Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Mac?

Hoe maak je een screenshot op een Mac?

Een schermafbeelding maken op een Mac

  1. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3.
  2. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe langere screenshot maken?

LongShot gebruikt standaard de optie 'Auto captur'e, wat je desgewenst kan uitschakelen. Tik op 'Capture screenshot' en geef de app vervolgens toestemming om je scherm vast te leggen. Daarna ga je naar de app waarvan je screenshots wilt maken en druk je op 'Start'. Men kan zich ook afvragen: waar vind je screenshots terug mac? Op je Mac screenshots maken, doe je door de combinatie Shift-Cmd-3 te gebruiken. Je maakt dan een screenshot van het gehele scherm. De schermafbeelding vind je vervolgens terug op je bureaublad.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Om in Windows 11 een schermafdruk te maken, kunt u het Knipselgereedschap of de functie Scherm afdrukken gebruiken.
Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het knipselprogramma en klikt u op de knop Nieuw. Selecteer het gebied dat u wilt vastleggen en klik vervolgens op de knop Kopiëren. De schermafbeelding wordt naar uw klembord gekopieerd.
Om de Print Screen functie te gebruiken, drukt u op de Print Screen toets op uw toetsenbord. De schermafdruk wordt naar uw klembord gekopieerd. Waar kan ik mijn screenshots vinden? Op een Windows PC worden uw screenshots opgeslagen in de map "Screenshots", die zich in de map "Afbeeldingen" bevindt. Op een Mac worden ze opgeslagen op het bureaublad.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dit in overweging nemend, hoe maak je een screenshot op een android telefoon?

Bij verreweg de meeste Android-telefoons maak je een schermafbeelding door tegelijkertijd aan beide zijkanten de 'volume lager'-knop en de aan-uitknop in te drukken. Hou deze ingedrukt. Vervolgens flitst je scherm en is de screenshot op Android gemaakt. Men kan zich ook afvragen: kan geen screenshot maken samsung? Stap 1: Controleer je Android-instellingen

  • Open de app Instellingen. op je Android-telefoon of -tablet.
  • Tik op Apps en meldingen Geavanceerd Standaard-apps. Assistent en spraakinvoer.
  • Schakel Screenshot gebruiken in.

Dienovereenkomstig, kan geen screenshot maken samsung a51?

Screenshot nemen met Samsung Galaxy A51 Android 10.0

Druk op de zijknop. Druk gelijktijdig onder op de volumeknop om een foto van je scherm te nemen. De foto wordt opgeslagen in de galerij van de telefoon.
Bovendien, hoe maak je een screenshot zonder print screen? Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken zonder de print screen knop te gebruiken.
Eén manier is om het knipgereedschap te gebruiken. Dit is een ingebouwde tool in Windows waarmee u een screenshot kunt maken van een specifiek deel van uw scherm. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het menu Start en zoekt u naar "Knipselgereedschap". Zodra u het knipselgereedschap opent, kunt u het gebied van uw scherm selecteren dat u wilt opnemen.
Een andere manier om een screenshot te maken is door de sneltoets Windows+Shift+S te gebruiken. Met deze sneltoets kunt u een screenshot maken van een specifiek deel van uw scherm. De schermafdruk wordt opgeslagen op het klembord, dat u vervolgens in een ander programma kunt plakken.
U kunt ook de sneltoets Windows+PrtScn gebruiken om een schermafdruk van uw hele scherm te maken. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de map Afbeeldingen.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Er zijn eigenlijk een paar verschillende toetsen die gebruikt kunnen worden voor de print screen functie. De meest voorkomende toets is de "PrtScn"-toets, die meestal te vinden is op de bovenste rij toetsen van een standaard toetsenbord. Sommige toetsenborden hebben ook een "SysRq"-toets, die ook kan worden gebruikt voor de afdrukfunctie. Daarnaast hebben sommige toetsenborden een speciale "Print Screen" toets.
Om de print screen functie te gebruiken, drukt u op de juiste toets (meestal "PrtScn" of "SysRq"). Dit maakt een momentopname van het huidige scherm en kopieert deze naar het klembord. Van daaruit kunt u de afbeelding in een beeldbewerkingsprogramma of -document plakken.

Door Koziarz Galati

Vergelijkbare artikelen

Kan geen screenshot maken iPhone 11? :: Hoe maak je een plaatselijke screenshot?
Handige links