Huis > H > Hoe Hang Je Een Soundbar Onder De Tv?

Hoe hang je een soundbar onder de tv?

Soundbar ophangen onder de tv

Onder de tv is een uitstekende plek als er ruimte voor is, in dit geval kun je een soundbar ook bevestigen aan een tv. Denk aan een draaibare muurbeugel, het is fijn als het geluid meedraait en niet vast aan de muur zit. Hiervoor kun je universele soundbar beugels kopen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is beter surround of soundbar?

Home theater sets nemen meer ruimte in beslag, maar kunnen het geluid ook beter over de kamer verdelen. De soundbar is een stuk kleiner dan de andere. De ingebouwde luidsprekers zijn verspreid over de bar, maar hij is niet zo groot als hij zou kunnen zijn.

Kan een soundbar ook achter de tv?

Om optimaal van het geluid van je soundbar te genieten, kies je voor een plek voor, boven of onder de tv. Net als een tv kun je ook een soundbar aan de muur bevestigen. Bij veel soundbars zijn de wandbeugels die je daarvoor nodig hebt meegeleverd. Waar hang je soundbar? Conclusie. De beste plek om een soundbar te plaatsen is vlakbij je tv. Plaats je hem op een meubel, dan is vlak eronder de beste plek, hang je hem op, dan kan je hem er ook boven hangen. Let er dan wel op dat Dolby Atmos misschien minder goed naar voren komt.

Kan een soundbar op elke tv?

Nee, een soundbar kan niet op elke TV. Elke soundbar is ontworpen voor een specifiek TV model en jaar. Vervolgens, hoeveel cm tussen tv en soundbar? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke afmetingen van de tv en de soundbar, en van de gewenste opstelling. Een goede vuistregel is echter om ongeveer 10-15 cm ruimte te laten tussen de tv en de soundbar voor een optimale geluidskwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Waar subwoofer soundbar plaatsen?

De optimale plaats is tussen de midden- en de voorluidspreker. Hij klinkt niet goed als hij in een hoek of dicht bij de muur wordt geplaatst. Als u het beste uit uw sub wilt halen, moet u hem op verschillende plaatsen testen.

Hoe hoog onderkant tv?

Kijkhoogte TV

De nek en schouders zitten altijd in een gespannen houding terwijl TV kijken juist ontspannend moet zijn. De vuistregel bij het ophangen of plaatsen van jouw TV is dan ook dat 1/3 van het beeldscherm op ooghoogte hangt (1/3 vanaf boven). Gemiddeld komt dit neer op een hoogte van 95 cm vanaf de grond.
Is een soundbar geschikt om naar muziek te luisteren? De meeste soundbars die geschikt zijn om muziek te luisteren ontvangen bluetooth. Daarmee koppel je heel makkelijk je telefoon, tablet of laptop aan de soundbar om muziek te streamen. Wil je muziek via bluetooth streamen in hoge kwaliteit, kies dan voor een soundbar die bluetooth met de aptX-HD-codec ondersteunt.

Men kan zich ook afvragen: wat kun je allemaal aansluiten op een soundbar?

Elke soundbar heeft een audio ingang of draadloze verbinding zoals bluetooth of netwerk. Met een bedrade aansluiting kun je een cd speler of receiver aansluiten, met een draadloze verbinding kun je via een smartphone muziek streamen of casten. Je kunt ook vragen wat is de platste soundbar? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan een soundbar met een meer uitgesproken basweergave, terwijl anderen een meer gebalanceerd geluid prefereren. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen wat voor hem of haar de meest vlakke soundbar is.

Daarvan, waar subwoofer van soundbar plaatsen?

Bij het bepalen van de plaats van de subwoofer van uw soundbar moet u met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet u nadenken over de grootte van de kamer en de indeling van het meubilair. Als u een grote kamer hebt, wilt u de subwoofer misschien in de hoek van de kamer plaatsen. Heeft u een kleinere kamer, dan plaatst u de subwoofer misschien onder de bank of naast de TV. Denk er ook aan waar u in de kamer zit. Als u in het midden van de kamer zit, wilt u de subwoofer voor u plaatsen. Als u aan de zijkant zit, kunt u de subwoofer beter aan de zijkant van de kamer plaatsen.

Door Marice Foller

Vergelijkbare artikelen

Wat is de echte naam van Violetta? :: Hoe hoog tv boven soundbar?
Handige links