Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Standaarddeviatie En Variantie?

Wat is het verschil tussen standaarddeviatie en variantie?

Standaarddeviatie (standard deviation): de gemiddelde afstand tussen iedere waarde in de dataset en het gemiddelde. Variantie (variance): de standaarddeviatie in het kwadraat.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Wat betekent de standaarddeviatie?

De standaarddeviatie (standard deviation of s) is de gemiddelde hoeveelheid variabiliteit in je dataset. Deze maat vertelt je hoe ver iedere score gemiddeld van het gemiddelde verwijderd is. Des te groter de standaarddeviatie, des te meer variabel je dataset is. Dit in overweging nemend, wat is het verschil tussen variatie en variantie? De variantie is een maat voor spreiding (variatie). Letterlijk is de variantie het (bijna exact) gemiddelde van kwadratische verschillen tussen gemiddelde en individuele waarde.

Hoe bereken je de variatie?

In de wiskunde is variatie de verandering in de waarde van een functie over een bepaald interval. De variatie van een functie over een interval kan worden gekwantificeerd als het verschil tussen de maximum- en minimumwaarde van de functie over dat interval, of als het bereik van de functie over dat interval. Meer formeel is de variatie van een functie f over een interval I de grootheid
variatie(f,I) = max(f(x)) - min(f(x)) x in I
of
variatie(f,I) = bereik(f,I) = max(f(x)) - min(f(x)) x in I
waarbij max(f(x)) de maximumwaarde van de functie f over het interval I en min(f(x)) de minimumwaarde van de functie f over het interval I is. Wat is een hoge standaarddeviatie? Een hoge standaardafwijking geeft aan dat de datapunten verspreid zijn over een groot bereik van waarden. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder extreme uitschieters in de gegevensverzameling.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Daarvan, wat kan je met de variantie?

Het berekenen van de variantie geeft je de mogelijkheid om te meten wat de spreiding is van een reeks waarden -- de mate waarin een aantal waarden van elkaar verschillen. Variantie is één van de onderdelen van de kansverdeling en geeft de mate aan waarin waarden afwijken van het gemiddelde. Dus, wat is het verschil tussen de standaarddeviatie en de standaardfout? De standaarddeviatie die je in een steekproef berekent, dus de standaarddeviatie van je steekproefscores, komt dus uit een steekproevenverdeling. Die bevat alle mogelijke standaarddeviaties die je had kunnen vinden. Die verdeling heeft een verdelingsvorm, en een standaarddeviatie. Die heet de standaardfout.

Wat zegt de standaardfout?

De standaardfout (Engels standard error (SE)) wordt gebruikt om aan te geven hoe zeker je bent van een geschatte waarde. Formeel geeft de waarde de spreiding (standaard deviatie) van de schatting weer als er meerdere samples zouden zijn, waarbij er bij iedere sample opnieuw de schatting gemaakt wordt. Dienovereenkomstig, wat is de betekenis van deviatie? Er zijn vele definities van afwijking, maar in het algemeen is het een maat voor hoe ver een gegevenspunt van het gemiddelde of de verwachte waarde af ligt. De meest gebruikelijke maat voor afwijking is de standaardafwijking, die de spreiding van datapunten rond het gemiddelde meet. De standaardafwijking wordt berekend door de vierkantswortel te nemen van de som van de kwadraten van de verschillen tussen elk gegevenspunt en het gemiddelde.

Men kan zich ook afvragen: wat is een voorbeeld van variatie?

Variatie zijn de verschillen in de fysieke kenmerken van individuen binnen een soort. Sommige individuen zijn bijvoorbeeld groter, hebben een andere vachtkleur of zijn beter bestand tegen ziekten dan andere. Deze verschillen kunnen het gevolg zijn van genetische of omgevingsfactoren, of een combinatie van beide.

Door Marti Kniceley

Vergelijkbare artikelen

Wat zegt de variantie? :: Wat is een voorbeeld van variatie?
Handige links