Huis > H > Hoe Maak Je Een Stroomdiagram?

Hoe maak je een stroomdiagram?

Een stroomschema of flowchart maken in Word

  1. Open een leeg document in Word.
  2. Voeg vormen toe via SmartArt of Vormen.
  3. Voeg tekst toe om de processen te verduidelijken.
  4. Weergeef relaties tussen vormen door lijnen toe te voegen.
  5. Formatteer lijnen en vormen om de gewenste stijl te hanteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een schema online?

De website draw.io is een gratis te gebruiken applicatie die erg doet denken aan bekende programma's zoals Word en PowerPoint, maar dan speciaal ontworpen is voor het maken van online diagrammen, schema's en andere figuren. Vervolgens, hoe maak je een flowchart in excel? Ga naar het tabblad Invoegen > selecteer Vormen. Er verschijnt nu een galerij met verscheidene basisvormen, zoals lijnen, pijlen en geometrische vormen. Klik op de stroomdiagramvorm die je wenst toe te voegen en sleep deze naar de juiste positie in het Excel-werkblad.

Trouwens, hoe kan ik schema maken?

Er zijn veel manieren om een planning te maken. Eén manier is om een planningssoftware zoals Microsoft Outlook of Google Calendar te gebruiken. Een andere manier is om een fysieke planner te gebruiken waarin je je gebeurtenissen en taken voor elke dag kunt opschrijven. Je kunt ook een whiteboard of droog wisbord gebruiken om een planning te maken voor jezelf of voor anderen. Hoe maak je een Swimlane? Een swimlane is een horizontale of verticale verdeling in een processtroomschema dat de stappen in het proces in afzonderlijke gebieden verdeelt zodat de verantwoordelijkheid voor elke stap kan worden toegewezen.
Er zijn twee manieren om een swimlane te maken in Microsoft Visio:
1. Selecteer het tabblad Invoegen en klik vervolgens in de groep Diagramonderdelen op de knop Swimlane.
2. Sleep een Swimlane-vorm uit het venster Shapes naar de tekenpagina.
Zodra u een zwemstrook aan de pagina hebt toegevoegd, kunt u deze in meerdere banen verdelen door de baanafscheidingen (de horizontale lijnen met pijlpunten) naar de gewenste plaats te slepen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe werkt een stroomdiagram?

Een flowchart of stroomschema is een schematische voorstelling van een proces, waarin de procesloop wordt weergegeven met pijlen en symbolen. Een proces heeft een duidelijke start (de 'trigger') en leidt in een aantal opeenvolgende stappen (de activiteiten) tot een vooraf gedefinieerd resultaat. Hoe maak je een stroomschema in Word? Een stroomdiagram met afbeeldingen maken

  1. Klik op het tabblad Invoegen in de groep Illustraties op SmartArt.
  2. Klik in de galerie SmartArt-graphic kiezen op Proces en dubbelklik op Afbeeldingsaccentproces.
  3. Als u een afbeelding wilt toevoegen, klikt u in het vak dat u wilt toevoegen op het afbeeldingspictogram.

Hoe maak ik een stroomschema in PowerPoint?

Flowchart of stroomschema maken in PowerPoint

  1. Ga naar de stroomdiagramvormen via Invoegen>Vormen>Stroomdiagram;
  2. Start de flowchart met een pilvorm;
  3. Voeg de volgende stappen/vormen toe aan je flowchart;
  4. Het uitlijnen van je flowchart doe je via Vormindeling>Uitlijnen;
Hoe werkt draw io? Draw.io slaat alle gegevens lokaal op in uw browser met behulp van HTML5 lokale opslag. Dit betekent dat wanneer u een opgeslagen diagram in draw.io opent, het niet wordt opgehaald van een server - het wordt allemaal direct gelezen uit de lokale opslag van uw browser. De enige keer dat gegevens naar een server worden gestuurd is wanneer je er expliciet voor kiest om je diagram op te slaan of te exporteren.

Hoe maak je een tabel in Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een tabel te maken in Excel. De meest gebruikelijke manier is om de gegevens die u in de tabel wilt opnemen te markeren en vervolgens op het tabblad "Invoegen" in het lint te klikken en op "Tabel". Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u kunt kiezen hoe u de tabel wilt opmaken. Een andere manier om een tabel te maken is op het tabblad "Invoegen" op het lint te klikken en in het uitklapmenu op "Tabel". Ook dan verschijnt een dialoogvenster waarin u kunt kiezen hoe de tabel moet worden opgemaakt.

Door Cline

Vergelijkbare artikelen

Wat is een proces schema? :: Hoe maak je een goede beslisboom?
Handige links