Huis > H > Hoe Maak Je Een Print Screen Op Een Laptop?

Hoe maak je een Print Screen op een laptop?

Vind op het toetsenbord de toets waarop PrtScn (afkorting voor Print Screen) of Print Screen staat. Vaak is dit een van de toetsen die boven de pijltoetsen van het toetsenbord staat. De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Print Screen toets te drukken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.
Welke toetsen gebruiken voor Print Screen? Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.

Waar vind ik mijn Print Screen in Windows 10?

Om uw Print Screen in Windows 10 te vinden, opent u eerst het menu Start door op het Windows-pictogram linksonder in uw scherm te klikken. Typ vervolgens "kniptool" in de zoekbalk en druk op Enter. Het Knipselgereedschap wordt geopend; van hieruit kunt u kiezen om een vrije vorm, rechthoek, venster of volledig scherm te knippen. Zodra u uw keuze hebt gemaakt, bevriest uw scherm en kunt u met uw muis het gebied selecteren dat u wilt vastleggen. Als u klaar bent, laat u de muisknop los en wordt de schermafbeelding op uw computer opgeslagen. Hoe kan ik een Print Screen afdrukken? Er zijn een paar manieren om een Print Screen af te drukken. De eerste manier is door simpelweg op de Print Screen knop op uw toetsenbord te drukken. Dit maakt een momentopname van uw huidige scherm en kopieert deze naar uw klembord. Van daaruit kunt u een beeldbewerkingsprogramma openen, zoals Microsoft Paint, en de afbeelding in het programma plakken. Van daaruit kunt u de afbeelding opslaan en afdrukken vanuit het programma.
Een andere manier om een Print Screen af te drukken is door het Knipselgereedschap te gebruiken. Dit is een ingebouwd Windows-programma waarmee u schermafbeeldingen van uw scherm kunt maken. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. U kunt dan het gedeelte van uw scherm selecteren waarvan u een screenshot wilt maken. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, kunt u het screenshot opslaan als een afbeelding en van daaruit afdrukken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe kan je een screenshot maken?

Een screenshot maken

  1. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
  2. Als dat niet werkt, houd je de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.
  3. Als geen van beide werkt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor hulp.
Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen? Gebruik de toetscombinatie 'Windows'-toets + Shift + S. Een andere manier om alleen een printscreen van een venster te maken, is de toetscombinatie 'Alt' + Printscreen.

Waarom kan ik geen Print Screen maken?

Er kan een probleem met het afdrukscherm optreden als gevolg van hardwareproblemen (probleem met toetsenbordstuurprogramma of de sleutel werkt niet) of sommige softwareproblemen (functionele toetsmodus, software die op de achtergrond wordt uitgevoerd). Hoe maak je een gedeeltelijke Print Screen? 2.Een printscreen nemen van het actieve venster

  1. Open het venster waarvan je een printscreen wilt nemen. Druk tegelijkertijd op de Print Screen-toets + Alt-toets.
  2. Open het Windows-programma Paint.
  3. Druk op de Control-toets + V om de printscreen te plakken in Paint.
  4. Je kunt de printscreen nu opslaan.

Waar wordt Schermknipsel opgeslagen?

Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.

Door Kawasaki

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik de screenshots? :: Hoe moet je een Print Screen maken op laptop?
Handige links