Huis > W > Wat Gebeurd Er Als Je Op Een Link Geklikt?

Wat gebeurd er als je op een link geklikt?

Via een SMS proberen internetcriminelen je een link met malware te sturen en op deze manier je gegevens te achterhalen. Deze nieuwe vorm van malware wordt Flubot genoemd. Het lijkt erop dat vooral Android telefoons hiervoor kwetsbaar zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurd er als je je Snapchat account verwijderd?

Het account wordt na 30 dagen verwijderd. Gedurende deze tijd kunt u niet communiceren met uw vrienden op Snapchat. Je kunt je account gemakkelijk weer activeren als je van gedachten bent veranderd.

Bovendien, wat gebeurt er als je op een phishing sms klikt?

Als u op de link klikt, wordt FluBot op uw Android-telefoon geïnstalleerd. Bijvoorbeeld als een nep-app van een pakketbezorger. Wanneer u FluBot eenmaal op uw telefoon heeft geïnstalleerd, kan deze via uw contacten andere personen besmetten. Dit in overweging nemend, wat zijn agenda's met abonnement? Hieronder bespreken we het agenda-abonnement: Hiermee abonneer je jezelf op de agenda-items die jij hebt aangemaakt en op de agenda-items waarbij je op 'aanwezig' staat. Deze evenementen verschijnen dan dus allemaal in je persoonlijke agenda.

Bovendien, wat betekent het als je account gehackt is?

Er zijn een paar verschillende dingen die kunnen gebeuren als je account gehackt is:
1. Iemand kan toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens, waaronder uw naam, adres, geboortedatum en alle andere informatie die u in de account hebt ingevoerd.
2. Ze kunnen ook toegang krijgen tot uw financiële gegevens, waaronder uw bankrekeninggegevens of creditcardnummers.
3. Hackers zouden uw account ook kunnen gebruiken om spam of phishing e-mails naar uw contacten te sturen.
4. Ze zouden ook uw accountgegevens kunnen verwijderen of wijzigen.
Kortom, als uw account is gehackt, kan dat veel verschillende dingen betekenen, afhankelijk van het soort informatie waartoe de hacker toegang had. Het kan gewoon betekenen dat iemand uw persoonlijke informatie heeft, of het kan betekenen dat ze uw financiële informatie hebben of dat ze uw account kunnen gebruiken om uw contacten te spammen. Men kan zich ook afvragen: kan je door je telefoon op te nemen gehackt worden? Ja, u kunt gehackt worden door uw telefoon op te pakken. Als uw telefoon is geïnfecteerd met malware, kan een hacker deze gebruiken om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens of om kwaadaardige acties uit te voeren. Om uzelf te beschermen moet u alleen apps van betrouwbare bronnen installeren en de software van uw telefoon up-to-date houden. U moet ook vermijden op links te klikken of bijlagen van onbekende bronnen te openen. Als u denkt dat uw telefoon gehackt is, moet u deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurd er als je je Google account verwijderd?

Als u zich aanmeldt met die account, kunt u niet langer gebruikmaken van diensten als Gmail, Drive, Agenda of Play.

Kan iemand meekijken op je telefoon?

Beveiligingslek. Soms zit er een beveiligingslek in het besturingssysteem, een computerprogramma of een app. Via zo'n gat kunnen hackers binnenkomen op je apparaat en vervolgens de camera of microfoon aanzetten. Bij iPhones en MacBooks komt dit overigens minder vaak voor dan bij Android-apparaten en Windows-laptops. Wat kunnen hackers met je telefoonnummer? Je merkt onbekende oproepen of sms'jes op in je geschiedenis. Hackers kunnen je telefoon afluisteren met een sms-trojan. Of ze kunnen zich voordoen als jou om persoonlijke informatie van je dierbaren te stelen. Houd een oogje in het zeil, want beide methoden laten 'broodkruimels' achter als uitgaande berichten.

Hoe weet je of je email account gehackt is?

Je herkent je inlogactiviteit niet.

Bij veel e-maildiensten kun je de IP-adressen zien waarmee op je account is ingelogd. Als je ontdekt dat er via een IP-adres aan de andere kant van de wereld is ingelogd, kan dit een teken zijn dat je bent gehackt.
Dit in overweging nemend, hoe hackers te werk gaan? Hoe werken hackers?
Hackers werken doorgaans in kleine groepen of alleen. Ze gebruiken verschillende technieken om in computer systemen te komen, waaronder het gebruik van 'backdoors' en het uitvoeren van 'buffer overflows'. Eenmaal binnen in een systeem, kunnen ze verschillende schadelijke acties uitvoeren, zoals het wijzigen van bestanden, het afluisteren van gegevens en het onderbreken van diensten. Sommige hackers doen dit om geld te verdienen, door bijvoorbeeld ransomware aan te bieden, terwijl anderen dit doen uit wraak of ideologische overwegingen.

Hoe kom je van een virus op je telefoon af?

Om van een virus af te komen op je telefoon, kun je de volgende stappen ondernemen:
1. Zorg ervoor dat je een goede virusscanner hebt geïnstalleerd. Er zijn verschillende virusscanners beschikbaar, zowel gratis als betaald. Kies een scanner die goede recensies heeft en die regelmatig wordt bijgewerkt.
2. Scan je telefoon met de virusscanner. Laat de scanner alle bestanden en mappen scannen. Als er virussen worden gevonden, zal de scanner ze verwijderen.
3. Zorg ervoor dat je de laatste updates hebt geïnstalleerd voor je besturingssysteem en voor alle apps die je gebruikt. Sommige virussen kunnen je telefoon infecteren via een veiligheidslek in een app of in het besturingssysteem. Door de laatste updates te installeren, zorg je ervoor dat dergelijke lekken worden gedicht.
4. Wees voorzichtig met wat je downloadt en installeert op je telefoon. Sommige virussen komen je telefoon binnen via kwaadaardige apps. Installeer alleen apps van betrouwbare bronnen, en lees altijd de beoordelingen van andere gebruikers voordat je een app installeert.

Door Baptlsta

Vergelijkbare artikelen

Wat kun je met Apple giftcard? :: Hoe haal je virus weg iPhone agenda virus?
Handige links