Huis > H > Hoeveel Artsen Zijn Er In Nederland?

Hoeveel artsen zijn er in Nederland?

BeroepsgroepAantallen
Artsen78943
Fysiotherapeuten37930
Geregistreerd-mondhygiënisten (tijdelijke BIG-registratie)663
Gz-psychologen18335

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Daarvan, hoe lang duurt de opleiding tot medisch specialist?

De opleiding tot medisch specialist duurt minimaal 10 jaar. In Nederland bestaat de opleiding tot medisch specialist uit meerdere stappen: Een medisch specialist in spé volgt eerst de wetenschappelijke (basis)opleiding geneeskunde. Wat doet de KNMG? Met 170 jaar ervaring en deskundigheid is artsenfederatie KNMG een gerespecteerde en gewaardeerde gesprekspartner. De KNMG geeft de politiek, de overheid, publieksorganisaties en de zorgsector gevraagd en ongevraagd advies over gezondheids- en organisatievraagstukken vanuit medisch perspectief.

Wat is de afkorting van KNMG?

KNMG refers to the Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, which is the Royal Dutch Society for the Advancement of Medicine. En nog een vraag, hoe vind ik een zorgverlener? In onze Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waar wij afspraken (een contract) mee hebben. En of ze bij u in de buurt zitten. Elk jaar maken we samen met zorgverleners afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgverlener dat jaar zal uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Dus, welke beroepen vallen onder artikel 14 wet big?

Artikel 14-specialismen

Voor vijf beroepen bestaan wettelijk erkende specialismen: apotheker, arts, gezondheidszorgpsycholoog, tandarts en verpleegkundige.De specialistenregisters worden gevoerd door de Specialisten Registratie Commissies (SRC's).
Wat is BIG gecertificeerd? Het BIG-register is een Nederlands register, waarin het basisberoep is opgenomen van personen die werkzaam zijn in een aantal beroepsgroepen in de gezondheidszorg. Het register is opgericht op grond van de in 1997 in werking getreden Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG).

Is het BIG-register openbaar?

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een wettelijk, online en openbaar register. Alleen wie in het BIG-register staat, mag een beschermde beroepstitel voeren en mag de bij het beroep horende voorbehouden handelingen zelfstandig uitvoeren. Dus, wie staat er in het big-register? De volgende 12 beroepen moeten zich registreren in het BIG-register: apotheker, arts, fysiotherapeut, geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke registratie), gezondheidszorgpsycholoog, klinisch technoloog, orthopedagoog-generalist, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige.

Hoeveel uur moet je werken voor je BIG-registratie?

U kunt zich als verpleegkundige herregisteren als u voldoet aan de werkervaringseis (ook wel urennorm). Hiervoor moet u in 5 jaar 2.080 uur als verpleegkundige hebben gewerkt. Dit is ongeveer 8 uur per week.

Door Alexina

Vergelijkbare artikelen

Hoe voeg je een nieuwe rij toe in Excel? :: Wat is een RGS registratie?
Handige links