Huis > H > Hoe Een Boek Refereren?

Hoe een boek refereren?

Verwijzen naar een boek

Een verwijzing in de tekst voor een boek bevat de achternaam van de auteur, het jaartal en (indien relevant) een paginanummer. In de literatuurlijst begin je met de achternaam van de auteur, gevolgd door een komma en de initialen. Hierna komt het jaartal tussen haakjes te staan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je online een boek lezen?

Je kunt een boek vinden via OnlineBibliotheek.com/e-books. Kies de knop met de tekst 'Boek lenen'. Kies de optie 'Online lezen'. U kunt direct beginnen met lezen als de online reader opent.

Hoe maak je een referentielijst?

Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs. Voor de laatste auteur gebruik je een ampersand (&). De laatste auteur eindigt met een punt. Daarvan, hoe ziet een bibliografie eruit? Begin met het citeren van de naam van de auteur, gevolgd door het jaar, daarna de titel van het artikel, de naam van de publicatie, het volume- en het uitgavenummer en de pagina's waaraan wordt gerefereerd. De indeling is als volgt: Auteur, A. A., & Auteur, B. B. (Year).

Daarvan, hoe citeer je uit een boek?

Als u uit een boek citeert, wilt u de auteur, het jaar van publicatie en het paginanummer vermelden voor het specifieke citaat waarnaar u verwijst. Bijvoorbeeld: (Smith, 2018, p. 23). Als je een bron binnen een bron citeert, wil je de naam van de oorspronkelijke auteur in je citaat opnemen, evenals de naam van de secundaire auteur. Bijvoorbeeld: (Smith, zoals geciteerd in Jones, 2018, p. 56). Hoe verwijs je naar een ebook? Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van het specifieke ebook en waar het zich bevindt. In het algemeen kun je echter op dezelfde manier naar een ebook verwijzen als naar een fysiek boek. Dit omvat de naam van de auteur, de titel van het ebook, de datum waarop het is gepubliceerd en de URL of andere locatie waar het beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Wat is het beste Harry Potter boek?

Het vijfde deel, Orde van de Feniks, is nog steeds mijn favoriet, ook al staat Deathly Hallows hoog op mijn lijst. Als lezer maak je voor het eerst kennis met Harry en zijn vrienden. Ron en Hermelien slepen Harry er doorheen ondanks zijn chagrijnigheid.

Hoe schrijf je een bronvermelding van een boek?

Achternaam auteur, eerste initiaal. (Jaar). Titel boek. Plaats, land: uitgever. Trouwens, wat is een bronnen lijst? Alle publicaties die je gebruikt moet je achterin je artikel of verslag vermelden in een lijst: de bronnenlijst. Deze wordt ook wel referentielijst of literatuurlijst genoemd. De bronnenlijst is een complete lijst van gebruikte publicaties. Bij de citaten en parafrases in je tekst verwijs je naar de bronnenlijst.

Bovendien, wat is een referentielijst?

Wanneer je in de tekst refereert naar een bron, zet je die achteraan je werk in een referentielijst of literatuurlijst. Deze lijst bevat enkel bronnen die je voor je publicatie hebt gebruikt. Wat moet er in de literatuurlijst? Een literatuurlijst geeft bij een tekst een overzicht van alle bronnen die worden geraadpleegd, geciteerd, geparafraseerd of samengevat. Het opstellen van zo'n literatuurlijst is niet meteen het meest spannende onderdeel van het schrijven.

En nog een vraag, wat is de definitie van bibliografie?

bibliografie - Zelfstandignaamwoord 1. een beschrijvende lijst van boeken, samengesteld volgens bepaalde criteria ♢ Jullie moeten allemaal een bibliografie maken. 2. de leer van de uitwendige beschrijving van een boek Woordherkomst met het voorvoegsel biblio- met het achtervoegsel -...

Door Myo

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijzen naar bibliografie? :: Hoe krijg ik mijn WhatsApp-berichten op nieuwe telefoon?
Handige links