Huis > W > Wat Betekent Pci Express?

Wat betekent PCI Express?

PCIe staat voor Peripheral Component Interconnect Express. Dat is de term voor dit type connectie tussen het moederbord (de host) en de randapparatuur, ook wel endpoints genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Dienovereenkomstig, welke pci express sloten kun je tegenkomen?

Vijf pci-express sloten: twee op het x16- en drie op het x1-formaat. Let op dat het zwarte x16-slot maximaal op x4-snelheid kan draaien, wat te zien valt aan de pinnetjes in het slot. Verder drie m. 2-sloten, elk een andere maximale lengte: van boven naar onder 2280, 2230 en 22110. Wat is PCI 3? Vanaf pci-express 3.0 wordt gebruik gemaakt van 128b/130b-codering. Daarbij wordt 128 bit aan data verstuurd in 130 bit, dus 128 bit met een overhead van 1,5 procent. Een pci-express-link tussen twee pci-express-apparaten zoals de chipset en de grafische kaart maakt gebruik van één of meerdere lanes.

Wat is een PCIe x16 slot?

Een PCIe x16-slot is een slot op een moederbord waarop een PCIe x16-kaart kan worden aangesloten. PCIe x16 kaarten worden meestal gebruikt voor grafische kaarten, maar kunnen ook gebruikt worden voor andere soorten kaarten, zoals geluidskaarten of netwerkkaarten. Welke onderdelen zijn aangesloten op het moederbord? Het moederbord is het centrale onderdeel van een computer. Het verbindt de CPU, geheugen, harde schijven, optische stations en andere randapparatuur.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Mensen vragen ook: hoe werkt pci?

Percutane coronaire interventie (PCI) is erop gericht de bloedtoevoer naar het hart te herstellen door de blokkade van de vernauwde slagaderen op te heffen die mogelijk uw hartfalen veroorzaakt. De procedure is minder ingrijpend dan een operatie. Dit in overweging nemend, wat kost een grafische kaart voor pc? Welke videokaart je moet kopen hangt af van verschillende dingen, waarvan je budget een belangrijke is. Er zijn goedkope videokaarten van rond de € 200,-, maar ook kaarten van meer dan € 1.200,-. Daarnaast hangt het voor een groot deel van je wensen en je persoonlijke voorkeur af welke kaart je wilt hebben.

Wat is een voorbeeld van een uitbreidingsslot voor een laptop?

Het PCI-E x1-slot is het meest gebruikelijk in de consumentenmarkt. Er zijn uitbreidingskaarten (zoals usb 3.0) en zelfs grafische kaarten beschikbaar met deze aansluiting. Hoeveel PCI sloten zitten er op het moederbord? Als je een PCI-kaart in een vrij slot steekt, en je doet de computer aan, dan gebeurt de configuratie automatisch. Dit principe wordt Plug and Play (PnP) genoemd. Meestal heb je 3 of 4 sloten (meestal wit) op het moederbord waar je uitbreidingskaarten in kunt plaatsen.

Bovendien, wat is de functie van een uitbreidingskaart?

Met insteek- of uitbreidingskaarten kan makkelijk specifieke functionaliteit aan een computersysteem toegevoegd worden, of vervangen wanneer de capaciteit onvoldoende is. Vaak is er naast de hardware van de insteekkaart ook nog extra software nodig in de vorm van een stuurprogramma en/of applicatie.

Door Sandry Freemantle

Vergelijkbare artikelen

Wat is PCI 3? :: Wat is de beste SSD?
Handige links