Huis > W > Welke Apf Zijn Er?

Welke APF zijn er?

Het bedrijfstakpensioenfonds: primair alleen bestemd voor een bepaalde bedrijfstak zoals bouw, metaal, zorg, etc. Het ondernemingspensioenfonds: verbonden aan een bepaalde (groep) van onderneming(en). De verzekeraar: uitvoerder van alle soorten pensioenregelingen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Waar staat APF voor?

wat is een APF (Algemeen Pensioenfonds)?

Een algemeen pensioenfonds (APF) is een pensioenuitvoerder. Werkgevers die hun werknemers een collectief pensioen aanbieden, mogen dit pensioen niet zelf 'uitvoeren' maar zijn verplicht de uitvoering onder te brengen bij een pensioenuitvoerder.
Trouwens, welke pensioenregeling wordt niet door een algemeen pensioenfonds uitgevoerd? Er geldt echter één belangrijke uitzondering: een Apf mag geen verplichtgestelde pensioenregelingen uitvoeren. Dat blijft (vooralsnog) voorbehouden aan bedrijfstakpensioenfondsen. Een Apf mag verschillende collectieve pensioenpotten naast elkaar beheren, de zogenoemde collectiviteitskringen.

Wat is de nationale APF?

Het nationale APF (Advanced Planning Framework) is een instrument dat door het Department of Homeland Security (DHS) wordt gebruikt om de risico's van potentiële terroristische dreigingen voor de Verenigde Staten vast te stellen en te beoordelen. Het APF is bedoeld als een gestructureerd proces om de dreiging te evalueren en de passende reactie te bepalen. Het APF wordt door het DHS en zijn partners gebruikt om plannen en beleid inzake terrorismebestrijding te ontwikkelen en uit te voeren. Wat is een ondernemingspensioenfonds? Een bedrijfspensioenfonds is een verzameling geld die door een bedrijf opzij wordt gezet om zijn werknemers pensioenuitkeringen te verstrekken. Het fonds wordt gewoonlijk beheerd door een team van beleggingsdeskundigen, en de activa in het fonds worden belegd in een verscheidenheid van verschillende effecten, zoals aandelen, obligaties en onroerend goed. Het doel van het fonds is om mettertijd te groeien, zodat het de werknemers een zeker pensioeninkomen kan bieden.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Wat zijn de grootste pensioenfondsen in Nederland?

Het ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland en behoort tot een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Eind september 2020 heeft ABP € 463 miljard aan pensioenvermogen onder beheer. Dat is 29% van het totaal belegd vermogen van alle Nederlandse pensioenfondsen gezamenlijk. Hoeveel pensioenfondsen zijn er? Zo'n vijftien jaar geleden telde Nederland ruim 1.000 pensioenfondsen. Volgens de laatste cijfers van DNB zijn er eind 2015 nog slechts zo'n 270 over. De verwachting is dat dit aantal verder afneemt tot 100 – 150 pensioenfondsen.

Wat is een verzekerd pensioen?

Een pensioenverzekering biedt de mogelijkheid om pensioen op te bouwen, als aanvulling op je AOW. Meestal bouw je pensioen op via je werkgever. Je werkgever kan dit pensioen bij een pensioenfonds, premiepensioeninstelling of verzekeraar onderbrengen. In het laatste geval spreken we over een pensioenverzekering. Bovendien, wat is zacht pensioen? Soft retirement is een vorm van uittreden waarbij je minder uren gaat werken. Dit kan door minder dagen per week te werken, minder uren per dag te werken of door minder werkweken per jaar te werken. Soms kun je ook een aantal uren per week thuiswerken. Een soft retirement is vaak een stap naar een volledige retirement.

Dienovereenkomstig, wat is een collectiviteitskring?

Een collectiviteitskring is een groep mensen die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. De leden van een collectiviteitskring zijn verbonden door hun inspanningen voor het gemeenschappelijke doel en door de sociale interacties die zij hebben met elkaar.

Door Halimeda

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een beschikbare premieregeling? :: Wat mag je rijden met rijbewijs B 2022?
Handige links