Huis > H > Hoe Werkt De Som Als Formule?

Hoe werkt de SOM als formule?

Als u wilt, kunt u criteria toepassen op het ene bereik en de overeenkomende waarden in een ander bereik optellen. Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; "John"; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan "John".

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

En nog een vraag, hoe tel je cellen in excel?

Manieren om cellen te tellen in een gegevensbereik

  1. Selecteer de cel waarin u het resultaat wilt weergeven.
  2. Klik op het tabblad Formules op Meer functies, wijs Statistisch aan en klik op een van de volgende functies: AANTALARG: Cellen tellen die niet leeg zijn.
  3. Selecteer het gewenste celbereik en druk op Return.
Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je optellen? Het eerste voorbeeld is 846 + 133. Bij optellen begin je aan de rechterkant en tel je de getallen die onder elkaar staan bij elkaar op. Onder de streep schrijf je het getal dat hier uitkomt: 6 + 3 = 9 & 4 + 3 = 7 & 8 + 1 = 9. Samen geeft dit: 846 + 133 = 979.

Daarvan, hoe werk je met excel?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, aangezien er vele manieren zijn om met Excel te werken, afhankelijk van de specifieke taak die u probeert te volbrengen. Enkele basistips voor het werken met Excel zijn echter: leren hoe u gegevens invoert en opmaakt, hoe u formules maakt en functies gebruikt, en hoe u grafieken en diagrammen maakt. Dit zijn slechts een paar van de vele dingen die u met Excel kunt doen, dus zorg ervoor dat u alle functies van het programma verkent om de functies te vinden die het beste bij uw behoeften passen. Daarvan, waarom werkt som als niet? Er zijn een paar redenen waarom de somfunctie niet werkt zoals verwacht. De meest waarschijnlijke reden is dat de gegevens die aan de functie worden doorgegeven niet van het juiste gegevenstype zijn. De somfunctie werkt alleen op numerieke gegevens, dus als de gegevens die aan de functie worden doorgegeven niet numeriek zijn, zal de functie niet werken. Een andere mogelijkheid is dat de gegevens die aan de functie worden doorgegeven niet het juiste formaat hebben. De somfunctie verwacht dat de gegevens in een bepaald formaat zijn, dus als de gegevens niet in dat formaat zijn, zal de functie niet werken. Ten slotte is het ook mogelijk dat er een fout zit in de somfunctie zelf. Als de functie niet werkt zoals verwacht, is het mogelijk dat er een fout in de code zit.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Welke volgorde is juist bij gebruik van de Sumif functie?

SUMIF (totaal berekenen met één voorwaarde)

Het eerste argument dat je invult is de range. Dit is het bereik waarin de voorwaarde voor de getallen die je wilt optellen zich bevindt. In dit geval de maand (A2:A10). Het volgende argument is criteria.
Kan je in Excel turven? Turf-alternatief

Voor de liefhebbers nog een andere manier van tellen waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamde Array- of Matrix-formules. Wanneer we in Excel in een cel intypen =D15<>”” (we kijken dus of cel D15 NIET leeg is) dan levert dit de waarde WAAR op (als die cel gevuld is tenminste!).

Trouwens, hoe werkt subtotaal excel?

Subtotalen invoegen

  1. Als u de kolom wilt sorteren die de gegevens bevat waarop u wilt groeperen, selecteert u die kolom en gaat u naar het tabblad Gegevens.
  2. Klik op het tabblad Gegevens in de groep Overzicht op Subtotaal.
  3. Klik in het vak Bij elke wijziging in op de kolom naar subtotaal.
Hoe vaak komt een waarde voor in een kolom Excel? De COUNTIF-functie in Excel telt het aantal cellen dat een bepaalde waarde bevat. Als u bijvoorbeeld een kolom met gegevens hebt met de waarden 1, 2, 2, 3, 3, 4, 5, 5, 6, telt de functie het aantal keren dat elke waarde voorkomt. 1 komt één keer voor, 2 komt twee keer voor, 3 komt drie keer voor, 4 komt één keer voor, 5 komt drie keer voor en 6 komt één keer voor.

Vervolgens, hoe werkt autosom?

De autosomale chromosomen zijn de 22 genummerde chromosomen die niet de geslachtschromosomen X en Y zijn. Deze chromosomen komen in paren voor, waarbij één lid van elk paar van elke ouder wordt geërfd. De meeste genen bevinden zich op de autosomen.

Door Weisman Squines

Vergelijkbare artikelen

Wat is een 5 som? :: Welke formule is correct als je de inhoud van de cellen B2 en C2 wilt optellen?
Handige links