Huis > W > Wat Kost Een Antenne?

Wat kost een antenne?

Antennes zijn de meest goedkope en eenvoudig te monteren onderdelen. De prijzen beginnen bij 10 euro en kunnen afhankelijk van maat en functiemogelijkheden ettelijke honderden tot meer dan duizend euro kosten. Het duurst zijn de SAT-televisieantennes voor kampeerwagens die tot 2700 euro kunnen kosten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Wat kost een nieuwe antenne?

ColumnstwoNegen
1. Kenwood/JVC CX-DAB19. Calearo Antenne spriet 16V AM/FM/DAB Antenne
Beste prijs€ 29,75€ 27,85
Geschikt voorKenwood en JVC radio'sAllerlei DAB+ autoradio's
KleurZwartZwart
Men kan zich ook afvragen: hoe werkt een autoradio antenne? Als de radio dan aan gaat, gaat er een signaal (waarschijnlijk simpel stroompje) door de blauwe draad naar de antenne die dan "omhoog" doet. Als de radio uit gaat, gaat er weer een stroompje door de blauwe draad waardoor de antenne "omlaag" doet.

Hoe werkt een autoantenne?

Een autoantenne ontvangt elektromagnetische golven en zet ze om in elektrische signalen. Deze signalen worden vervolgens naar de radio-ontvanger gestuurd, waar ze worden versterkt en omgezet in geluid.
De antenne is meestal gemaakt van metaal, dat elektriciteit goed geleidt. Het metaal is verbonden met de radio-ontvanger via een coaxiale kabel. De binnenste geleider van de kabel brengt het signaal naar de ontvanger, terwijl de buitenste geleider helpt het signaal af te schermen tegen storingen.
De antenne moet worden geplaatst op een plaats waar hij de golven duidelijk kan ontvangen. Hij wordt bijvoorbeeld vaak op het dak van de auto geplaatst, waar hij vrij zicht op de hemel heeft. Wat is de beste FM binnenantenne? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat dit afhangt van een aantal factoren, waaronder de specifieke omstandigheden van de persoon die de vraag stelt. Enkele van de factoren die moeten worden overwogen zijn de locatie van het huis of kantoor van de persoon (in relatie tot mogelijke zendmasten), het type constructie van het gebouw en mogelijke interferentie van andere elektronische apparaten. Sommige mensen vinden dat een FM-antenne zoals de Terk FM+ goed werkt, terwijl anderen een krachtigere buitenantenne nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

Wat kost een Apple TV kastje?

Je kunt in Nederland en België een Apple TV krijgen voor 199 of 219. De hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt, hangt af van hoe je hem gebruikt.

Dienovereenkomstig, wat kost fm antenne?



FM

SoortPassief
FrequentiebandDVB-T/DVB-T2/VHF/UHF/FM/DAB+
AansluitingCoaxiaal
Lengte19 - 40 cm
Dus, wat is een goede dab+ antenne?
Gewicht
1Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve digitale antenne62 gram
2Sterke Massavrije Dab+ Antenne82 gram
3DAB+ USB adapter & antenne Geschikt voor Android auto radio60 gram
4JVC/Kenwood CX-DAB157 gram

Mensen vragen ook: waarom zit er een antenne op een auto?

Andere antennes zijn er voor de navigatie (gps-plaatsbepaling) of voor Bluetooth in de auto: waardoor je je smartphone simpel kan koppelen aan de microfoon en luidsprekers van de auto, die ook nog eens je adresboek downloadt. Maar er zijn ook antennes nodig om contact te houden met de radiografische contactsleutel. Waar is de beste plaats voor GPS antenne? De beste plek voor een GPS-antenne is meestal op het dak van het voertuig, zodat de antenne zo dicht mogelijk bij de hemel is.

Wat is de functie van een antenne?

De functie van een antenne is om elektromagnetische golven te ontvangen en door te geven. De antenne wordt aangesloten op een ontvanger of versterker, die de signalen omzet in een bruikbaar audio- of videosignaal.

Door Wolford Fosser

Vergelijkbare artikelen

Hoe haal je de antenne van de auto? :: Hoe sluit ik een coax versterker aan?
Handige links