Huis > H > Hoe Verwijzen Naar Bibliografie?

Hoe verwijzen naar bibliografie?

20. De bibliografische identificatie beschrijft de volgende elementen: auteur, titel, eventuele reeks, eventueel reeksnummer, uitgever, eventuele vertaling, eventuele heruitgave, eventueel aantal delen, plaats en jaar van uitgave.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe CD rippen naar mp3?

Windows Media Player wordt gebruikt om de CD af te spelen. Zet Windows Media Player in bibliotheekmodus. In bibliotheekmodus gebruiken we Windows Media Player. Bovenaan in het menu kunt u het bestandsformaat instellen op mp3.

Bovendien, hoe gebruik je et al?

De afkorting “et al.” (die “en anderen” betekent) wordt gebruikt om verwijzingen in de tekst met drie of meer auteurs in te korten. Dat werkt als volgt: Je gebruikt alleen de achternaam van de eerste auteur, gevolgd door “et al.”, een komma en het publicatiejaar. Een voorbeeld is: (Verstraten et al., 2020). Hoe schrijf je een citaat op? Zet het citaat tussen dubbele aanhalingstekens, behalve als het citaat langer is dan 40 woorden. Als een citaat langer is dan 40 woorden, moet het citaat met een witregel gescheiden worden van de rest van je tekst. Ook plaats je het citaat dan in een gescheiden blok.

En nog een vraag, hoe zet je een bron in de tekst?

Om een bron in de tekst in te voegen, selecteert u eerst de tekst die u wilt citeren. Klik vervolgens op de knop "Citatie invoegen" op de werkbalk. In het venster "Citatie invoegen" selecteert u het type bron dat u wilt invoegen. Vul tenslotte de vereiste informatie over de bron in en klik op "OK". Dit in overweging nemend, hoe moet ik parafraseren? Aangenomen dat je vraagt hoe je een zin moet parafraseren:
Bij het parafraseren moet je proberen de oorspronkelijke betekenis van de tekst in je eigen woorden weer te geven. Dit kun je doen door de tekst op te splitsen in kleinere stukken en elk deel nauwkeurig te bestuderen. Vraag je af wat de auteur probeert te zeggen en zeg het dan in je eigen woorden. Het is vaak nuttig om een lijst van kernpunten te maken voordat je begint te parafraseren. Gebruik bovendien andere woorden en structuren dan in de oorspronkelijke tekst, zodat je parafrase niet te veel op elkaar lijkt.

Gerelateerde artikelen

Hoe EML bestanden omzetten naar PDF?

Als u de EML bestanden niet wilt converteren, kunt u de volgorde aanpassen.

Hoe verwijs je naar een boek Leidraad?

Die volledige verwijzing bevat volgens de Leidraad voor juridische auteurs de initialen en achternaam van de auteur, de titel en subtitel van het boek (cursief, regulier hoofdlettergebruik), eventueel een serienaam en -nummer (tussen haakjes), de plaatsnaam, de naam van de uitgever, en het jaartal. Nummer voetnoot. Is een pdf een elektronische bron? Artikelen in pdf-vorm hebben meestal geen paginanummers, maar een eLocator (de letter “e” gevolgd door nummers) om de locatie van het artikel in het tijdschrift aan te geven.

Hoeveel auteurs in tekst APA?

Bij de verwijzing in de tekst tussen haakjes de zin gebruik je een komma tussen et al. en het jaartal. Vanaf drie of meer auteurs gebruik je vanaf de tweede verwijzing in de tekst et al. Vanaf zes of meer auteurs gebruik je bij iedere verwijzing in de tekst et al. Hoeveel auteurs in bronvermelding? Je mag maximaal 20 auteurs opnemen in een bronvermelding in de literatuurlijst.

Hoe bronnen vermelden van internet?

Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.

Door Gold

Vergelijkbare artikelen

Is referentienummer hetzelfde als factuurnummer? :: Hoe een boek refereren?
Handige links