Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Telewerken En Thuiswerken?

Wat is het verschil tussen telewerken en thuiswerken?

Telewerk is niet hetzelfde als thuiswerk, maar wordt beschouwd als een vorm van thuiswerk. Bij telewerk voert de werknemer, in het kader van zijn arbeidsovereenkomst, zijn werk regelmatig uit op een andere locatie. Telewerk kan dus thuis uitgevoerd worden of op een andere locatie gekozen door de werknemer.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Kan de werkgever telewerk verplichten?

Telewerk is in principe geen recht. Het kan ook niet verplicht worden. Het wordt alleen in onderling overleg tussen jou en je werkgever ingevoerd en bepaald. Dat is op vrijwillige basis. Is telewerk nog aanbevolen? Door deze wijziging valt na het verplichte telewerk nu ook het aanbevolen telewerk weg. Zoals wij u reeds konden meedelen in onze news van 23 februari 2022 werd de verplichting tot telewerken vanaf vrijdag 18 februari 2022 afgeschaft. Het telewerk bleef echter wel aanbevolen voor werknemers wiens functie dit toelaat.

Dienovereenkomstig, welke soorten telewerken bestaan er?

Er zijn drie hoofdtypen telewerken: telewerken op kantoor, telewerken thuis en mobiel telewerken.
Kantoorgebonden telewerken verwijst naar werknemers die telewerken vanuit een aangewezen kantoorlocatie, zoals een filiaal of satellietkantoor. Dit type telewerken vereist gewoonlijk het gebruik van speciale apparatuur, zoals een computer met snelle internettoegang, een speciale telefoonlijn en/of een VoIP-telefoon (voice over IP).
Thuiswerk verwijst naar werknemers die vanuit hun huis telewerken. Voor deze vorm van telewerken is meestal geen speciale apparatuur nodig, hoewel een snelle internetverbinding vaak wel noodzakelijk is.
Mobiel telewerken verwijst naar werknemers die telewerken vanaf mobiele locaties, bijvoorbeeld op reis. Deze vorm van telewerken vereist meestal het gebruik van een laptop en/of een mobiele telefoon met datadienst. Je kunt ook vragen is telewerken een recht? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het van individuele omstandigheden afhangt. Sommige mensen vinden misschien dat telewerken een recht is waar zij recht op hebben, terwijl anderen het als een voorrecht zien dat hun kan worden ontnomen als zij niet goed presteren op hun werk. Uiteindelijk is het aan de werkgever om te beslissen of iemand al dan niet mag telewerken.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Wat is occasioneel thuiswerk?

Het occasioneel telewerk is een vorm van organisatie en/of uitvoering van het werk in het kader van een arbeidsovereenkomst waarbij, met gebruikmaking van informatietechnologie, werkzaamheden die ook op de bedrijfslocatie van de werkgever zouden kunnen worden uitgevoerd, incidenteel en niet op regelmatige basis buiten En nog een vraag, wat is hybride werken? Wat is de betekenis van hybride werken? Hybride werken is een fenomeen waarbij thuiswerken wordt afgewisseld met werken op kantoor of op andere locaties. Steeds meer Nederlanders willen hybride werken. Hoewel hybride werken veel vrijheid geeft, is het niet ongrijpbaar.

Dus, wat als je niet kan telewerken?

Aan werknemers voor wie telewerken onmogelijk is, bezorg je een attest waarin je vermeldt dat hun aanwezigheid op de werkvloer noodzakelijk is. De nood om aanwezig te zijn mag daarnaast ook 'door elk andere bewijsstuk' worden aangetoond. Kan je thuiswerk afdwingen? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag omdat het van een aantal factoren afhangt, waaronder de leeftijd van het kind, de aard van het werk, de gezinssituatie en de persoonlijkheid van het kind. In het algemeen is het echter niet mogelijk een kind te dwingen huiswerk te maken tegen zijn wil. Als een kind echt niet bereid is om zijn huiswerk te maken, dan is de beste aanpak meestal om te proberen uit te vinden waarom dat zo is en te kijken of er iets gedaan kan worden om de situatie bevorderlijker te maken voor het leren.

Is thuiswerk vergoeding verplicht?

Er is geen federale wet die vereist dat werkgevers compensatie bieden voor thuiswerken; sommige staten hebben echter hun eigen wetten ter zake uitgevaardigd. Zo eist Californië bijvoorbeeld dat werkgevers werknemers vergoeden voor redelijke kosten die zij maken bij thuiswerk, zoals de kosten van een kantoor aan huis.

Door Charmine

Vergelijkbare artikelen

Is een vergoeding voor telewerk verplicht? :: Welke aansluitingen nodig voor tv?
Handige links