Huis > H > Hoe Maak Je Een Tijdlijn In Powerpoint?

Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint?

Een tijdlijn maken in webversie van PowerPoint

  1. Klik op het tabblad Invoegen op Smart Art.
  2. Kies een tijdlijnindeling in de galerie die wordt weergegeven, zoals deze basistijdlijn in de sectie Lijst.
  3. Voer in de teksteditor de datums en beschrijvingen in en druk op Enter.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een overzichtelijke tijdlijn?

Een tijdlijn maken

  1. Ga naar het tabblad Invoegen en klik op SmartArt.
  2. Klik in de galerie SmartArt-afbeelding kiezen op Proces en dubbelklik op de indeling van een tijdlijn.
  3. Klik op [Tekst] en typ of plak uw tekst in de SmartArt-afbeelding.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een tijdlijn? Tijdlijn in Word maken
  1. Om een tijdlijn in Word te maken, klik je op 'Invoegen' > 'SmartArt'.
  2. In het venster 'SmartArt-graphic kiezen' selecteer je 'Proces'.
  3. Er verschijnt nu een eenvoudige tijdlijn in je document.
  4. Klik op '[Tekst]' om gegevens op je tijdlijn in te voeren.

Je kunt ook vragen hoe maak je een tijdlijn voor geschiedenis?

Een tijdlijn van de geschiedenis kan gemaakt worden door eerst de omvang en focus van de tijdlijn te bepalen. Een tijdlijn kan zich bijvoorbeeld richten op belangrijke gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis of op de geschiedenis van een specifiek land of regio. Zodra de focus is bepaald, kan het onderzoek beginnen. Om een tijdlijn te maken, moet je betrouwbare informatiebronnen vinden met data en beschrijvingen van gebeurtenissen. Zodra je deze informatie hebt verzameld, kun je beginnen met het organiseren ervan in een tijdlijn.
Er zijn een paar verschillende manieren om een tijdlijn op te maken. Eén optie is om de gebeurtenissen in chronologische volgorde te zetten, beginnend met de vroegste gebeurtenis en doorlopend naar de meest recente. Een andere optie is om gebeurtenissen te groeperen per thema of onderwerp. U kunt bijvoorbeeld een sectie hebben over oorlogen, een andere over belangrijke politieke gebeurtenissen en een andere over wetenschappelijke ontdekkingen.
Eens je een formaat hebt gekozen, kan je beginnen met het maken van je tijdlijn. Als je een tekstverwerkingsprogramma gebruikt, kun je een eenvoudige tijdlijn maken door een tabel met twee kolommen te maken. In de eerste kolom vermeldt u de datum van de gebeurtenis. In de tweede kolom geeft u een korte beschrijving van de gebeurtenis. U kunt ook extra kolommen toevoegen voor meer informatie, zoals de locatie van de gebeurtenis of de naam van de betrokken persoon.
Als u een meer visueel aantrekkelijke tijdlijn wil maken, zijn er een aantal hulpmiddelen voor het maken van een tijdlijn online beschikbaar. Met deze tools kunt u informatie over gebeurtenissen invoeren en vervolgens een tijdlijn genereren die u kunt invoegen op een website of blog. Dienovereenkomstig, hoe maak je een tijdlijn in excel? Er zijn een paar stappen nodig om een tijdlijn te maken in Excel. Eerst moet u een gegevenstabel maken met informatie over de gebeurtenissen die u wilt opnemen in uw tijdlijn. Deze tabel moet kolommen bevatten voor de naam van de gebeurtenis, begindatum, einddatum en beschrijving.
Vervolgens moet je een scatter plot maken van je data. Om dit te doen, selecteer uw gegevenstabel, klik dan op de Insert tab en kies Scatter uit de grafiektypes.
Zodra uw spreidingsplot is gemaakt, kunt u labels aan uw gebeurtenissen toevoegen door met de rechtermuisknop op het gegevenspunt voor elke gebeurtenis te klikken en Gegevenslabel toevoegen te kiezen.
Tenslotte kunt u een trendlijn toevoegen aan uw spreidingsplot om uw tijdlijn een mooi, gepolijst uitzicht te geven. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op uw scatterplot en kiest u Trendlijn toevoegen. Kies de lineaire optie en zorg ervoor dat de optie om de vergelijking in de grafiek weer te geven is geselecteerd.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een tijdlijn in google docs?

Een tijdlijndiagram aanpassen

  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen. Tabel.
  4. Wijzig de weergave van de tabel, sorteer de tabel of voeg paginering toe.
Hoe leer je een tijdlijn? Kijk naar de belangrijkste jaartallen op een tijdlijn. Maak een tijdlijn en noteer de belangrijkste jaartallen en begrippen bij de juiste gebeurtenissen. Kijk welke personen het belangrijkste zijn in het verhaal. Lees extra goed de eerste en laatste zinnen van alinea's (die geven vaak de kern aan)

Dus, is het tijdslijn of tijdlijn?

Beide vormen zijn correct. Waarom een tijdlijn? Een tijdlijn is een grafische voorstelling van een opeenvolging van gebeurtenissen, meestal weergegeven als een lijn die zich uitstrekt in de toekomst of het verleden. Tijdlijnen zijn nuttig om processen te visualiseren, bijvoorbeeld de geschiedenis van een bedrijf of de evolutie van een product. Ze kunnen ook worden gebruikt om de voortgang van een project te volgen of om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen.

Wat houd een tijdlijn in?

Een tijdlijn is een lijst van gebeurtenissen in chronologische volgorde.

Door Mas Renning

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een tijdlijn op papier? :: Wie is geen Eternal?
Handige links