Huis > W > Wat Betekent Rfa?

Wat betekent RFA?

Radiofrequente ablatie (RFA) is een behandeling waarbij de interventieradioloog de tumor met hitte vernietigt. Dit heet ook wel 'thermische ablatie' of 'warmteablatie'. Radiofrequent betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de energie van radiogolven. Ablatie betekent verwijderen van weefsel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Men kan zich ook afvragen: wat is ablatie schildklier?

Ablatie met radioactief jodium is een behandelmethode die erop gericht is schildklier(kanker)cellen te vernietigen door middel van inwendige bestraling met een radioactieve isotoop van jodium (aangeduid met 131I of ook wel jodium-131). Wat is belangrijker TSH of fT4? De verhouding van TSH en fT4 geeft een goed beeld van de werking van uw schildklier of de dosis schildklierhormoon. In het algemeen geldt: verhoogd TSH en verlaagd fT4 duidt op een te traag werkende schildklier, verlaagd TSH en verhoogd fT4 betekent een te snel werkende schildklier.

Wat is een ablatie van het hart?

Ablatie van het hart is een procedure waarbij een klein deel van het hart wordt verwijderd. Dit wordt meestal gedaan om een abnormaal hartritme te behandelen. Dit in overweging nemend, wat is een strumectomie? Een strumectomie is een chirurgische ingreep om een (goedaardige of kwaadaardige) struma uit het lichaam te verwijderen. De ingreep wordt ook wel een gedeeltelijke of volledige verwijdering van het struma genoemd, en kan laparoscopisch (via kleine incisies in de buik) of open (via een grote incisie in de buik) worden uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Wat is een goede FT4-waarde?

TSH0,4 – 4,0 mU/l
T464 – 154 nmol/l
FT48 – 26 pmol/l
T31,2 – 3,4 nmol/l
FT33 – 8 pmol/l
Wat is de beste TSH waarde? Per laboratorium zijn de grenzen bepaald van het gebied van TSH waarde dat we als normaal beschouwen. Ook voor andere bloedwaarden zijn deze intervallen bepaald. De gebruikelijke ondergrens voor TSH is tussen de 0,30 en 0,50 de bovengrens tussen 4,0 en 5,0 mE/liter.

Mensen vragen ook: wat is de beste schildklierwaarde?

TSH- en FT4-waarde bij gebruik van levothyroxine

Patiënten met hypothyreoïdie worden behandeld met levothyroxine. Vaak voelen deze patiënten zich het beste bij een TSH-waarde in het laag-normale gebied (TSH lager dan 2,0) en een vrije-T4-waarde in het hoog-normale gebied.
Kan je dood gaan aan een hartritme stoornis? Ook mensen die extreem sporten kunnen hartritmestoornissen ontwikkelen. En er zijn ook erfelijke vormen die weinig symptomen geven, maar soms tot een plotse dood leiden, ook op jonge leeftijd.

Vervolgens, wat zijn de risico's bij ablatie?

Mogelijke risico's ‒ met inbegrip van maar niet beperkt tot de hieronder genoemde ‒ zijn: (na)bloedingen, infecties, gaatje in het hart, hartritmestoornissen (boezem en kamer) tijdens en na de ingreep, vochtophoping in het hartzakje en longproblemen.

Door Tyrrell Stonecipher

Vergelijkbare artikelen

Is ablatie dodelijk? :: Wat betekent RF op tv?
Handige links