Huis > W > Wat Is Een Afloopgebied?

Wat is een Afloopgebied?

Het afloopgebied is het gebied dat iets verder doorloopt rondom je daadwerkelijke eindformaat van je drukwerk.

Lees verder

Vervolgens, hoe maak je snijlijnen in photoshop?

Als u de optie Snijtekens selecteert, worden vouwtekens als ononderbroken lijnen afgedrukt wanneer u spreads afdrukt. Kies Bestand > Afdrukken. Klik op Tekens en afloopgebied links in het dialoogvenster Afdrukken. Selecteer Alle drukkersmarkeringen of de afzonderlijke markeringen. Trouwens, hoe voeg ik snijtekens toe in indesign? Ga naar Tekens en Afloopgebied (Marks and Bleeds), en zet een vinkje bij Snijtekens (Crop Marks). Er worden nu snijlijntjes toegevoegd. Let wel op: veel online drukkers ontvangen liever een PDF zonder snijlijnen. In dat geval zet je dit vinkje uit.

Hoe werken snijtekens?

Snijtekens worden gewoonlijk gemaakt door een gekarteld mes, dat een reeks kleine, gelijkmatig verdeelde inkepingen in het oppervlak van het materiaal achterlaat. De diepte van de inkepingen is gewoonlijk ondiep, zodat het snijmerk er in het algemeen uitziet als een lijn of een reeks ondiepe gutsen. Hoeveel mm afloop drukwerk? De standaard afloop voor afdrukken is 3 mm.

Dus, hoeveel afloop voor drukwerk?

Hoeveel afloop heb je nodig? De drukker bepaalt hoeveel afloop je nodig hebt. Meestal is dit 3 millimeter, maar bij sommige producten is het 5 millimeter (of misschien wel meer). Controleer daarom altijd de aanleverspecificaties van de drukker. Dienovereenkomstig, wat is bleed en slug? Bij het opstellen van een InDesign document kun je het Afloopgebied (Bleed) en een Witruimte rond de pagina (Slug) instellen. Deze ruimte is niet te zien op je gedrukte resultaat. Het wordt wel gedrukt maar bij het schoonsnijden van het document wordt het eraf gesneden.

Waarom snijtekens?

Snijlijnen in je drukwerk

Eenmaal gedrukt, worden de visitekaartjes op het juiste formaat gesneden. Vroeger werd veel gebruik gemaakt van snijlijnen en snijtekens om aan te geven waar het papier moet worden gesneden. Snijlijnen en snijtekens herken je aan de vaak zwarte lijntjes op de hoeken of om het bestand.
Wat is een Snijteken? Een snijwond, ook wel nagelriemstreep genoemd, is een klein, verhoogd, sikkelvormig litteken dat zich vormt aan de basis van de vingernagel of teennagel. Snijwonden worden veroorzaakt door trauma aan de nagel en kunnen pijnlijk zijn. Ze kunnen ook bloeden en vatbaar zijn voor infecties. Het kan weken of maanden duren voor de wond genezen is en er kan een blijvend litteken achterblijven.

En nog een vraag, hoeveel afloopgebied indesign?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van een aantal factoren, zoals de grootte en het formaat van het document, de marges en de afloopinstellingen. Een goede vuistregel is echter om rekening te houden met minstens 3 mm afloop aan alle zijden.

Door Rolo

Wat is de bleed? :: Hoeveel data gebruikt routeplanner?
Handige links