Huis > W > Wat Is De Bleed?

Wat is de bleed?

Bleed is een engelse term voor afloop. Afloop/bleed is extra marge rond uw drukwerk wat nodig is om, bij het snijden van uw drukwerk, geen kale witte randen te krijgen. Afloop/ bleed is meestal 3mm maar 4mm kan ook. Minder dan 3mm kan niet.

Lees verder

Wat is een drukklare PDF?

Alleen met een drukconform resp. drukklaar pdf-bestand kan de drukkerij het gewenste resultaat aan de klant overleggen – zonder onscherpe afbeeldingen, ongewenste kleurzwemen of witte plekken waar geen witte plekken moeten zijn. Wat is aflopend printen? Aflopend drukwerk is een term voor drukwerk welke geen witranden heeft doordat deze na productie weg worden gesneden. Dit betekent absoluut niet dat drukwerk kleiner zal worden dan er is besteld!

Dienovereenkomstig, wat zijn aflooptekens?

Er zijn een paar verschillende houdbaarheidstekens die nuttig kunnen zijn om te bepalen of voedsel bedorven is of niet. Een daarvan is het controleren van de vervaldatum die meestal op de verpakking staat. Als het voedsel voorbij deze datum is, is het waarschijnlijk verlopen. Een ander teken is het controleren op schimmel of andere tekenen van bederf op het oppervlak van het voedsel. Als het voedsel een onaangename geur heeft of er onaangenaam uitziet, is het waarschijnlijk over de datum en moet het worden vermeden. Als het voedsel een andere textuur of consistentie heeft, is het waarschijnlijk ook over datum en moet het niet worden geconsumeerd. Hoeveel Bleed bij drukwerk? Laat de achtergrondkleur of -afbeelding aan alle vier zijden 1/8" tot 1/4" buiten de rand van de pagina doorlopen. Het afloopgebied aan elke zijde moet ten minste 1/8" zijn.

Wat betekent 3 mm afloop?

Met afloop van het drukwerk, ook wel bleed genoemd, bedoelen we de marge die we nodig zijn voor het snijproces. Zo willen we altijd een drukbestand ontvangen met een afloop van 3 mm rondom. Dit betekent dat je ontwerp als het ware 3 mm over de 'rand' doorloopt; je laat het ontwerp dus doorlopen. Je kunt ook vragen hoe pdf drukklaar maken? Zo ziet een drukklaar bestand eruit:

  1. In formaat PDF, PNG of JPG.
  2. Met een afloop van 3 mm.
  3. Zet je tekst en belangrijke afbeeldingen op 6 mm afstand van elke kant van je brutoformaat (3 mm afloop en 3 mm veiligheidszone).
  4. Zet je kleuren om naar CMYK.
  5. Zet je lettertypes om naar lettercontouren.

Vervolgens, hoe maak je een bestand drukklaar?

Hoe maak ik mijn bestand drukklaar?

  1. Bestandstype. Upload je bestand altijd als pdf.
  2. PDF- en kleurprofiel. Is ontwerp klaar?
  3. Lettertype insluiten. Zorg dat je bij het exporteren naar pdf je lettertypes insluit.
  4. Snijtekens. Upload je bestand altijd zonder snijtekens of andere printmarkeringen.
  5. Lagen.
Je kunt ook vragen hoe maak je een pdf interactief? Een PDF-bestand kan interactief worden gemaakt door formuliervelden toe te voegen, zoals tekstvakken, selectievakjes en keuzerondjes. Om een formulierveld toe te voegen, opent u het PDF-bestand in Acrobat en klikt u op het paneel "Extra". Vervolgens klikt u op het paneel "Formulieren" en vervolgens op de knop "Maken". Er wordt een nieuw venster geopend met verschillende formuliervelden die aan het PDF-bestand kunnen worden toegevoegd.

Dit in overweging nemend, wat wordt bedoeld met oplopend sorteren bij getallen?

Oplopend sorteren op getallen betekent dat de getallen worden gesorteerd van kleinst naar grootst.

Door Jez Vizzini

Waar kan ik Saturday Night Live kijken? :: Wat is een Afloopgebied?
Handige links