Huis > H > Hoe Werkt Tunein Radio?

Hoe werkt TuneIn radio?

Radio luisteren via een app

Daarop hoor je een livestream van de uitzending van dat moment. Omdat je via internet luistert, ben je niet gebonden aan landsgrenzen. Je kunt luisteren naar radiozenders van over de hele wereld. Tip: TuneIn Radio geeft toegang tot tienduizenden radiozenders.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Welke radio app is de beste?

Audio en Muziek

Dan voorziet TuneIn Radio prima in je behoeftes. Dit is namelijk de enige app in deze toplijst waarin je met anderen kunt delen welke muziek je luistert. Deze internet radio-app biedt ruim 100.000 radiostations aan. Van sport- of nieuwszenders tot podcasts: TuneIn heeft het allemaal.
Wat kan ik met TuneIn? Met TuneIn Radio heb je radiostations van overal ter wereld gelijk tot je beschikking. Hiermee luister je niet alleen naar de populaire Nederlandse zenders, maar heb je ook populaire en obscure radiostations van over de hele wereld onder je vingertoppen.

Vervolgens, wat betekent tunein?

Tunein is een muziekstreamingdienst waarmee gebruikers muziek uit de hele wereld kunnen beluisteren. Tunein heeft een bibliotheek van meer dan 100.000 nummers en is beschikbaar in meer dan 200 landen. Welke radiozenders via Google Home? Vanaf nu kun je meer dan 50 radiostations koppelen aan Google Home, waaronder BBC, NPR en Pandora. Google Home zal het radiostation afspelen dat u aanvraagt.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoe kan ik radio luisteren op mijn telefoon?

De 6 beste internetradio-apps voor Android

  1. TuneIn Radio. TuneIn Radio is de meest complete internetradio-app uit dit lijstje.
  2. Nederland.FM. De Nederland FM-app is gebaseerd op de gelijknamige website en de beste manier om naar Nederlandse radiostations te luisteren.
  3. XiiaLive.
  4. Radio FM.
  5. Spotify.
  6. Radio.net.
Wat dit betreft, wat als fm verdwijnt? DAB+ radio als alternatief

Een alternatief voor de FM-radio met antenne is de DAB+ radio. De meeste nieuw geproduceerde auto's zijn zelfs al met DAB+ radio's uitgerust. Ook verschijnen er steeds meer DAB+ radio's op de markt. DAB+ radio's ontvangen digitale radio via de ether.

Dus, hoe internetradio beluisteren?

Internetradio kun je beluisteren via de browser in je computer, maar ook via verschillende apps op je tablet of smartphone of streaming media spelers. Hoe luister je radio via internet? Er zijn twee belangrijke manieren om via internet naar radio te luisteren: streaming en downloaden.
Met streaming luistert u live naar het radiostation, in real-time. Dit vereist een snelle internetverbinding, omdat het signaal van het radiostation voortdurend naar uw computer wordt verzonden. Veel radiostations hebben hun eigen streaming player op hun website, die je kunt gebruiken om te luisteren. Als alternatief zijn er veel streamingdiensten van derden, zoals TuneIn, waarmee u een grote verscheidenheid aan radiostations uit de hele wereld kunt beluisteren.
Bij downloaden downloadt u een radioshow of podcast naar uw computer, en beluistert u die wanneer het u uitkomt. Hiervoor is geen snelle internetverbinding nodig, want de show is al gedownload en staat gewoon op uw harde schijf. U kunt gedownloade programma's beluisteren met mediaspelersoftware, zoals iTunes of Windows Media Player.

Welke app voor radio luisteren?

Er zijn verschillende apps beschikbaar voor het luisteren naar radio, en de beste app voor u hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Enkele populaire apps zijn iHeartRadio, TuneIn Radio en Pandora Radio. Als je op zoek bent naar een specifiek radiostation, kun je daar meestal wel een app voor vinden. Wil je bijvoorbeeld naar NPR luisteren, dan is er een NPR-app. Met sommige apps kun je live radio luisteren, terwijl je met andere apps naar opgenomen shows kunt luisteren. Sommige apps zijn gratis, andere vereisen een abonnement.

Door Annamarie

Vergelijkbare artikelen

Welke radio luisteren zonder internet? :: Welke radio app is gratis?
Handige links