Huis > W > Waarom Power Pivot?

Waarom Power Pivot?

Met Power Pivot kunt u grote hoeveelheden gegevens uit diverse bronnen verzamelen, snel gegevensanalyses uitvoeren en eenvoudig inzichten delen. In zowel Excel als in Power Pivot kunt u een gegevensmodel maken, een verzameling tabellen met relaties.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe maak je een gegevensmodel?

Hoe maak je een datamodel? Er zijn een aantal cruciale stappen bij het maken van een effectief datamodel: 1) bepaal welke vraagstukken je met BI wilt beantwoorden 2) bepaal welke data en systemen je hiervoor nodig hebt 3) bepaal de informatiestructuur 4) voer het vervolgens uit en evalueer. Wat dit betreft, hoe werkt power pivot? Power Pivot

Power Pivot is een van de drie hulpprogramma's voor gegevensanalyse die beschikbaar zijn in Excel:

  1. Power Pivot.
  2. Power Query.
  3. Power View.

Mensen vragen ook: hoe werkt power query?

Power Query is een hulpmiddel voor gegevenstransformatie en -manipulatie waarmee u gegevens uit verschillende bronnen kunt halen, waaronder Excel-werkmappen, CSV-bestanden en SQL-databases, en die gegevens vervolgens kunt vormen en transformeren om aan uw behoeften te voldoen. U kunt Power Query bijvoorbeeld gebruiken om:
- gegevens uit een SQL-database te halen en deze gegevens vervolgens naar wens vorm te geven en te transformeren.
Gegevens ophalen uit een Excel-werkmap en deze gegevens naar wens vormgeven en transformeren.
Gegevens uit een CSV-bestand halen en deze gegevens naar wens vormgeven en transformeren. Wat doet een data Modeler? Een datamodelleur is iemand die modellen maakt om gegevens weer te geven. Dit kan worden gedaan voor verschillende doeleinden, zoals het representeren van gegevens voor opslag in een database, of het representeren van gegevens voor gebruik in een computerprogramma. Gegevensmodellen kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende technieken, zoals Entity-Relationship modeling of Unified Modeling Language.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Wat is een logisch gegevensmodel?

Het logisch datamodel beschrijft de structuur van en de referenties tussen de logische gegevensobjecten, die meer gelijken op tabellen dan op entiteiten. We gebruiken daarvoor een Data Structure Diagram. Dit in overweging nemend, wat is een gegevensmodel excel? Met een gegevensmodel kunt u gegevens uit meerdere tabellen integreren en een relationele gegevensbron in een Excel maken. In Excel gegevensmodellen worden transparant gebruikt, met tabelgegevens die worden gebruikt in draaitabellen en draaidiagrammen.

Men kan zich ook afvragen: hoe werken queries in excel?

Een query laden

  1. Selecteer Excel Gegevens > query's &verbindingen en selecteer vervolgens het tabblad Query's.
  2. Zoek de query in de lijst met query's, klik met de rechtermuisknop op de query en selecteer vervolgens Laden op.
  3. Bepaal hoe u de gegevens wilt importeren en selecteer OK.
Hoe Power query installeren? Download de versie van de invoegtoepassing Power Query die geschikt is voor de architectuur (x86 of x64) van uw geïnstalleerde versie van Office. Start het MSI-installatieprogramma en voer de volgende installatiestappen uit.

Trouwens, hoe open je power query?

U kunt de Power Query-editor openen door Power Query-editor starten te selecteren in de opdracht Gegevens ophalen in de groep Gegevens & transformeren, maar deze wordt ook geopend wanneer u verbinding maakt met een gegevensbron, een nieuwe query maakt of een query laadt.

Door Manno

Vergelijkbare artikelen

Waarom is een goed datamodel belangrijk? :: Hoe snel is internet via stopcontact?
Handige links