, eindigt met een dubbele punt. Elk onderdeel van de opsomming begint met een kleine letter en eindigt met een puntkomma; alleen het laatste onderdeel van de opsomming krijgt een punt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat is een opsomming voorbeeld?

Opsomming. Signaalwoorden: en, ook, verder, ten eerste/ten tweede, in de eerste plaats/in de tweede plaats, daarnaast, bovendien, vervolgens, ten slotte, als laatste. Voorbeeld: daarnaast houd ik ook veel van boerenkool en vissticks. Dus, wat is een bullet in word? Een bullet • (Engels voor kogel) of blikvanger, ook wel 'rondje' of 'middenpunt', is een typografisch tekentje, ook wel opsommingsteken. Met een bullet wordt doorgaans een visueel accent gelegd op hetgeen er na de bullet volgt.

Dus, wat is een opsommingsteken in word?

Een opsommingsteken is een tekstopmaakstijl waarbij een symbool wordt gebruikt om een lijst van items aan te duiden. Het meest gebruikte symbool voor opsommingstekens is het sterretje (*). Andere symbolen die kunnen worden gebruikt zijn het streepje (-) en het plusteken (+). Hoe maak je een opsomming in een opsomming? Om een opsomming binnen een opsomming te maken, moet u eerst een opsommingstype maken met behulp van het sleutelwoord enum. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u vervolgens een nieuwe opsomming maken binnen dat opsommingstype met de volgende syntaxis:
enum EnumerationType {
enum EnumerationName {
// Enumeration values
}
}

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Welk leesteken voor een opsomming?

Elk onderdeel begint met een kleine letter. Na de leden van de opsomming staan doorgaans puntkomma's en na het laatste lid een punt. Als de opsomming bestaat uit erg korte delen, kunnen in plaats van puntkomma's ook komma's gebruikt worden, of kunnen alle leestekens achterwege blijven. Wat dit betreft, hoe opsommen in een tekst? Als je een opsomming opneemt in de lopende tekst, plaats je een komma tussen de verschillende onderdelen. Daarbij is het van belang dat de onderdelen dezelfde zinsstructuur en grammatica hebben. Tussen het een-na-laatste en het laatste onderdeel van de opsomming komt het voegwoord “en” of “of” te staan.

Men kan zich ook afvragen: wat is een signaalzin?

Signaalzinnen: Duidelijk maken wat volgt (aankondigend)/wat geweest is (terugblikkend). Voorbeelden signaalwoorden: - Opsomming: Ook, bovendien, verder, eveneens, dan, vervolgens, daarnaast, ten eerste… ten tweede, zowel… Trouwens, welke opsommingen zijn er? Interpuncties: waar gebruik je welke opsommingen?

  • Opsommingstekens zijn er in verschillende soorten en maten.
  • Dubbele punt.
  • (Punt)komma.
  • Een opsomming die bestaat uit een hele zin.
  • Een opsomming die bestaat uit woordgroepen of zinsdelen.
  • Een opsomming zonder uiteinde.
  • What to do bij een 'gemengde' opsomming?

Hoe maak je een bullet in Word?

Een lijst maken

Als u een genummerde lijst wilt starten, typt u 1, een punt (.), een spatie en tekst. Druk vervolgens op Enter. In Word wordt automatisch een genummerde lijst voor u begonnen. Typ * en een spatie vóór de tekst, en Word maakt een lijst met opsommingstekens.

Door Hoban

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je bullet points? :: Hoe maak ik ruimte vrij?
Handige links