Huis > W > Wat Is Een Rgs Registratie?

Wat is een RGS registratie?

De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) toetst periodiek of artsen en opleidingen aan de regels van het College Geneeskundige Specialismen voldoen. Voldoet een arts aan de regels dan kan hij/zij zich inschrijven in een specialisten- of profielartsenregister.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Netflix registratie niet voltooien?

Zorg ervoor dat u de juiste factureringsgegevens invoert. Het kan zijn dat u uw informatie opnieuw moet invoeren om uw registratie te voltooien. Kunt u geen account openen na het controleren van deze informatie?

Wat is een Profielarts?

Profielartsen hebben een studie geneeskunde afgerond en hebben zich daarna meerdere jaren gespecialiseerd in een deelgebied van de geneeskunde dat we profiel noemen. Voor een profielopleiding gelden eisen die vergelijkbaar zijn met een specialistenopleiding. Dit in overweging nemend, hoe lang duurt rgs registratie? Binnen 2 weken nadat u geregistreerd bent bij de RGS, staat u geregistreerd in het BIG-register.

Wat is een erkende zorgverlener?

Een erkend zorgverlener is een zorgverlener die van de staat waarin hij zijn praktijk uitoefent een vergunning heeft gekregen om gezondheidsdiensten te verlenen. Hieronder vallen artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals. Daarvan, hoe weet je of iemand arts is? Als iemand u vertelt dat hij arts is, kunt u vragen om zijn geloofsbrieven te zien. In de Verenigde Staten moet een arts een diploma hebben van een erkende medische school en een vergunning om de geneeskunde uit te oefenen.

Wat is mijn Big nummer?

U kunt uw BIG-nummer vinden via de site: www.bigregister.nl. Het BIG-nummer bestaat uit 11 cijfers. Bestaat uw nummer uit 10 of 9 cijfers voeg dan 1 respectievelijk 2 keer een nul toe voor het nummer. Dienovereenkomstig, waarom herregistratie big? Waarom is herregistratie belangrijk? Patiƫnten of cliƫnten die in het BIG-register kijken, vertrouwen erop dat de zorgverleners in het register deskundig zijn en blijven. Door u eens in de 5 jaar opnieuw te registeren volgens bepaalde criteria, kunnen we deze deskundigheid beter waarborgen.

Wat dit betreft, hoeveel diensten huisarts?

U verrichtte gemiddeld ten minste 16 uur per week werkzaamheden als huisarts in een huisartsenpraktijk. Daarnaast gaat de RGS bij uw herregistratie ook na of u gemiddeld ten minste 50 uur avond-, nacht- of weekenddiensten (ANW-diensten) per jaar hebt verricht. Daarvan, hoeveel medisch specialisten zijn er in nederland? Er zijn volgens de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in totaal ruim 27.000 medisch specialisten in Nederland geregistreerd.

Bovendien, hoeveel accreditatiepunten medisch specialist?

Een van de eisen voor herregistratie is dat u deelneemt aan voldoende deskundigheidsbevordering (DKB). DKB bestaat uit geaccrediteerde deskundigheidsbevorderende activiteiten (in accreditatie-uren). Uitgangspunt is dat u gemiddeld over 5 jaar 40 uur per jaar behaalt (totaal 200 uur in 5 jaar).

Door McWherter

Hoeveel artsen zijn er in Nederland? :: Hoe kom je achter een kleurcode?
Handige links