Huis > W > Welke Formule Is Correct Als Je De Inhoud Van De Cellen B2 En C2 Wilt Optellen?

Welke formule is correct als je de inhoud van de cellen B2 en C2 wilt optellen?

Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; "John"; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan "John". Zie SOMMEN. ALS, functie als u cellen wilt optellen op basis van meerdere criteria.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is het wilt of wil?

Hij wil, wil hij, is de derde persoon enkelvoud geen -t. De vorm hij wil is niet correct.

Waarom werkt SOM als niet?

ALS zijn EN criteria, alleen de getallen die aan alle criteria voldoen worden opgeteld. Een cell kan nooit en huis en tuin en keuken zijn, daarom krijg je een 0. De reden waarom =SOMMEN. ALS(B1:B3;A1:A3;"=tuin";A1:A3;A2) 2 geeft is omdat je zegt de cellen in A1:A3 die A2 (tuin) zijn en die ook "tuin" zijn. Je kunt ook vragen kan niet optellen in excel? Als u een kolom of rij met getallen wilt optellen, kunt u de berekening door Excel laten uitvoeren. Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter.

Wat is Optelbereik in Excel?

Het optelbereik in Excel is het bereik van cellen die bij elkaar worden opgeteld. Dit kan een enkele cel zijn, een reeks cellen of een reeks cellen die aan elkaar grenzen. Om het optelbereik te vinden, moet u de cel of het celbereik selecteren dat u wilt optellen. Vervolgens klikt u op de knop "Toevoegen" op de werkbalk. Welke formule gebruiken in Excel? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke situatie en gegevensset. Enkele algemene tips zijn echter het gebruik van de functie SUM voor optellingen, de functie AVERAGE voor het berekenen van een gemiddelde, de functie COUNT voor het tellen van cellen, en de functie IF voor logische testvoorwaarden.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Mensen vragen ook: welke syntaxis gebruik je voor het berekenen van het totaal van een celbereik?

U kunt bijvoorbeeld de volgende formule invoeren om het aantal getallen in het bereik A1:A20 te tellen: =AANTAL(A1:A20). Als in dit voorbeeld vijf van de cellen in het bereik getallen bevatten, is het resultaat 5. Je kunt ook vragen welke van onderstaande functies geeft het totaal van de waardes die aan een bepaald criterium voldoen? Gebruik AANTAL. ALS, een van de statistische functies, om het aantal cellen te tellen die voldoen aan een criterium, bijvoorbeeld om te tellen hoe vaak een bepaalde plaats voorkomt in een lijst met klanten. Simpel gezegd betekent AANTAL.

Is niet gelijk aan in Excel?

Selecteer een cel naast de kolom waarvan u de waarde wilt zoeken en typ deze formule = ALS (A1 = 0, "Gelijk", "Niet gelijk"), druk op Enter -toets en sleep de vulgreep omlaag om de cellen met formule te vullen. Mensen vragen ook: wat is som als? Het wiskundige begrip som is het resultaat van het optellen van twee of meer getallen bij elkaar. Met andere woorden, het is de som van alle getallen die worden opgeteld. Bijvoorbeeld, de som van 3 en 4 is 7 omdat 3 + 4 = 7.

Hoe als functie gebruiken?

Er is geen ingebouwde functie in JavaScript met de naam "as". Je kunt echter je eigen functie maken die het gedrag van de "as"-operator in andere programmeertalen nabootst.
Om dit te doen, maak je eerst een functie die twee argumenten neemt. Het eerste argument is de waarde die je wilt converteren, en het tweede argument is het type waarnaar je het wilt converteren.
Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een variabele hebt genaamd "myNum" die de waarde 10 bevat. U wilt deze converteren naar een string, dus roept u uw functie als volgt aan:
as("myNum", "string");
Uw functie zet dan de waarde van "myNum" om in een string en geeft die terug.

Door Elga Pearl

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt de SOM als formule? :: Wat doet SOM als?
Handige links