Huis > W > Wat Is Mac Os Big Sur?

Wat is Mac OS Big Sur?

Apple macOS Big Sur kreeg een compleet nieuw design. Alle app icoontjes zijn veranderd en het dock heeft een nieuw design. De vensters hebben een nieuw uiterlijk en knoppen verdwijnen nu naar de achtergrond als je ze niet nodig hebt. Daarnaast pas je gemakkelijk aan welke informatie getoond wordt op je bureaublad.

Lees verder

Men kan zich ook afvragen: waar vind ik het geheugen van mijn mac?

Het kastje onder jouw bureau is de opslag, hier bewaar je alles wat je niet direct nodig hebt. Al jouw belangrijke bestanden plaatst MacBook hier, zodat ze veilig opgeslagen liggen. Hoeveel geheugen heeft een iMac nodig? Ons advies: Minimaal 16GB Ram geheugen, gebruikt u ook foto- of videobewerking software is ons advies 32GB geheugen. Deze draait op zogenaamd DDR3 geheugen, maar wel op een snelheid van 1600MHz. Een iMac van 2012 tot en met 2015 kan maximaal 32 GB Ram geheugen aan.

Hoeveel ruimte neemt MacOS in?

De hoeveelheid schijfruimte die macOS nodig heeft, varieert afhankelijk van de specifieke release en het model Mac dat u gebruikt. De laatste release van macOS, 10.15 Catalina, vereist bijvoorbeeld ongeveer 8 GB beschikbare opslagruimte om te installeren. Afhankelijk van het model Mac dat u gebruikt, kan de werkelijk benodigde opslagruimte echter verschillen. Als u bijvoorbeeld een Mac met een solid-state drive gebruikt, kan de benodigde opslagruimte minder dan 8 GB bedragen. Je kunt ook vragen hoeveel gb macbook heb ik nodig? De hoeveelheid opslag die je nodig hebt op een MacBook hangt af van hoe je je computer gebruikt. Als je je MacBook alleen gebruikt voor basistaken zoals internetten, e-mail checken en sociale media gebruiken, kun je wegkomen met een kleinere opslagcapaciteit. Als je je MacBook echter gebruikt voor taken die veel opslagruimte vergen, zoals gamen, videobewerking of grafisch ontwerp, heb je een grotere opslagcapaciteit nodig. Om erachter te komen hoeveel opslagruimte je nodig hebt, moet je bedenken hoe je je MacBook gebruikt en met wat voor soort bestanden je doorgaans werkt.

Hoe verwijder ik een app uit het dock?

Apps toevoegen, verwijderen of wisselen

Ik houd het icoon ingedrukt en sleep het naar boven om de app uit het dock te verwijderen. Om apps binnen het dock van plek te wisselen, houd ik een icoon ingedrukt en sleep hem naar de juiste plek.
Je kunt ook vragen hoe verwijder je creative cloud? Stappen

  1. Open het Windows-menu en kies Instellingen.
  2. Selecteer Systeem en klik op de optie Apps en onderdelen.
  3. Selecteer de toepassingen die u wilt verwijderen in de lijst met geïnstalleerde toepassingen en klik op Verwijderen.

Hoe iMac optimaliseren?

Dit moet je inschakelen via  ▸ Over deze Mac ▸ Opslag ▸ Beheer ▸ Aanbevelingen ▸ Bewaar in iCloud. Kies nu voor de optie 'Schakel in' of 'Optimaliseer'. Wil je alleen iCloud Drive optimaliseren dan kan dit via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Apple ID ▸ iCloud ▸ schakel de optie 'Optimaliseer Mac-opslag' in. Waarom is mijn Mac zo langzaam? Er zijn veel mogelijke verklaringen waarom een Mac traag kan zijn. Een veel voorkomende reden is dat de harde schijf van de computer vol is en moet worden opgeschoond. Een andere mogelijkheid is dat er te veel programma's tegelijkertijd draaien en dat de bronnen van de computer te dun worden opgerekt. Bovendien kan een trage internetverbinding ervoor zorgen dat een computer traag lijkt omdat het laden van webpagina's en andere online inhoud langer duurt.
Als een Mac langzaam werkt, moet u eerst de harde schijf van de computer controleren om te zien hoeveel ruimte er beschikbaar is. Als de harde schijf bijna vol is, kan dit er zeker toe leiden dat de computer traag werkt. Om de harde schijf te controleren, opent u het venster "Over deze Mac" in het Apple-menu en klikt u vervolgens op het tabblad "Opslag". Dit laat zien hoeveel ruimte er beschikbaar is op de harde schijf.
Als er genoeg ruimte is op de harde schijf, is de volgende stap om te controleren hoeveel programma's er tegelijkertijd draaien. Open hiervoor de applicatie "Activity Monitor" uit de map Utilities. De "Activity Monitor" toont een lijst van alle programma's die momenteel draaien en hoeveel van de computerbronnen ze gebruiken. Als er veel programma's draaien, kan dat de computer zeker vertragen.
Als de computer verbonden is met het internet, kan een trage internetverbinding de computer traag doen lijken. Om de snelheid van de internetverbinding te controleren, open je een webbrowser en ga je naar een website als speedtest.net. Deze website voert een test uit om te zien hoe snel de internetverbinding is.

Waarom is mijn Apple zo traag?

Er zijn veel mogelijke redenen waarom een Apple apparaat traag kan zijn. Eén reden zou kunnen zijn dat er veel gegevens of bestanden op het apparaat zijn opgeslagen, wat ruimte in beslag kan nemen en ervoor kan zorgen dat het apparaat langzamer werkt. Een andere mogelijkheid is dat er veel apps op de achtergrond draaien, die ook resources kunnen gebruiken en ervoor kunnen zorgen dat het apparaat langzamer werkt. Bovendien kan het apparaat een oudere versie van het besturingssysteem hebben, wat ook tot tragere prestaties kan leiden. Ten slotte kan het apparaat gewoon toe zijn aan een herstart, waardoor problemen kunnen worden opgelost en het apparaat sneller werkt.

Door Bail

Kan geen ruimte vrij maken Google foto's? :: Hoe kan ik mijn Mac opschonen?
Handige links