Huis > H > Hoe Lees Je Streepjescode?

Hoe lees je streepjescode?

De witte streepjes leest de scanner als een 0 en de zwarte streepjes als een 1. Zo ontstaat er een code van 84 0'en en 1'en. Deze superlange code vertaalt de computer in de kassa naar een product. Als de streepjes beschadigd zijn, kan de caissière de cijfercode in de kassa overtypen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lees je een ebook van Bol Com?

Boeken die je koopt of leent van bol.com verschijnen op je e-reader en lees-app als deze verbonden is met het internet. In de app of op je e-reader kun je je boekencollectie beheren.

Mensen vragen ook: wat voor soorten barcodes zijn er?

Er zijn meerdere types barcodes. Zo heb je onder andere UPC, Interleaved, Code 39, ISBN en EAN. Hieronder vind je meer informatie over deze streepjescodes. Wat dit betreft, welke streepjescode heeft nederland? Producten van Nederlandse bedrijven worden aangeduid met de cijfers 87, Belgische en Luxemburgse producten met de cijfers 54. Duitsland echter heeft de cijfers 400 tot en met 440 toegewezen gekregen, Frankrijk de cijfers 30 tot en met 37 enz. Het al dan niet voorkomen van spaties in de code speelt géén rol.

Wat kan je met streepjescode?

Barcode kan worden gebruikt om inventaris bij te houden, etiketten te maken en zendingen te volgen. Wat is een Barcodenummer? Barcodenummers zijn een reeks nummers die worden gebruikt om een product te identificeren. Barcodes worden meestal afgedrukt op etiketten die op producten worden aangebracht. De nummers in een barcode kunnen worden gelezen door een barcodescanner, die dan de informatie in de barcode kan decoderen.

Gerelateerde artikelen

Welke etenswaar kreeg de eerste streepjescode?

De eerste keer dat een streepjescode in een supermarkt werd gebruikt was in 1974 toen een man een pakje kauwgom kocht in een winkel.

Hoe worden barcodes gelezen?

Een barcode is een vertaling van cijfers en letters naar streepjes. Deze streepjes kunnen door een scanner met rode laserstralen worden gelezen. Hoe ziet een EAN-code eruit? De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint met 54 (vb. 541448823456789125). EAN staat voor European Article Numbering. Leveranciers en distributienetbeheerders gebruiken deze codes om leveringspunten voor elektriciteit of gas te identificeren.

Men kan zich ook afvragen: is een ean-code uniek?

►EAN is een afkorting van Europees Artikel Nummer. Het is een 13-cijferige code die zich op een product onder de streepjescode bevindt. Het is een unieke code om zo een product of producteenheid een identificatie te geven. Voor elk product, elke variatie of eenheid is een uniek EAN nummer nodig. Wat is een GS1 code? Een GS1-code is een unieke identificatiecode die wordt gebruikt om artikelen in een toeleveringsketen te volgen. GS1-codes worden gebruikt door detailhandelaren, fabrikanten en logistieke dienstverleners om producten te traceren en ervoor te zorgen dat ze op de juiste bestemming worden afgeleverd. GS1-codes kunnen worden gebruikt om elk type product te traceren, waaronder levensmiddelen, dranken, elektronica en kleding.

Dienovereenkomstig, welk land is 87?

Er is geen land dat 87 heet.

Door Niabi Taylor

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel cijfers heeft een EAN-code? :: Hoe groot moet een QR-code minimaal zijn?
Handige links