Huis > H > Hoe Moet Ik Een Tabel Maken?

Hoe moet ik een tabel maken?

Tabel maken

  1. Open een Word-document.
  2. Klik op de plek waar u een tabel wilt invoegen.
  3. Klik op het tabblad Invoegen.
  4. Klik op Tabel > Tabel invoegen.
  5. Vul onder Tabelgrootte' het aantal kolommen en rijen in.
  6. Onder 'Werking van AutoAanpassen' staan opties om de grootte van de tabel te bepalen.
  7. Klik op OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Hoe maak je kolommen en rijen in Word?

Klik onder hulpmiddelen voor tabellenop indeling. Hiermee opent u de opties voor het invoegen van rijen en kolommen, plus andere Tabelopties. Plaats de cursor op de plaats in de tabel waar u een kolom of rij wilt toevoegen. Als u een rij wilt invoegen, klikt u op hierboven invoegen of hieronder invoegen. Dienovereenkomstig, hoe moet je in word kolommen maken? U kunt uw document indelen in kolommen, zoals in een krant, door kolommen toe te voegen: klik op het tabblad Pagina-indeling op Kolommen en klik vervolgens op de gewenste indeling. Als u alleen kolommen op een deel van uw document wilt toepassen, selecteert u met uw cursor de tekst die u wilt opmaken.

Vervolgens, hoe kun je een tabel zo functioneel mogelijk opmaken?

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het opmaken van een tabel:
1. Zorg ervoor dat de tabel gemakkelijk te lezen is door duidelijke koppen en een eenvoudige, consistente opmaak te gebruiken.
2. Gebruik arceringen of randen om belangrijke gegevens of delen van de tabel te markeren.
3. Houd de tabel zo overzichtelijk mogelijk - vermijd het gebruik van te veel kleuren of lettertypen.
4. Zorg ervoor dat de tabel gemakkelijk te navigeren is - gebruik logische rij- en kolomtitels, en overweeg een zoekfunctie toe te voegen als de tabel groot is. Vervolgens, hoe kan ik een tabel maken in excel? Om in Excel een tabel te maken, selecteert u eerst het cellenbereik dat u in de tabel wilt opnemen. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen in het lint en klik op de knop Tabel. Hierdoor wordt het dialoogvenster Tabel geopend. Controleer in het dialoogvenster of het celbereik dat u hebt geselecteerd, is ingevoerd in het veld Tabelbereik en of de optie Mijn tabel heeft kopteksten is aangevinkt. Klik vervolgens op OK om de tabel te maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een EPS bestand maken?

Het werkt als volgt: open het logo in Illustrator, trek de afbeelding met de hand over. Je kunt het bestand vullen met een kleur als je elke vorm in de afbeelding traceert.

Hoe maak je een tabel kleiner in Word?

De grootte van rijen, kolommen of cellen wijzigen

  1. Selecteer de tabel. De contextuele tabbladen, Tabelontwerp en indeling, worden weergegeven op het lint.
  2. Klik op het tabblad indeling kunt u de aangepaste hoogte en breedte opgeven.
Hoe meerdere rijen invoegen word? Tip: Als u meerdere rijen (of kolommen) tegelijk wilt invoegen, selecteert u zoveel rijen of kolommen als u wilt toevoegen voordat u op het besturingselement Invoegen klikt. Als u bijvoorbeeld twee rijen boven een rij wilt invoegen, selecteert u eerst twee rijen in de tabel en klikt u vervolgens op Boven invoegen.

Hoe voeg je een kolom toe?

Eén kolom invoegen: Klik met de rechtermuisknop op de hele kolom rechts van de positie waar u de nieuwe kolom wilt toevoegen en selecteer vervolgens Kolommen invoegen. Meerdere kolommen invoegen: Selecteer hetzelfde aantal kolommen rechts van de positie waar u nieuwe kolommen wilt toevoegen. Hoe maak je meer tabellen in Word? Er zijn een paar manieren om meer tabellen te maken in Word:
1. Klik op het tabblad Invoegen en vervolgens op Tabel.
2. Klik op Tabel invoegen in het uitklapmenu.
3. Kies in het rooster dat verschijnt het gewenste aantal kolommen en rijen.
4. 4. Klik op OK.
U kunt ook een tabel maken door hem zelf te tekenen:
1. 1. Klik op het tabblad Invoegen en vervolgens op Tabel.
2. Selecteer Tabel tekenen in het keuzemenu.
3. Gebruik uw muis om de omtrek van de tabel te tekenen.
4. Als u kolommen of rijen wilt toevoegen, plaatst u uw cursor op de lijn die twee kolommen of twee rijen scheidt en klikt en sleept u om meer ruimte toe te voegen.
5. Om kolommen of rijen te verwijderen, plaatst u uw cursor op de lijn die twee kolommen of twee rijen scheidt en klikt en sleept u naar links of rechts totdat de kolom of rij verdwijnt.
6. Als u cellen wilt toevoegen of verwijderen, plaatst u de cursor op de scheidingslijn tussen twee cellen en klikt en sleept u naar links of rechts totdat de cel verdwijnt.
7. 7. Als u klaar bent, klikt u buiten de tabel.

Dienovereenkomstig, hoe verdeel je word in secties?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan afhangen van het specifieke woord of de specifieke zin die u probeert op te delen. Enkele veel voorkomende manieren om woorden op te delen zijn echter per lettergreep, per letter of per betekenis.

Door Tera Shefali

Vergelijkbare artikelen

Hoe naar volgende kolom gaan in Word? :: Hoe moet je een tabel in Word maken?
Handige links