Huis > H > Hoe Maak Ik Een Subnet?

Hoe maak ik een subnet?

Hoe werken subnets?

  1. Neem als voorbeeld dat dit jouw netwerk is.
  2. Je kan dit netwerk opdelen in twee subnets.
  3. In dit geval gebruik je IPv4 – Class C.
  4. Na het maken van de subnet zal er subnet identifier bijkomen in het IP-adres.
  5. Tip: Gebruik een subnet-calculator.
  6. Waarom subnets?

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, hoeveel ip-adressen in een subnet?

CIDR (bereik)SubnetmaskerAantal IP-adressen
/24255.255.255.0256
/23255.255.254.0512
/22255.255.252.01024
/21255.255.248.02048
Wat is mijn subnet? De meeste nummers van subnetmaskers beginnen met reeksen van het getal 255, achter elkaar, zoals 255.255.255.0. Zoek het eventueel op via het Configuratiescherm. Dit is een andere manier om aan deze gegevens te komen: Navigeer naar het Configuratiescherm → Netwerk & Internet → Netwerkcentrum.

Dit in overweging nemend, hoe worden ip-adressen ingedeeld?

IP-adressen worden ingedeeld volgens hun functies. Er zijn drie klassen IP-adressen: unicast, multicast en broadcast. Unicast IP-adressen worden gebruikt om gegevens van één bron naar één bestemming te sturen. Multicast IP-adressen worden gebruikt om gegevens van één bron naar meerdere bestemmingen te sturen. Broadcast IP-adressen worden gebruikt om gegevens van één bron naar alle bestemmingen te sturen. Hoe werkt een subnet mask? Een subnetmasker is een 32-bits masker dat wordt gebruikt om de netwerk- en hostgedeelten van een IP-adres te identificeren. Het subnetmasker wordt gebruikt om een IP-adres op te delen in de netwerk-ID en de host-ID. De netwerk-ID wordt gebruikt om het netwerk te identificeren waarmee een apparaat is verbonden. De host-ID wordt gebruikt om de individuele apparaten in een netwerk te identificeren.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Waar staat Cidr voor?

Classless Inter-Domain routing (CIDR) is een methode voor het aanduiden van IP-adressen. Mensen vragen ook: wat is lengte van voorvoegsel van subnet? Een subnet masker wordt daarom ook vaak weergegeven door een / met daarachter de lengte van het adres. Dit staat dan achter een normaal IP adres. De notatie 192.168.1.54/24 betekent bijvoorbeeld dat dit IP adres het subnet masker 255.255.255.0 gebruikt, oftewel 24 eentjes gevolgd door 8 nullen.

Hoeveel IP-adressen heeft een router?

De eerste en tegelijk de versie waarvoor internet en de meeste routers zijn geconfigureerd, is IPv4 of Internet Protocol versie 4. Deze versie maakt gebruik van 32-bit adressen, waardoor het aantal adressen beperkt wordt tot 4,294,967,296 mogelijke unieke adressen. Men kan zich ook afvragen: hoeveel ip-adressen in 24? Het antwoord op deze vraag is: er zijn ongeveer 1,8 miljoen IP-adressen in 24. Dit aantal kan enigszins variëren afhankelijk van het specifieke IP-adresbereik dat wordt gebruikt, maar dit is over het algemeen het bereik dat in 24 bestaat.

En nog een vraag, hoeveel bits ip-adres?

Een IP-adres bestaat uit 32 bits.

Door Holms Peenu

Vergelijkbare artikelen

Wat is mijn subnet mask Ziggo? :: Hoe maak je een digitaal archief?
Handige links