Huis > I > Is Telegram Gevaarlijk?

Is Telegram gevaarlijk?

Waar ooit het Russische Telegram 'veiliger' zou zijn dan het gebruik van WhatsApp zijn anno 2021 – en in principe al sinds 2016 – de rollen omgedraaid. Experts waarschuwen voor het gebruik van Telegram(-groepen) en adviseren zelfs per direct te stoppen met het gebruik.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom is 5G gevaarlijk?

Er is geen bewijs dat het 5G-netwerk schadelijk is. Tot die conclusie is de Gezondheidsraad gekomen. De frequenties die de zendmasten uitzenden zijn al lange tijd in gebruik en hebben nooit negatieve gezondheidseffecten gehad.

Hoe zoek je groepen op Telegram iPhone?

Open Safari, Google Chrome of een mobiele browser naar keuze op je iPhone. Ga naar een website met een lijst van Telegram-kanalen. Je kan in Google zoeken op 'Telegram channel list' of iets gelijkaardigs of je kan de volgende lijst met Telegram-kanalen bezoeken. Zoek een onderwerp dat jou interesseert. Wat kan je met Telegram? Telegram is een chatapp, vergelijkbaar met iMessage of WhatsApp. Je kunt via een internetverbinding met je vrienden chatten, waardoor dit niet ten koste gaat van je sms-bundel. Er zijn verder geen kosten aan verbonden. Het bedrijf achter Telegram is opgericht door de Russische broers Nikolai en Pavel Durov.

Vervolgens, hoe werkt whatsapp zonder telefoonnummer?

WhatsApp is een platformoverschrijdende berichtenapp waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren zonder dat ze een telefoonnummer nodig hebben. De app gebruikt de internetverbinding van je telefoon om berichten te verzenden en te ontvangen, dus je hebt geen data-abonnement of Wi-Fi nodig om het te gebruiken. WhatsApp ondersteunt ook spraak- en videogesprekken, zodat je in contact kunt blijven met je vrienden en familie, zelfs als ze ver weg zijn. Wat betekent het slotje op Telegram? Het slot op Telegram betekent dat het bericht dat je verstuurt end-to-end versleuteld is. Dit betekent dat alleen de persoon aan wie je het bericht stuurt het kan lezen, en niemand anders, zelfs niet Telegram.

Gerelateerde artikelen

Waarom is een cookie niet gevaarlijk?

Cookies zijn niet echt gevaarlijk. Ze beschadigen je computer niet. Ze sturen geen geheime informatie op de achtergrond. Het zijn tekstbestanden, geen programma's.

Is Telegram strafbaar?

Strafbaar feit

Telegram downloadt automatisch de content van een groep op het device van de gebruiker. De gebruiker heeft hierdoor strafbare content op zijn device, waar consequenties zoals boetes en celstraf aan kunnen hangen.
Hoe werkt een bot in Telegram? Telegram heeft een API (Application Programming Interface) waarmee het mogelijk is om vanuit je eigen programma met het telegram netwerk te communiceren. Je kunt dus een programmaatje maken dat telegram berichten ontvangt en verstuurt. Een dergelijk programma noemen ze een 'Bot', kort voor 'Robot'.

Dienovereenkomstig, kan de politie telegram aftappen?

De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger). Hoe wordt drugs verhandeld? De meest voorkomende methode van drugshandel is het gebruik van koeriers, ook wel drugsezels genoemd. Koeriers vervoeren drugs verborgen in hun bagage of op hun persoon via luchthavens, busstations en andere plaatsen van binnenkomst. De drugs worden meestal verborgen in valse compartimenten of valse bodems in bagage, of ze kunnen worden ingeslikt of aan het lichaam worden vastgebonden.
Een andere veel voorkomende methode van drugshandel is het gebruik van particuliere voertuigen. Drugs kunnen worden verborgen in de bekleding van de auto, in de kofferbak of in valse compartimenten die in de auto zijn ingebouwd.
Drugshandelaren kunnen ook het openbaar vervoer gebruiken om hun drugs te vervoeren. Dit omvat bussen, treinen en vliegtuigen. Drugs kunnen verborgen worden in bagage of op de persoon van de handelaar.
Een andere methode van drugshandel is via de post. Drugs kunnen worden gepost in pakjes of brieven. Deze methode wordt meestal gebruikt om kleinere hoeveelheden drugs te verzenden.

Welke app gebruiken drugsdealers?

Hoewel er geen definitief antwoord op deze vraag is, zijn er een paar populaire apps waarvan bekend is dat drugsdealers ze gebruiken om hun illegale activiteiten te vergemakkelijken. Eén zo'n app heet Encrypted Chat, waarmee gebruikers veilig en anoniem met elkaar kunnen communiceren. Dit kan nuttig zijn voor drugsdealers die de verkoop of levering van drugs moeten coördineren zonder te worden ontdekt door de politie. Een andere populaire app onder drugsdealers is Wickr, die ook veilige en anonieme berichtgeving biedt. Wickr wordt vaak gebruikt voor soortgelijke doeleinden als Encrypted Chat, maar biedt ook extra functies zoals het delen van bestanden en zelfvernietigende berichten.

Door Gerti Gant

Vergelijkbare artikelen

Waarom 3 camera op iPhone? :: Waarom telefoonnummer Telegram?
Handige links