Huis > W > Wat Is Een Tulp Kabel?

Wat is een tulp kabel?

Een tulpstekker, cinchstekker of RCA-stekker is een coaxiale stekker die wordt gebruikt voor het verbinden van audio- en videoapparatuur. De benaming RCA komt van Radio Corporation of America, het bedrijf dat dit stekkertype rond 1940 op de markt bracht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is elke HDMI kabel geschikt voor 4K?

Voor 4K zijn alleen versie kabels nodig die de hoge 4K resoluties ondersteunen. Het is mogelijk om 8K af te spelen als uw TV ook hoge resoluties ondersteunt.

Hoe weet je wat plus en min is?

Multimeter op gelijkstroom zetten, plusdraad van de multimeter naar de ene draad, min van multimeter naar de andere draad. Meet je +12V, dan is die draad die aan de plus van je meter zit de +, meet je -(min)12V, dan is de andere draad de +. Wat dit betreft, welke draden zijn plus en min? Aan de achterkant van een luidspreker zitten de luidsprekerterminals, waar de kabels van de versterker op worden aangesloten. De meeste luidsprekers hebben een rode (plus) en zwarte (min) aansluiting voor respectievelijk het positieve en negatieve signaal van de versterker.

Men kan zich ook afvragen: welke speakerdraad is plus?

Het antwoord op deze vraag hangt af van het type luidsprekerkabel dat u gebruikt. Als u standaard luidsprekerkabel gebruikt, is de plusdraad de rode draad en de mindraad de zwarte draad. Als u banaanstekkers gebruikt, is de plusdraad de draad met de langere pool en de min-draad die met de kortere pool. Men kan zich ook afvragen: wat is verschil tussen optische kabel en hdmi? Het verschil tussen optische kabel en hdmi is dat optische kabel licht gebruikt om gegevens over te brengen, terwijl hdmi elektrische signalen gebruikt. Optische kabel is nieuwer en kan meer gegevens overbrengen dan hdmi, maar is ook duurder.

Gerelateerde artikelen

Welke kabel voor actieve subwoofer?

Een cinchkabel wordt gebruikt om een actieve subwoofer aan te sluiten op een luidsprekerkabel.

Is optische kabel beter dan HDMI?

Ga je voor de hoogst haalbare kwaliteit en gebruik je liefst zo min mogelijk kabels dan is hdmi de beste keuze. Voor het gemiddelde home cinema-systeem zal een optische kabel echter geen merkbaar mindere geluidskwaliteit veroorzaken en is dus absoluut geen verkeerde aansluiting. Je kunt ook vragen wat kan een optische kabel? Een optische kabel stuurt alleen een audiosignaal door, terwijl een HDMI kabel naast een audiosignaal ook een videosignaal doorgeeft.

En nog een vraag, waarom wel of geen voorversterker platenspeler?

Wanneer je deze platenspelers aansluit op de lijningang van een moderne versterker of een set actieve speakers dan zullen je platen ronduit slecht klinken. Dit komt doordat het signaal te zwak is om goed verwerkt te kunnen worden. Om voor goed geluid te zorgen is in dit geval nog een aparte phono voorversterker nodig. Vervolgens, hoe platenspeler aansluiten op tv? Heeft uw platenspeler geen voorversterker dan is het in praktijk ook mogelijk om een voorversterker tussen uw platenspeler en uw tv te plaatsen. Let wel: voor het aansluiten van uw platenspeler op uw TV heeft u een verloopstekker nodig van Tulp (platenspeler) naar Scart (op uw TV).

Mensen vragen ook: welke aansluiting subwoofer?

Wanneer je tegenwoordig een subwoofer koopt zit er altijd een LFE-ingang op en hetzelfde geldt voor het kopen van een versterker of een receiver. Wanneer je dus op zowel je subwoofer als je versterker/receiver een LFE-ingang hebt dan kan een enkele subwooferkabel gebruiken.

Door Hersch

Vergelijkbare artikelen

Hoe gebruik je remote desktop? :: Wat doet een aux kabel?
Handige links