Huis > H > Hoe Moet Je Een Screenshot Maken Op Een Laptop?

Hoe moet je een screenshot maken op een laptop?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.
Trouwens, hoe activeer ik print screen? Een print screen kun je maken met behulp van de knop 'print screen/ prnt scrn" op je toetsenbord; meestal boven de cijfers aan de rechterkant van je toetsenbord. Vervolgens open je Word en druk je op Ctrl en V (Ctrl ingedrukt houden terwijl je de V intoetst). Een kopie van je schermweergave wordt nu in Word geplakt.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Er zijn twee belangrijke toetsen die gebruikt kunnen worden voor de print screen functie: de print screen toets en de functie toets. De print screen toets is meestal te vinden op de bovenste rij toetsen van een standaard toetsenbord. De functietoets bevindt zich meestal op de onderste rij toetsen van een standaardtoetsenbord. Om een van deze toetsen te gebruiken, houdt u de betreffende toets ingedrukt terwijl u de "alt"-toets indrukt. Hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar manieren om een knipsel van je scherm te maken. Eén manier is om het knipselgereedschap te gebruiken. Het Knipselgereedschap is een ingebouwd hulpmiddel in Windows waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. Er verschijnt een menu. Selecteer het type screenshot dat u wilt maken. U kunt kiezen om een schermopname in vrije vorm te maken, een schermvullende opname of een opname van een specifiek venster. Zodra u uw keuze hebt gemaakt, wordt het scherm gedimd en kunt u met uw muis het gebied selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, laat u de muisknop los en wordt de schermafbeelding gemaakt. De schermafbeelding wordt opgeslagen als PNG-bestand.
Een andere manier om een knipsel van uw scherm te maken is de Print Screen functie. De Print Screen functie is een ingebouwde functie in Windows waarmee u screenshots kunt maken. Om de Print Screen-functie te gebruiken, opent u het programma waarvan u een schermafdruk wilt maken. Druk op de knop Print Screen op uw toetsenbord. De schermafdruk wordt opgeslagen als een PNG-bestand.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Waar vind ik mijn Print Screen in Windows 10?

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen. Wat dit betreft, hoe maak je een screenshot zonder print screen? Gebruik de toetscombinatie 'Windows'-toets + Shift + S. Een andere manier om alleen een printscreen van een venster te maken, is de toetscombinatie 'Alt' + Printscreen.

Waarom kan ik geen Print Screen maken?

Er kan een probleem met het afdrukscherm optreden als gevolg van hardwareproblemen (probleem met toetsenbordstuurprogramma of de sleutel werkt niet) of sommige softwareproblemen (functionele toetsmodus, software die op de achtergrond wordt uitgevoerd). Bovendien, hoe maak je een gedeeltelijke print screen? 2.Een printscreen nemen van het actieve venster

  1. Open het venster waarvan je een printscreen wilt nemen. Druk tegelijkertijd op de Print Screen-toets + Alt-toets.
  2. Open het Windows-programma Paint.
  3. Druk op de Control-toets + V om de printscreen te plakken in Paint.
  4. Je kunt de printscreen nu opslaan.

Hoe maak je een snip?

Druk op de toetsen Ctrl + PrtScn. Het volledige scherm wordt grijs, met inbegrip van het menu Openen. Selecteer Modusof in eerdere versies van Windows, selecteer de pijl naast de knop Nieuw. Selecteer het soort knipsel dat u wilt en selecteer vervolgens het gebied van de schermopname die u wilt vastleggen.

Door Rachel Walstad

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een opname van je scherm? :: Hoe maak ik een Print Screen op mijn pc?
Handige links