Huis > H > Hoe Moet Je Een Tabel In Word Maken?

Hoe moet je een tabel in Word maken?

Voor een basistabel klikt u op Invoegen > Tabel en beweegt u de muisaanwijzer over het raster totdat het gewenste aantal rijen en kolommen is gemarkeerd. Voor een grotere tabel, of als u een tabel wilt aanpassen, selecteert u Invoegen > Tabel > Tabel invoegen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Mensen vragen ook: wat kun je met wordpad?

Wordpad is een bureaubladprogramma dat standaard (gratis) bij elke Windows PC (Windows 8.1, Windows 7, ..) meegeleverd wordt. Het is een tekstverwerkingsprogramma en dus kan je het gebruiken om allerlei teksten en nota's te schrijven, te bewaren, aan te passen en af te drukken. Hoe maak je twee kolommen in Word? U kunt uw document indelen in kolommen, zoals in een krant, door kolommen toe te voegen: klik op het tabblad Pagina-indeling op Kolommen en klik vervolgens op de gewenste indeling. Als u alleen kolommen op een deel van uw document wilt toepassen, selecteert u met uw cursor de tekst die u wilt opmaken.

Dus, hoe een tabel invoegen in excel?

Om in excel een tabel in te voegen, selecteert u eerst de gegevens die u in de tabel wilt opnemen. Klik vervolgens op het tabblad invoegen en klik op tabel. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd het gegevensbereik voor de tabel te bevestigen. Zodra u het gegevensbereik hebt bevestigd, klikt u op OK en wordt de tabel ingevoegd. Hoe kun je een tabel zo functioneel mogelijk opmaken? Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het opmaken van een tabel:
1. Zorg ervoor dat de tabel gemakkelijk te lezen is door duidelijke koppen en een consistente opmaak te gebruiken.
2. Gebruik spaarzaam arceringen of kleuren om belangrijke informatie te benadrukken of om gegevens beter leesbaar te maken.
3. Gebruik ook spaarzaam randen, want die kunnen een tabel onoverzichtelijk maken.
4. Zorg ervoor dat de gegevens in de tabel gemakkelijk toegankelijk zijn door ze op een logische manier te sorteren en indien nodig filters of zoekopties te bieden.
5. Test ten slotte de tabel uit om er zeker van te zijn dat hij gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is voordat je hem aan anderen beschikbaar stelt.

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Hoe maak je kolommen en rijen in Word?

Klik onder hulpmiddelen voor tabellenop indeling. Hiermee opent u de opties voor het invoegen van rijen en kolommen, plus andere Tabelopties. Plaats de cursor op de plaats in de tabel waar u een kolom of rij wilt toevoegen. Als u een rij wilt invoegen, klikt u op hierboven invoegen of hieronder invoegen. Dienovereenkomstig, hoe maak je een tabel kleiner in word? Het formaat van een tabel aanpassen

  1. Klik op de tabel en klik op. linksboven in de tabel.
  2. Sleep een van de witte vierkantjes op de rand van de tabel om de tabel groter of kleiner te maken: De rijen en kolommen tegelijkertijd groter of kleiner maken: Sleep het witte vierkantje in de hoek.

Je kunt ook vragen hoe meerdere rijen invoegen word?

Tip: Als u meerdere rijen (of kolommen) tegelijk wilt invoegen, selecteert u zoveel rijen of kolommen als u wilt toevoegen voordat u op het besturingselement Invoegen klikt. Als u bijvoorbeeld twee rijen boven een rij wilt invoegen, selecteert u eerst twee rijen in de tabel en klikt u vervolgens op Boven invoegen. Wat dit betreft, wat is het verschil tussen wordpad en word? Er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen Microsoft Word en WordPad. Word is een veel uitgebreider programma dan WordPad en wordt gebruikt voor het professioneel maken en bewerken van documenten. WordPad is een eenvoudiger programma dat met de meeste versies van Windows wordt meegeleverd en geschikt is voor het maken en bewerken van basisdocumenten. Enkele van de belangrijkste functies die wel beschikbaar zijn in Word maar niet in WordPad zijn:
-De mogelijkheid om afbeeldingen, grafieken en andere multimedia-inhoud in te voegen en te manipuleren
-Geavanceerde opties voor paginalay-out zoals kolommen en kop- en voetteksten
-Mailmerge-mogelijkheden
-Wijzigingen en opmerkingen bijhouden
-Compatibiliteit met een groot aantal bestandsformaten.

Waar zit WordPad?

Op een Windows 10-computer staat WordPad in het menu Start onder "Alle apps".

Door Uni

Vergelijkbare artikelen

Hoe moet ik een tabel maken? :: Hoe voeg je een kolom toe?
Handige links