Huis > H > Hoe Moet Je In Word Kolommen Maken?

Hoe moet je in Word kolommen maken?

U kunt uw document indelen in kolommen, zoals in een krant, door kolommen toe te voegen: klik op het tabblad Pagina-indeling op Kolommen en klik vervolgens op de gewenste indeling. Als u alleen kolommen op een deel van uw document wilt toepassen, selecteert u met uw cursor de tekst die u wilt opmaken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Dienovereenkomstig, hoe moet ik een tabel maken?

U kunt een tabel maken en opmaken om gegevens visueel te groeperen en analyseren.

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.
Hoe maak je kolommen en rijen in Word? Klik onder hulpmiddelen voor tabellenop indeling. Hiermee opent u de opties voor het invoegen van rijen en kolommen, plus andere Tabelopties. Plaats de cursor op de plaats in de tabel waar u een kolom of rij wilt toevoegen. Als u een rij wilt invoegen, klikt u op hierboven invoegen of hieronder invoegen.

Hoe een tabel invoegen in Excel?

Er zijn een paar manieren om een tabel in te voegen in Excel. De eerste manier is de knop Tabel invoegen op het tabblad Home. Deze knop opent een dialoogvenster waarin u het aantal kolommen en rijen voor uw tabel kunt selecteren. De tweede manier is de knop Tabel invoegen op het tabblad Invoegen. Deze knop opent een wizard waarin u de gegevensbron voor uw tabel kunt kiezen. De derde manier is de knop Omzetten in tabel op het tabblad Start. Deze knop zet uw gegevens om in een tabel. Hoe kun je een tabel zo functioneel mogelijk opmaken? Bij het opmaken van een tabel zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden om de tabel zo functioneel mogelijk te maken. Ten eerste moet de breedte van de kolommen in de tabel consistent zijn. Ten tweede moet de tekst in de cellen goed uitgelijnd zijn - links uitgelijnd voor de meeste gegevens, en rechts uitgelijnd voor numerieke gegevens. Ten derde moet de tabel een duidelijke en beknopte titel hebben die de gegevens in de tabel nauwkeurig beschrijft. Ten slotte moeten kop- en voetteksten duidelijk gelabeld en gemakkelijk te begrijpen zijn. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw tabel zowel functioneel als gemakkelijk leesbaar is.

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Trouwens, hoe verdeel je word in secties?

Een sectie-einde invoegen

  1. Selecteer waar u een nieuwe sectie wilt beginnen.
  2. Ga naar Indeling > enkies vervolgens het type sectie-break dat u wilt gebruiken. Volgende pagina De nieuwe sectie begint op de volgende pagina. Doorlopend De nieuwe sectie begint op dezelfde pagina.
Hoe naar volgende kolom gaan in Word? Een kolomeinde invoegen
  1. Zet de cursor waar u het kolomeinde wilt invoegen.
  2. Klik op Indeling > breaks. Klik in Word 2013 of Word 2010 op Pagina-indeling > onderbrekingen.
  3. Er wordt een menu met opties weergegeven. Klik op Kolom.
  4. Er wordt een kolomeinde ingevoegd. Klik op Start > Weergeven/verbergen. om het te zien.

Hoe word blad in 2 delen?

Ga naar het tabblad Weergave, klik op Schikken en vervolgens op Splitsen. Hoe maak je een tabel kleiner in Word? Als u een tabel kleiner wilt maken in Word, kunt u een paar dingen doen.
Ten eerste kunt u de hele tabel selecteren en dan de verkleiningshandvatten gebruiken om hem kleiner te maken.
Ten tweede kunt u de breedte van de kolommen aanpassen door een kolom te selecteren en de hendel te verslepen.
Ten derde kunt u de rijhoogtes aanpassen door een rij te selecteren en de grootte-greep te verslepen.
Ten vierde kunt u de lettergrootte voor de hele tabel wijzigen door de tabel te selecteren en dan een kleinere lettergrootte te kiezen uit de vervolgkeuzelijst Lettergrootte.
Tenslotte kunt u de marges voor de tabel wijzigen door de tabel te selecteren en dan een kleinere marge te kiezen in de Margins drop-down lijst.

Hoe moet je cellen samenvoegen in Word?

Er zijn een paar manieren om cellen samen te voegen in Word. De eerste manier is om de cellen die u wilt samenvoegen te markeren en vervolgens te klikken op de knop "Cellen samenvoegen" op het tabblad Home van het lint. De tweede manier is om de cellen die u wilt samenvoegen te markeren en dan met de rechtermuisknop te klikken en "Cellen samenvoegen" te selecteren uit het menu. De derde manier is om de sneltoets "Alt+Shift+M" te gebruiken.

Door Bourke

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een staafdiagram in Word? :: Hoe naar volgende kolom gaan in Word?
Handige links