Huis > H > Hoe App 112 Installeren?

Hoe app 112 installeren?

Ga naar de App of Play Store, en zoek naar “112 BE”, download en installeer de app op je onthaalscherm. Gebruik de app als je dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance of politie in België. De app is gratis, net zoals de noodnummers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke Office versie installeren 32 of 64 bit?

De standaardinstelling is om de 32-bits versie van Office te installeren. Als uw pc een 64-bits versie van Windows heeft, raden wij aan de 32-bits versie van Office te installeren omdat deze beter compatibel is met andere toepassingen en plug-ins die met Office werken.

Hoe lang blijft een aangifte staan?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard. Heeft het zin om aangifte te doen? Door aangifte te doen laat u de politie weten dat er een misdrijf is gepleegd. Zij kunnen dan een onderzoek starten naar het strafbare feit. Dit is nodig om de dader te vinden. Ook heeft u meer kans op schadevergoeding als u aangifte doet.

Kan ik online aangifte doen bij de politie?

Er is geen universeel antwoord op deze vraag, want het verschilt van rechtsgebied tot rechtsgebied. Sommige politiediensten staan burgers toe om online aangifte te doen, terwijl andere vereisen dat aangifte persoonlijk of telefonisch wordt gedaan. Om erachter te komen of uw lokale politieafdeling online aangifte toestaat, moet u rechtstreeks contact met hen opnemen. Dienovereenkomstig, wie bellen bij verdachte situatie? Als u iets verdachts ziet, bel dan de politie.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik Windows 8.1 opnieuw installeren?

De Start knop moet geselecteerd zijn.

Wat is verdacht gedrag?

Het gedrag dat hierbij hoort, kunt u als buurtbewoner zien. Denk hierbij aan speurend rondlopen, meerdere malen dezelfde route lopen, bij huizen naar binnen kijken, aanbellen, aan deuren of ramen voelen, om huizen heen lopen, gereedschap of een steen verstoppen (om later te gebruiken). Dit in overweging nemend, hoe kan ik een melding doen bij de politie? U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.

Wat gebeurt er als je 0900-8844 belt?

Als je 0900-8844 belt, wordt je telefoontje beantwoord in één van de Regionale Service Centra (RSC) van de politie. Die centra zitten verspreid over het hele land, maar als je vanuit Overijssel naar de politie belt is de kans het grootst dat jouw gesprek in het RSC in Enschede, Apeldoorn of Nijmegen beantwoord wordt. En nog een vraag, wat is 0900-8844? De stelregel is: geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.

Wat moet je doen als je per ongeluk 112 belt?

Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. De politie kan bij misbruik alle gegevens van het telefoongesprek opvragen bij de alarmcentrale. Zo komt de politie er eenvoudig achter wie met 112 heeft gebeld. Volwassenen kunnen een boete of een gevangenisstraf krijgen.

Door Chelton

Vergelijkbare artikelen

Wat kost een blue eye? :: Kun je de politie whatsappen?
Handige links