Huis > H > Hoe Maak Je Makkelijk Een Tijdlijn?

Hoe maak je makkelijk een tijdlijn?

Tijdlijn in Word maken

  1. Om een tijdlijn in Word te maken, klik je op 'Invoegen' > 'SmartArt'.
  2. In het venster 'SmartArt-graphic kiezen' selecteer je 'Proces'.
  3. Er verschijnt nu een eenvoudige tijdlijn in je document.
  4. Klik op '[Tekst]' om gegevens op je tijdlijn in te voeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, hoe maak je een tijdlijn met excel?

Dit werkt als volgt:

  1. Klik ergens in de draaitabel om de lintgroep Hulpmiddelen voor draaitabellen weer te geven. Klik vervolgens op Analyseren > Tijdlijn invoegen.
  2. Schakel in het dialoogvenster Tijdlijnen invoegen de selectievakjes in van de gewenste datumvelden en klik op OK.
Dit in overweging nemend, is het tijdslijn of tijdlijn? Beide vormen zijn correct.

Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een tijdlijn kunt maken in PowerPoint. Eén manier is om de ingebouwde vormen en connectors te gebruiken om een basis tijdlijn te maken. Om dit te doen voegt u eerst een rechthoek toe aan uw PowerPoint dia. Voeg vervolgens een tweede rechthoek toe en verbind de twee rechthoeken met een gebogen connector. U kunt dan tekst toevoegen aan elke rechthoek om de verschillende gebeurtenissen op uw tijdlijn aan te duiden.
Een andere manier om een tijdlijn te maken in PowerPoint is door een SmartArt-afbeelding te gebruiken. Ga hiervoor naar het tabblad Invoegen en klik op de knop SmartArt. In het dialoogvenster Kies een SmartArt grafiek, selecteer je de categorie Proces en kies je vervolgens de tijdlijngrafiek die je wil gebruiken. Zodra u de SmartArt-afbeelding hebt ingevoegd, kunt u uw eigen tekst toevoegen aan elk van de verschillende delen van de afbeelding.
Als u een meer geavanceerde tijdlijn wilt maken, kunt u een combinatie van vormen, connectoren en SmartArt afbeeldingen gebruiken. Om dit te doen, begint u met het toevoegen van een rechthoek aan uw PowerPoint dia. Voeg vervolgens een tweede rechthoek toe en verbind de twee rechthoeken met een gebogen connector. Voeg vervolgens een SmartArt-afbeelding toe aan een van de rechthoeken. Vervolgens kun je tekst toevoegen aan elk van de verschillende delen van de tijdlijn. Hoe maak je een overzichtelijke tijdlijn? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om een georganiseerde tijdlijn te maken zal variëren afhankelijk van het specifieke project en de betrokken doelen. Enkele tips voor het maken van een georganiseerde tijdlijn zijn echter:
De parameters van de tijdlijn bepalen. Dit omvat het beslissen hoe ver terug de tijdlijn gaat, welk soort gebeurtenissen worden opgenomen en hoe gedetailleerd de tijdlijn zal zijn.
De informatie organiseren. Dit kan chronologisch, per thema, of volgens een andere methode die zinvol is voor het specifieke project.
- Een visueel hulpmiddel gebruiken. Dit kan van alles zijn, van een eenvoudige spreadsheet tot meer geavanceerde projectmanagementsoftware.
Houd de tijdlijn bijgewerkt. Als er nieuwe informatie opduikt, moet u die toevoegen aan de tijdlijn, zodat deze accuraat en up-to-date blijft.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak ik een tijdlijn voor een project?

Een tijdlijn maken in Project

  1. Klik op Weergave en selecteer vervolgens Tijdlijn.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een taak en klik vervolgens op Toevoegen aan tijdlijn. Herhaal dit voor elke taak of mijlpaal die u wilt toevoegen.
Daarvan, wat houd een tijdlijn in? Een tijdbalk of een tijdlijn is een visuele weergave van een chronologische opvolging van gebeurtenissen of perioden. Het schema heeft de vorm van een balk en bezit tijdsaanduidingen met een inschrift of een bijschrift.

Je kunt ook vragen wat zijn draaitabellen in excel?

Een draaitabel (Nederlandse vertaling van 'pivot table') in Excel is een 'uittreksel' of 'samenvatting' van jouw originele tabel met brongegevens. De draaitabel geeft je snel antwoord op eenvoudige vragen over je tabel, die je anders alleen met ingewikkelde formules zou kunnen beantwoorden. Wat dit betreft, wat is de betekenis van tijdbalk? In de informatica is een tijdlijn een weergave van een lijst van gebeurtenissen in chronologische volgorde. Het is typisch een grafisch ontwerp met een lange balk met parallelle data en meestal contemporaine gebeurtenissen; een Gantt chart is een vorm van tijdlijn gebruikt in projectmanagement. Tijdlijnen kunnen horizontaal, verticaal of in andere richtingen lopen.

Hoe maak je een tijdlijn in Google Docs?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een tijdlijn kunt maken in Google Docs. Eén manier is om een tabel te maken met de data in de linkerkolom en de gebeurtenissen in de rechterkolom. U kunt ook het tekengereedschap gebruiken om een visueel aantrekkelijkere tijdlijn te maken. Maak hiervoor een nieuw Google Doc en klik op het tabblad Invoegen. Klik vervolgens op het pictogram Tekening. Dit opent een nieuw venster waarin u uw tijdlijn kunt maken.

Door Knowlton Sanjey

Vergelijkbare artikelen

Hoe leer je een tijdlijn? :: Kun je een simkaart in elke telefoon doen?
Handige links