Huis > H > Hoe Foto's Opbergen?

Hoe foto's opbergen?

Sla je foto's op op een harde schrijf en koop nog een extra harde schijf waar je af en toe een back-up op zet. Leg die het liefste op een tweede plek buitenshuis, zodat je bij brand of diefstal nog steeds al je foto's hebt. Je kunt ook online je foto's opslaan in Google Drive, Dropbox, iCloud enz.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom lukt het niet om foto's van iPhone naar PC?

Zorg ervoor dat u zich aanmeldt met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor iCloud voor Windows. Klik op 'Opties' als u iCloud voor Windows wilt openen. Sta 'Mijn fotostream' toe. Als u het weer wilt openen, sluit het dan voor Windows.

Daarvan, hoe dia's bewaren?

Foto's, negatieven en dia's worden het beste afzonderlijk opgeslagen in speciale daartoe ontworpen omslagen uit papier of inerte folie. Inert plastic (zoals polypropyleen, polyester of polyethyleen) bevat geen weekmakers die foto's aantasten en is pH-neutraal. Wat te doen met fotonegatieven? Bezit u zeer veel fotonegatieven, dan is de aanschaf van een (negatieven)scanner het overwegen waard. Wellicht is dat uiteindelijk goedkoper dan het inhuren van een bedrijf. Leg de negatieven in een speciale houder en haal ze vervolgens door de scanner. De scanner maakt van ieder negatief een digitale kopie.

Kun je nog negatieven laten ontwikkelen?

Ja, je kunt nog steeds negatieven laten ontwikkelen. Dat proces wordt echter steeds zeldzamer nu er steeds meer digitale camera's komen. En nog een vraag, waar laat ik mijn oude videobanden? Er is niet één pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om oude videobanden te bewaren is afhankelijk van het type band en de omstandigheden waaronder deze wordt bewaard. In het algemeen is het echter het beste om videobanden op een koele, droge en donkere plaats te bewaren om het risico van aantasting te minimaliseren. Bovendien is het belangrijk videobanden uit de buurt van magnetische velden te houden, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de banden hun gegevens verliezen.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel foto's op 64 GB SD-kaart?

Dit betekent dat er veel foto's kunnen worden gemaakt. Voor 64 en 128 gigabyte zijn dat er respectievelijk ongeveer 2.560 en 2.560.

Welke scanner moet ik kopen?

Als je op zoek bent naar een scanner met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is de Lide 300 scanner van Canon misschien wel jouw model. Het is een zeer goed betaalbare, slanke en lichte flatbed scanner. De scanner is snel en scant A4-documenten met 300 dpi in ongeveer 10 seconden. En nog een vraag, welke diascanner kopen? Voor het scannen van dia's is een speciale filmscanner eigenlijk de enige goede keus. De reflecta DigitDia 5000 is een goede filmscanner zoals ook de Nikon COOLSCAN LS-5000 ED. De Nikon is echter sneller, heeft een hogere optische resolutie en hogere densiteit voor het onderscheiden van verschillende gradaties.

Bovendien, hoe kan je scannen met je mobiele telefoon?

Hoe scan je?

  1. Open de app Camera.
  2. Doe net alsof u een foto maakt van de QR-code. Richt de camera dus op de QR-code.
  3. De QR-code verschijnt op het scherm. Breng de QR-code volledig in beeld.
  4. Er verschijnt een melding om de achterliggende site van de QR-code te openen. Tik op de melding.
Wat kost digitaliseren van negatieven?
NegatievenResolutiePrijs per beeld
Middenformaat negatief z/w (<6x9cm)1200 dpi€ 0,85
Grootformaat negatief (<10x15cm)600 dpi€ 1,69
Grootformaat negatief (<20x25cm)300 dpi€ 1,99
Negatief 110 pocket en 126 instamatic3000 dpi€ 0,45

Je kunt ook vragen hoe lang blijven negatieven goed?

Negatieven. Negatieven blijven over het algemeen ook lang goed, mits bewaard in een negatiefmapje. Je kunt ze scannen via een speciale negatiefscanner. Dat is eigenlijk alleen noodzakelijk als je geen originele afdruk (meer) hebt.

Door Stephannie Molesworth

Vergelijkbare artikelen

Hoe oude foto's verbeteren? :: Hoe oude foto's scannen?
Handige links