Huis > H > Hoe Maak Je Van Een Router Een Accespoint?

Hoe maak je van een router een accespoint?

Routers werken op een eigen netwerk, met een eigen IP-adres. Wanneer jij een router als acces point wil gebruiken, moet je ervoor zorgen dat beide routers op hetzelfde netwerk zitten. Dit doe je door het IP-adres van router B aan te passen, zodat deze in het bereik van router A zit.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe kom ik in de router van Ziggo?

Ga naar je internetbrowser en typ 192.168.0.1 in de adresbalk. Open een browser en ga naar het volgende adres: http://192.168.0.1/. Voer bij gebruikersnaam 'admin' en bij wachtwoord 'admin' in. Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen een wifi versterker en repeater? Een veel gebruikt apparaat waarmee mensen hun wifi bereik vergroten is de wifi versterker, ook wel wifi repeater genoemd. Een wifi versterker steekt u vaak in het stopcontact op een plek waar het bereik van uw wifi netwerk minder begint te worden.

Heeft een wifi versterker zin?

Ja, een wifi versterker kan in sommige situaties zinvol zijn. Als je een zwak wifi-signaal hebt en veel apparaten die verbinding moeten maken met het internet, dan kan een versterker helpen het signaal te versterken zodat iedereen verbonden kan blijven. Als u echter maar een paar apparaten hebt die verbinding moeten maken of als uw signaal al sterk is, is een versterker misschien niet nodig. Hoe wifi versterker installeren TP link? Aangenomen dat u installatie-instructies wilt voor een TP-Link WiFi Amplifier:
1. Steek de voedingsadapter in het stopcontact en het andere uiteinde in de "Power" poort aan de achterkant van de TL-WA850RE.
2. Sluit uw computer aan op de TL-WA850RE via een Ethernet-kabel. De Ethernet-poort bevindt zich ook op de achterkant van het apparaat.
3. Start een webbrowser en voer tplinkwifi.net in de adresbalk in. Dit brengt u naar de TP-Link inlogpagina.
4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in. De standaard gebruikersnaam is admin en het standaard wachtwoord is admin.
5. Klik op "Login" om toegang te krijgen tot de TP-Link webinterface.
6. Klik op "Quick Setup" aan de linkerkant van de pagina.
7. Selecteer uw regio in het vervolgkeuzemenu en klik op "Volgende".
8. Kies de "Wireless Router mode" en klik op "Next."
9. Voer uw SSID (draadloze netwerknaam) en wachtwoord in. Zorg ervoor dat u het beveiligingstype "WPA-PSK/WPA2-PSK" selecteert.
10. Klik op "Volgende" en vervolgens op "Voltooien" om het installatieproces van de TP-Link WiFi versterker te voltooien.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat moet je doen als je wifi versterker niet werkt?

De positionering van de repeater

Slechte positionering van je router kan er zelfs voor zorgen dat je helemaal geen signaal krijgt! Positionering is dus erg belangrijk. Een goede plaats voor je WiFi router op een centraal punt is essentieel (dit om het meeste bereik uit je router te halen).
Hoe werkt een wifi versterker via stopcontact? Zo werkt internet via het stopcontact

Je koopt powerline adapters altijd in sets van minimaal twee. De eerste adapter steek je in een stopcontact in de buurt van je router. Deze powerline adapter vangt het wifi-signaal op en zet dit om naar een internetsignaal dat via het stroomnetwerk bij je thuis verstuurd wordt.

Dus, hoe werkt een range extender?

Hoe werkt een wifi-repeater? De versterker vangt het signaal van je modem of router op en stuurt het vervolgens – op een versterkte manier – nog een keer verder. Daarbij maakt de versterker een nieuw signaal aan. Je ziet daardoor een extra wifi-punt in het netwerkoverzicht van je apparaat. Wat gebeurt er als je de router reset? Het resetten van de router zorgt ervoor dat deze opnieuw opstart en alle instellingen worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit geldt ook voor het wachtwoord, dus dat moet je opnieuw instellen. Eventuele port forwarding of andere aangepaste instellingen zullen ook verloren gaan.

Waarom moet ik mijn router steeds resetten?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u uw router steeds moet resetten. Een reden zou kunnen zijn dat de router niet genoeg stroom krijgt. Probeer de router op een ander stopcontact aan te sluiten om te zien of dat het probleem oplost. Een andere reden kan zijn dat de router niet goed gekoeld wordt. Zorg ervoor dat de router niet afgedekt is en dat er voldoende ventilatie rond de router is. Als het probleem aanhoudt, moet je misschien een nieuwe router aanschaffen.

Door Zaragoza

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een routine in Google Home? :: Waarom kan ik mijn router niet bereiken?
Handige links