Huis > W > Wat Is Het Laatste Besturingssysteem Van Apple?

Wat is het laatste besturingssysteem van Apple?

BesturingssysteemCodenaamVerschijningsdatum
OS X 10.11El Capitan30 september 2015
macOS 10.12Sierra20 september 2016
macOS 10.13High Sierra25 september 2017
macOS 10.14Mojave24 september 2018

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe activeer je een jaar gratis Apple TV?

De aanbieding verschijnt automatisch op het scherm als je de Apple TV app op je toestel opent. In de eerste periode betaal je niet. Je kunt dan 3 maanden lang gratis series en films kijken.

Dienovereenkomstig, is mijn mac geschikt voor big sur?

Stap 1: Ondersteunt mijn Mac macOS Big Sur? macOS Big Sur wordt ondersteund op de MacBook 12" 2015 of nieuwer, MacBook Air 2013 of nieuwer, MacBook Pro eind 2013 of nieuwer, iMac eind 2014 of nieuwer, Mac Mini 2014 of nieuwer, iMac Pro 2017 of nieuwer en de Mac Pro eind 2013 of nieuwer. Bovendien, wat kun je met een oude mac? Wat te doen met een oude Mac?

  • Verkoop je oude Mac tweedehands.
  • Geef je oude Mac weg aan iemand.
  • Maak van je oude Mac een multimedia center.
  • Bouw je eigen NAS op je oude Mac.
  • Gebruik de Mac als testmachine.
  • Maak je oude Mac een typemachine.
  • Maak de oude Mac de "familie"-Mac.
  • Draai je eigen web server op een oude Mac.

Hoe kun je zien hoe oud je Mac is?

Er zijn een paar manieren om te zien hoe oud uw Mac is:
1. Zoek naar de optie "Over deze Mac" in het Apple-menu. Op de eerste regel staat het jaar waarin uw Mac is uitgebracht.
2. Controleer het Systeemrapport. Dit kunt u vinden door naar het Apple-menu te gaan en "Over deze Mac" te selecteren. Klik dan op "Meer informatie". Ga naar het gedeelte "Hardware" en zoek naar "Model Identifier". Dit vertelt u het model en jaar van uw Mac.
3. Controleer het serienummer. U kunt uw serienummer vinden door naar het Apple-menu te gaan en "Over deze Mac" te selecteren. Uw serienummer staat vermeld onder "Overzicht". U kunt deze website gebruiken om uw serienummer te decoderen en het bouwjaar van uw Mac te achterhalen: https://www.macidentifier.com/ Hoe kan ik mijn MacBook updaten? U kunt uw MacBook op twee manieren bijwerken: via de App Store of handmatig via de website van Apple.
Als je je MacBook wilt bijwerken via de App Store, zorg er dan eerst voor dat je verbinding hebt met internet. Open vervolgens de App Store applicatie. Klik linksboven in het venster op het tabblad Updates. Als er updates beschikbaar zijn voor uw MacBook, worden ze hier vermeld. Om een update te installeren, klik je op de knop Update naast de gewenste update.
Als je je MacBook handmatig wilt updaten, moet je eerst de gewenste update downloaden van de website van Apple. Zodra de download is voltooid, opent u het bestand en volgt u de instructies om de update te installeren.

Gerelateerde artikelen

Wat kost een Apple TV kastje?

Je kunt in Nederland en België een Apple TV krijgen voor 199 of 219. De hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt, hangt af van hoe je hem gebruikt.

Je kunt ook vragen hoe lang wordt een macbook ondersteund?

Apple biedt gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning aan iPhones, soms 6 jaar als de hardware krachtig genoeg is. Dat is veel langer dan bij Android! In 2021 koos Apple er bijvoorbeeld voor om de iPhone 6S (2015) en de iPhone SE (2016) binnen de boot te houden. 6 jaar ondersteuning dus. Kan software niet installeren op Mac? Software buiten de Mac App Store om installeren

  • Open Systeemvoorkeuren (bijvoorbeeld via het -menu).
  • Klik op Beveiliging en privacy.
  • Onderaan het scherm zie je de optie Sta programma's toe die zijn gedownload bij.
  • Klik op het hangslot linksonder en voer je wachtwoord in om deze optie te mogen wijzigen.

Vervolgens, hoe maak ik opstartschijf mac?

Opstarten vanaf je macOS installatieschijf

Om dat te doen klik je in de menubalk (linksboven) op het Apple-logo () en dan op "Systeemvoorkeuren". Daarna selecteer je "Opstartschijf" en klik je linksonder op het hangslot. Voer je wachtwoord in, en je kunt de "Install macOS Monterey"-schijf kiezen.
Trouwens, hoe verwijder ik bestanden van de opstartschijf mac? Volg hiervoor onderstaande procedure: Herstart je Mac en druk de cmd⌘ + R in tijdens het opstartproces tot het Apple logo verschijnt, laat daarna los. Klik op de optie 'Schijfhulpprogramma' en open je harde schijf. Open het tabblad 'Wissen' en wis de complete schijf.

Dus, hoe mac in veilige modus opstarten?

Op de onderstaande manier start u uw Mac in Veilige modus:

  1. Zorg dat uw Mac is uitgeschakeld.
  2. Druk op de aan/uit-knop.
  3. Zodra u het opstartgeluid hoort, houdt u de Shift-toets ingedrukt.
  4. Houd de Shift-toets ingedrukt wanneer u het grijze Apple-pictogram en de voortgangsindicator (draaiend tandwieltje) ziet.

Door Bal

Vergelijkbare artikelen

Waar kan ik macOS Catalina downloaden? :: Waarom kan ik macOS Big Sur niet installeren?
Handige links