Huis > W > Wat Is Een Flap Operatie?

Wat is een flap operatie?

Bij een flap-operatie wordt onder plaatselijke verdoving, het tandvlees losgemaakt en opzijgeschoven. Vervolgens wordt het ontstoken weefsel weggehaald. Het kaakbot en de wortels van de tanden en kiezen zijn dan goed zichtbaar en bereikbaar.

Lees verder

Trouwens, welke behandelingen vinden er plaats bij een parodontoloog?

Behandelingen

  • Initiële parodontale behandeling.
  • Chirurgische behandeling – flapoperatie.
  • Regeneratietechnieken.
  • Eerste onderzoek.
  • Initiële parodontale behandeling.
  • Evaluatie initiële behandeling.
  • Recessiebedekking.
  • Voortgezette behandeling (chirurgie)
Trouwens, wat is de functie van een parodontoloog? Een tandarts-parodontoloog richt zich op de diagnose en behandeling van ernstige parodontale (parodontitis) aandoeningen en het plaatsen van implantaten (Dit laatste kan ook worden uitgevoerd door een implantoloog).

Wat kost een behandeling bij een parodontoloog?

Behandeling bij een parodontoloog kost over het algemeen meer dan behandeling bij een algemene tandarts omdat parodontologen specialisten zijn. Zij hebben een aanvullende opleiding gevolgd na hun tandartsopleiding en zijn experts in de diagnose en behandeling van parodontale aandoeningen. Parodontologen rekenen meestal per kwadrant, dat is een kwart van de mond, en de kosten kunnen variëren van 200 tot 1000 dollar per kwadrant. Is een flap-operatie pijnlijk? Er zijn verschillende flapoperaties, die elk een andere mate van pijn met zich meebrengen. Over het algemeen wordt een flapoperatie onder algehele anesthesie uitgevoerd, zodat de patiënt tijdens de ingreep geen pijn voelt. Er kan echter wel wat pijn en ongemak achteraf zijn, vooral als de incisies in een gevoelig gebied zijn gemaakt. De meeste patiënten melden dat de pijn te bestrijden is met vrij verkrijgbare pijnstillers en ijskompressen.

Wat dit betreft, hoe lang duurt herstel flapoperatie?

Eén tot twee weken na de flap-operatie worden de hechtingen en – indien aangebracht – het wondverband verwijderd. Een week later is de wond meestal genezen. Na het verwijderen van de hechtingen en het wondverband wordt beoordeeld of u in de geopereerde gebieden weer de mondhygiëne kunt uitvoeren. Wat te doen aan diepe pockets? Allereerst spoelt de parodontoloog de pocket met speciale mondspoeling. Is er tandsteen aanwezig, dan wordt deze onder plaatselijke verdoving verwijderd. Zo'n behandeling heet een curettage. Ook wordt bij ontsteking van de tandvleespocket vaak antibiotica voorgeschreven.

En nog een vraag, hoe pijnlijk is een parodontitis behandeling?

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK? Het meten van de pockets en het reinigen van de tanden en kiezen kan gevoelig zijn. U kunt daarom kiezen voor een verdoving. Onze zorgverleners nemen uitgebreid de tijd om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Hoe kom je van parodontitis af? Zoals al eerder genoemd kan parodontitis door de combinatie van een goede mondhygiëne en gebitsreiniging genezen. Toch kan de mondhygiënist of tandarts nog plaatsen met ontstoken pockets vinden, doordat er plak en tandsteen boven en/of onder het tandvlees zit.

Wat is een Parodontist?

Een parodontoloog is een tandarts, die zich alleen nog maar bezighoudt met de diagnose en behandeling van ernstige parodontale aandoeningen en het plaatsen van implantaten. Een tandarts- parodontoloog heeft zich drie jaar gespecialiseerd op deze gebieden in aansluiting op het tandartsexamen.

Door Frasch Rusk

Wat is een orthodontische behandeling? :: Waarom kan ik geen PowerPoint openen?
Handige links